Ти кога ще имащ деца?

• 10 970
  • 257
  •   1
Отговори
# 225
Не всеки иска си взима домашен любимец за да е боготворен. Предполагам, че в днешно време се срещат домашните любимци повече, защото са по-евтини и не изискват много грижи. Отделно ако не излизаш много едно куче би те мотивирало да се раздвижваш.

# 226
Моля ти се, да не твърдиш, че хората с деца са по-малко от хората с домашни любимци?

Никой нормален не си е взел домашен любимец, защото е по-евтин от дете. Самият факт, че ти е дошло наум подобно нещо, говори за някакво наистина нездраво отношение към парите и към децата.

# 227
Не, имах впредвид, че хората по често си взимат домашни любимци спрямо преди 10-15 години. Не си спомням преди 10-15 всички да си имали любимци. Вече всеки има куче/котка или и двете.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 22:07 от Path_finder

# 228
Каквото и да си говорим, ако човек може да се грижи за куче адекватно, шансът да е добър родител е много голям. Говоря за правилно хранене, възпитание и обучение, не да го тъпче с ядене докато заприлича на тиква, или да му връзва панделки и обувки, или да го гали и да му повтаря колко много го обича докато то го ближе по лицето. Зад едно добре отгледано и възпитано куче стоят труд, внимание, отношение, постоянство и заедно с тях непрекъснато наблюдение, самообучение и саморефлексия - все качества, които са абсолютно необходими и за един добър родител.

# 229
Моля ти се, да не твърдиш, че хората с деца са по-малко от хората с домашни любимци?

Никой нормален не си е взел домашен любимец, защото е по-евтин от дете. Самият факт, че ти е дошло наум подобно нещо, говори за някакво наистина нездраво отношение към парите и към децата.

Струва ми се, че имаше предвид че е по-евтино и по-лесно от преди, което е вярно, сега има и повече храни и какви ли не улеснения за домашни любимци. Когато аз бях дете готвехме на котките, а аквариума за рибките ми го донесоха от друг областен град, сега папане и екстри да искаш. Във всеки магазин има всичко. Затова има повече домашни любимци.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 17:36 от Iris04

# 230
Гледала съм малко дете и куче. В такава последователност. Ако бях гледала това куче преди детето, сигурно нямаше да се реша за дете. Кучето ми е създавало много повече проблеми. Детето не е изяждало цялата къща, разглабяло контакти и гризало кабели, нито срало и повръщало навсякъде, не помня и да съм имала периоди с дете от по 6м, в които всеки божи ден да трябва да правя основно почистване и подреждане.
Ако тествах мъж с моето куче, сигурно на никой нямаше да му издаржат нервите. 😂

# 231
Не, имах впредвид, че хората по често си взимат домашни любимци спрямо преди 10-15 години. Не си спомням преди 10-15 всички да си имали любимци. Вече всеки има куче/котка или и двете.
И сега нямат. Много хора нямат.
Аз нямам и не искам да имам, защото животинките са още отговорности, а нито аз, нито мъжът ми можем да си позволим повече такива. Лягам си късно и ставам рано, пътувам. Не мога да си позволя лукса да си взема животинка, която да изтезавам. Децата са ми приоритет и отделям времето си за тях.
Обичам животинки и се грижа доколкото мога за бездомничетата-давам им храна, вода....
Тестовете с животни са показател за това колко беотговорен човек си: харесва ми-остава в къщи, не ми харесва-хайде на улицата или го подарявам....   С детето така не може. Нещата са несравними.

# 232
А ако имаше змия и очакваше твоето прясно гадже да се грижи за змията ти и той го стори и това ли би те навяло на мисълта че ще се грижи добре за теб?

И въобще как може аз да съм заклеймена за егоист при положение, чр нр желая да чистя л**** на някакво псе което ти си си решила да дундиркаш. Демек искаш да правя някакви доказателства за любовта си към теб, като се грижа за гнусното ти смрадливо псе… ами не мерси. Ако това ще ми е живота с теб, аз се отказвам.
Не бре. Grinning Ако не искаш домашен любимец, никой не може (и не трябва) да те кара. Въпросът е, ако все пак и двамата искат и си вземат, и си го гледат, че някои неща се виждат в отношението и грижата и те могат да са показателни.

Не сте ли виждали как някои хора си взимат куче (щото е сладко), но не го чипират, не го ваксинират, не го кастрират, не го обезпаразитяват, извеждат го от дъжд на вятър пък вземат да го пуснат на улицата, ако нещо им омръзне. Има такива хора. Аз не вярвам, че тези хора биха гледали дете много адекватно (е ясно, че на улицата няма да го хвърлят). Пък има хора, които си го следят, спазват всички тия неща, сещат се, обръщат внимание, чистят му (и вкъщи, И навън), пазят си го, възпитават го - не е 100% гаранция, че ще е така с дете, но ти дава все пак някаква обратна връзка, че човека е способен да си разчупи ежедневието и да бъде отговорен към друго същество въпреки, че всяка подобна промяна създава дискомфорт. Аз гледам едни приятели сега - взеха си домашен любимец и тя си играе с него, опитва се да го учи на неща, купува му играчки, дава му храна, пои го, а той само сумти, че това изяло, онова опикало, там да не ходи и веднъж не е проявил някаква грижа. Ми показателно ми е.

А човек, който би си взел домашен любимец само за някакви тестове, е идиот. Сори за крайното мнение. Grinning

# 233
Хора, които не могат да си позволят квартира, ще могат ли да си позволят да отглеждат любимеца? Миналия месец дадохме 300 лв за лечение на котето ми на село.

# 234
Ако позволиш бих се намесил тук уместно или не.
Аз познавам много хора които не искат деца поради една или друга причина. Те са си щастливи по своему. Нямам идея дали вътрешно са щастливи обаче, надявам се, че са!
Та имам един много близък приятел който се кълнеше, че не иска да има деца. Накрая бе само си намери момиче с дете ами и тя му роди едно. Много са щастливи и той е коренно различен човек. Тъй, че ти си млада и още те тресе пубертета ( в днешно време свършва към 40) имаш време да се промениш.
Аз лично през през пубертета не съм желал деца също. Едно време при нас свършваше като те изритат от жилището на родителите ( в частност аз си събрах багажа и се изчесах като пр*** из гащи макар огромната съпротива която срещнах от родителското тяло). Та да си минем на въпроса - аз също се дразнех от детски плач и тем подобни. Но аз винаги съм искал деца. Сега ги имам две маймунчета и в деня когато се родиха аз бях най щастливият човек на света. Сега като дойдат да ме гушнат и ме разтапят. Не мога да си представя да остарея и да няма кой да ми звънне и да каже: “ тати какво правиш?” Те ми дават нещо което не мога да го опиша. Дават ми сила да продължавам да се боря с трудностите.
Човек има три детски периода в живота си които трябва да изживее:
Когато е дете
Когато стане родител и се държи с децата си като дете
Когато стане прародител и се държи с в внуците си като дете.
Това за мен е най най.
Децата трябва да са желани за да са обичани. Не правете деца ако не можете да си позволите да им дадете любов. Децата могат на филия хляб да изкарат цял ден и да спят в беден дом но децата не могат без любов.

# 235
Защо тествате с кучета и котки способността си да гледате дете. Вземете си мъж , същото е Joy

# 236
Аз не съм си взимала куче, за да тествам. Така се случи, бях млада , взех си дълго мечтаното куче и се сдобих с гадже, което впоследствие ми стана мъж и още ми е.

# 237
А ако имаше змия и очакваше твоето прясно гадже да се грижи за змията ти и той го стори и това ли би те навяло на мисълта че ще се грижи добре за теб?

И въобще как може аз да съм заклеймена за егоист при положение, чр нр желая да чистя л**** на някакво псе което ти си си решила да дундиркаш. Демек искаш да правя някакви доказателства за любовта си към теб, като се грижа за гнусното ти смрадливо псе… ами не мерси. Ако това ще ми е живота с теб, аз се отказвам.
Не бре. Grinning Ако не искаш домашен любимец, никой не може (и не трябва) да те кара. Въпросът е, ако все пак и двамата искат и си вземат, и си го гледат, че някои неща се виждат в отношението и грижата и те могат да са показателни.

Не сте ли виждали как някои хора си взимат куче (щото е сладко), но не го чипират, не го ваксинират, не го кастрират, не го обезпаразитяват, извеждат го от дъжд на вятър пък вземат да го пуснат на улицата, ако нещо им омръзне. Има такива хора. Аз не вярвам, че тези хора биха гледали дете много адекватно (е ясно, че на улицата няма да го хвърлят). Пък има хора, които си го следят, спазват всички тия неща, сещат се, обръщат внимание, чистят му (и вкъщи, И навън), пазят си го, възпитават го - не е 100% гаранция, че ще е така с дете, но ти дава все пак някаква обратна връзка, че човека е способен да си разчупи ежедневието и да бъде отговорен към друго същество въпреки, че всяка подобна промяна създава дискомфорт. Аз гледам едни приятели сега - взеха си домашен любимец и тя си играе с него, опитва се да го учи на неща, купува му играчки, дава му храна, пои го, а той само сумти, че това изяло, онова опикало, там да не ходи и веднъж не е проявил някаква грижа. Ми показателно ми е.

А човек, който би си взел домашен любимец само за някакви тестове, е идиот. Сори за крайното мнение. Grinning
Нашите имат куче на двора. Не са го чипирали , ваксинирали , обучавали , сумтят ако изяде нещо и пак ни отгледаха , изучиха и още и още да са живи и здрави , гледат да ни помогнат с нещо

# 238
Ако позволиш бих се намесил тук уместно или не.
Аз познавам много хора които не искат деца поради една или друга причина. Те са си щастливи по своему. Нямам идея дали вътрешно са щастливи обаче, надявам се, че са!
Та имам един много близък приятел който се кълнеше, че не иска да има деца. Накрая бе само си намери момиче с дете ами и тя му роди едно. Много са щастливи и той е коренно различен човек. Тъй, че ти си млада и още те тресе пубертета ( в днешно време свършва към 40) имаш време да се промениш.
Аз лично през през пубертета не съм желал деца също. Едно време при нас свършваше като те изритат от жилището на родителите ( в частност аз си събрах багажа и се изчесах като пр*** из гащи макар огромната съпротива която срещнах от родителското тяло). Та да си минем на въпроса - аз също се дразнех от детски плач и тем подобни. Но аз винаги съм искал деца. Сега ги имам две маймунчета и в деня когато се родиха аз бях най щастливият човек на света. Сега като дойдат да ме гушнат и ме разтапят. Не мога да си представя да остарея и да няма кой да ми звънне и да каже: “ тати какво правиш?” Те ми дават нещо което не мога да го опиша. Дават ми сила да продължавам да се боря с трудностите.
Човек има три детски периода в живота си които трябва да изживее:
Когато е дете
Когато стане родител и се държи с децата си като дете
Когато стане прародител и се държи с в внуците си като дете.
Това за мен е най най.
Децата трябва да са желани за да са обичани. Не правете деца ако не можете да си позволите да им дадете любов. Децата могат на филия хляб да изкарат цял ден и да спят в беден дом но децата не могат без любов.

Мислех, че е трудно да се разчувствам, ама те...
Просълзих се! Много смислен пост.

# 239
Човека не е куче или коте, и бебето е на светлинни години по грижи от каквото и да се животинче. Аз бих определила родителите си като идиоти ако ме сравняваха с куче или използваха трейнинга си от кучето върху мен.

Бебето няма как да го пуснеш на балкона да си поседи там само. Или да му се скараш и то да не протестира.

Ами аз не си оставям животните сами на балкона!

Общи условия

Активация на акаунт