Включвам се да помрънкам, че ми омръзна. Нищо, че знам, че темата ми е само да си изпусна парата и няма полезен ход за мен.
Та сестра ми периодично спира комуникация с мен( и семейство). Понякога силно ограничава и с родителите ми. Без да е имало спор.
Оправданието е много съм натоварена и сигурно е така, само че не си представям аз да не й вдигна или върна обаждане, защото може да е нещо важно или за родителите ни. Докато тя решава и край, нито вдига, нито връща нито чете съобщения. После няма извинение за поведението й. След време (седмици, месеци...), когато я потърся и й е минало всичко почва отначало. Но почти никога не се интересува ние или някой от сем. ми как е. Изключително рядко пита.
Разбираемо не сме особено близки но сме роднини, а сега имам и племеничка, с която искам да поддържам контакт, за да не расте детето изолирано.
Отделно предвид, че родителите ни остаряват и имат нужди от помощ и посещения на нея не може да се разчита никога, но и комуникация по темата се отказва.
Така е от много време. Знам, че нищо няма да се промени и е глупаво да се ядосвам, но се ядосвам. Отделно има натиск от родителското тяло да си "оправим" отношенията.
Побеснявам, защото го третирам като емоционална манипулация. Имам много примери за егоцентризъм от нейна страна но не го включвам в разказа, защото въпреки всичко искам контакти да има, дори делови по взаимноважни теми.
Отделно, когато си отидем при родителите е много тягостно да се засягат теми, и като се засегнат има драма винаги.
Вече съм сигурна, че някой ден ще си говорим чрез адвокати относно наследство.
Имам подобна ситуация с колежка, която периодично спира да говори и да поздравява. Не само мен
. Нея вече я подминавам но и нямаме никакви служебни допирни точки.Вие как четете ситуацията?