Отказ от комуникация

• 5 328
  • 144
  •   1
Отговори
# 15
Може да има причина за отдръпването й.
може, което не прави поведението и разбираемо и приемливо.

Ето точно това е причина за отдръпването и. Има причина, но на вас не ви пука каква е, според вас тя е длъжна да си я преглътне и да обгрижва наравно с вас родителите ви, както и да ви предоставя детето си по поискване. Радвам се, че има хора, които могат да се отдръпнат от такива роднини и да си живеят спокойно живота. Браво на жената!

# 16
  • София
Скрит текст:

Ето точно това е причина за отдръпването и.
Има причина, но на вас не ви пука каква е, според вас тя е длъжна да си я преглътне и да обгрижва наравно с вас родителите ви, както и да ви предоставя детето си по поискване. Радвам се, че има хора, които могат да се отдръпнат от такива роднини и да си живеят спокойно живота. Браво на жената!
Започвам да си мисля същото.

# 17
Валери, в историята за блудният син има разкаяние. Нещо, което сестрата няма.
Много силна история. Много родители все още гледат през прозореца и се надяват на завръщане на техния блуден син/дъщеря.

Но трябва да има осъзнаване, че си сбъркал. Нещо, което не виждам у сестра ѝ.
Може да е в депресия в жената. Тогава изглежда като егоизъм, а просто нямат енергия и сили.
Но е добре да си каже какво има.
Натискане за оправяне на отношенията не може да има едностранно.
Трябват двама за танго.

# 18
Скрит текст:

Ето точно това е причина за отдръпването и.
Има причина, но на вас не ви пука каква е, според вас тя е длъжна да си я преглътне и да обгрижва наравно с вас родителите ви, както и да ви предоставя детето си по поискване. Радвам се, че има хора, които могат да се отдръпнат от такива роднини и да си живеят спокойно живота. Браво на жената!
Започвам да си мисля същото.
хората мисля по характерен за тях начин. Друго не мога да кажа.

metal.vixen, много точно, трябват двама.

# 19
  • София
Все повече започвам да разбирам сестра ти.
Ако и отношението на родителите ви към нея е като твоето...
Ти си решила какво трябва да прави тя, а тя има право да козирува.

# 20
И дори и да има някаква вина някой от семейството, тази непростителност не носи нищо добро никому. За жалост хората не го разбират.
Прекарват живота си в сърдене  и в стъпване по яйчени черупки.
Ако ще те успокои, много семейства са така. Случват се такива неща.

# 21
аз мога , и ..не мога да разбера сестрата
в подобна ситуация съм, но на мен малко ми пука - никога не съм имала проблем да се извиня, ако съм грешна, но за това трябва и диалог - да ти кажат все пак какво ги мъчи...
обвинена бях, че съм изоставила всичко, че съм плюла на усилията на родителите си, че ги и „тормозя“да ме посещават
тя не иска да ме посещава, аз не ходя често, а като ходя е за кратко

преди говорехме по телефон, по празници и поводи ...сега- само съобщения

има сърдитковци, които до обед се сърдят на себе си, следобед- на целия свят
като прекарат в това състояние известно време- става им навик
а животът е многопластов, цветен, не може да наречеш изборите / решенията/действията на другия само черни или бели...

чия мисъл беше - „всички щастливи семейства си приличат, но всяко нещастно - е нещастно по своему“ ?

# 22
И дори и да има някаква вина някой от семейството, тази непростителност не носи нищо добро никому. За жалост хората не го разбират.
Прекарват живота си в сърдене  и в стъпване по яйчени черупки.
на същото мнение съм.
Повечето хора са ощипани минимум по веднъж но реагират различно: едните го играят широко скроени, а други пищят нон стоп.
Едно е да кажеш обиден съм за това, не ме търси освен за жизненоважни неща, друго е тази игра на топло и студено. Сега съм на кеф, много те обичам цитат, после не искам да ти говоря.

# 23
аз мога , и ..не мога да разбера сестрата
в подобна ситуация съм, но на мен малко ми пука - никога не съм имала проблем да се извиня, ако съм грешна, но за това трябва и диалог - да ти кажат все пак какво ги мъчи...
обвинена бях, че съм изоставила всичко, че съм плюла на усилията на родителите си, че ги и „тормозя“да ме посещават
тя не иска да ме посещава, аз не ходя често, а като ходя е за кратко

преди говорехме по телефон, по празници и поводи ...сега- само съобщения

има сърдитковци, които до обед се сърдят на себе си, следобед- на целия свят
като прекарат в това състояние известно време- става им навик
а животът е многопластов, цветен, не може да наречеш изборите / решенията/действията на другия само черни или бели...

чия мисъл беше - „всички щастливи семейства си приличат, но всяко нещастно - е нещастно по своему“ ?

Това е цитат на Лев Толстой от романът му Анна Каренина.

# 24
знам чий е цитата...ама реших , да не го играя многознаеща Joy

слънцелуна, аз ще ти кажа каква е моята линия на поведение- все едно нищо няма!
правих постъпки, правих...нямаше отсрещна реакция
решила съм ,че ако ме потърси, ще приема всички трохи, които иска да даде
но, да се тормозя междувременно-не!

# 25
А на мен винаги ми минава и давам шансове. Постъпки ще има и занапред обаче много се дразня и го чувствам като неправда.
За мен кръвната връзка е отговорност.

# 26
  • София
Много натоварващо.
Но е твое право, стига да не изискваш същото разбиране и от останалите.

# 27
Аз не съм близка със сестра ми. Като се видим, няма особено какво да си кажем. Мислила съм защо се стигна при нас до там, смятам, че е заради проблемите, които имахме като деца в семейството, родител алкохолик, майка съзависима, освен всичко, майка ни беше и все още е на принципа разделяй и владей. На моменти ми се вайка да се търсим и да сме си близки, но то не става така. Честно казано, имам приятелка, която ми е като сестра и съм благодарна, че я имам. За съжаление родството не е гаранция за близост.

# 28
Много натоварващо.
Но е твое право, стига да не изискваш същото разбиране и от останалите.
и аз ти разбрах мнението...още от третия път.

Марена, а ако ти звънне вдигаш/ще вдигнеш ли?

# 29
Аз съм в подобна ситуация. Просто приемаш, че родителите ти са твоя отговорност, без да търсиш сестра си. За думите на родителите ти обясняваш, че си направила всичко възможно и повече няма да се опитваш.
Мисля, че сте токсични към сестра ти, затова се отдръпва. Натоварвате я с вашите желания и очаквания, а не трябва.
За наследство - говори с родителите си още от сега да прехвърлят каквото трябва както решат. Така няма да се налага да се намразвате допълнително след тяхната смърт.

Общи условия

Активация на акаунт