Накратко моята история: през пандемията развих паническо разстройство и потърсих помощ сравнително бързо,ходих по лекари и психиатри,също прочетох много психологическа литература. Освен това загубих и близък човек,което също ми повлияя. Сега-засега нещата са наред и контролирам положението,усетя ли, че се надига тревожност започвам да действам. Работя върху рутината си,промених начина си на хранене,грижа се повече за себе си,защото не искам кошмара да се повтори. С всичко това дойдоха нови приоритети и интереси и осъзнах грешки от миналото си. Хем съм си същия човек,хем вече не съм.
Започнахме обаче да се разминаваме с приятели от детството,от университета. Мен вече други неща ме вълнуват,те си карат по старо му. Мъчно ми е,защото това са хора,които познавам в някои случаи от 10-15 години, знам,че е част от живота да се разминаваме и няма виновни,но все пак ми тежи. Даже приятелка ми каза,че не й харесва по какъв път съм тръгнала,което ме издразни. Не съм станала надменна,не съм си променила отношението,просто усещам,че имам нужда от нови хора в живота си,други занимания,други теми за разговор ако щете.
Някой преживявал ли е нещо такова?