Снаха или не ?

• 5 327
  • 101
  •   1
Отговори
# 75
Казал ти е без да иска какво мисли. Бившата жена, майка на децата му, завинаги ще е снаха на родителите му, тоест тя си остава жена му до края на живота. Тук не става въпрос какво мислят родителите му, те може дори да не я харесват, става въпрос какво мисли той. Мои приятели имат 12 години връзка и мъжът се изпуска и нарича бившата си съпруга "жена ми", когато си пийне или когато разказва някоя история ентусиазирано и не се усеща. Също често коментира за други хора примерно "каква свекърва й е тя, те нямат брак". Мъжете всъщност правят разлика между приятелка и съпруга и за тях бракът има значение, колкото и да разправят, че не е така.

# 76
  • София
Що за глупости?! Като толкова ти е драма ходи и кажи на майка му мамо, за да е унижението пълно.
Важно е на него каква си му или умреш да пишеш в темата за свекървите?

# 77
  • София
Мъжете всъщност си казват всичко. Още от самото начало, а и във всяка напрегната ситуация. Стига да ги слушаме добре, а да не си слагаме тапи за уши и розови очила.

# 78
Благодаря на тези ,които наистина са ме разбрали,а именно ,че не става въпрос непременно да казвам майко и татко ,те си ме приемат всички ,целия му род ,ставаше въпрос за едно негово изказване ,написах подробности за да ме разберете ,и да изкажете мнение. НЕ, ДА МЕ СЪДИТЕ! Както някои го направиха ,човек да съжали ,че веднъж е питал нещо във форум . Говорихме изяснили сме се . КЪМ ТЕЗИ КОИТО МЕ СЪДЯТ И ,КОИТО НЕ СА ПРОЧЕЛИ ВСИЧКО ,КАКТО ТРЯБВА ,АКО ИСКАТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ НА НЯКОЙ ПРОЧИТАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО ,РАЗБИРА СЕ АЗ НЕ СЪМ ДЛЪЖНА ДА ВЗЕМАМ ВАШИТЕ СЪВЕТИ ,НО БЪДЕТЕ ХОРА … АКО ИСКАМ НЯКОЙ ДА МЕ СЪДИ ЩЕ ИДА В СЪДА .

Снахо 2, никой не те съди.
Всичко написано тук са мнения Grinning
От този пост смятам, че си доста лабилна и истерична.
Отново това е мнение, констатация, не присъда Wink

# 79
Ох отклонявам се, но Елора жива да си - втори път с това "Снахо 2" ми оправяш деня и се заливам от смях Laughing

# 80
Що за глупости?! Като толкова ти е драма ходи и кажи на майка му мамо, за да е унижението пълно.
Ако се вникне в темата внимателно важно й е точно каква е на мъжа. Титлата спрямо майка му е просто отражение на това за каква я мисли и приема той.
И да, в 90 % от случаите родителите се държат така, както мъжът им е позволил и показал да се държат. Моята свекърва ме наричаше снаха още като с мъжа ми бяхме гаджета на няколко месеца, защото той така ме е представил - "майко, ще те запозная с бъдещата ти снаха".
Друг е върпосът, че за авторката и приятеля й това са втори връзки след развод, имат деца, няма да имат повече общи, може да си карат до края на живота си като приятел и приятелка. И в това няма нищо лошо, стига тя да е съгласна.

# 81
И аз си представям, че в тази конфигурация вероятно би им било добре и без собствено дете. Но като я питах тя писа, че е искала, а той излязъл с оправдания. Съответно тя страда вероятно и заради това. Не знам, учудих се, не че няма право да иска, но може пак да е признак на неувереност, че без дете не е достойна за него.

# 82
  • София
Ако се вникне в темата внимателно важно й е точно каква е на мъжа. Титлата спрямо майка му е просто отражение на това за каква я мисли и приема той.
И да, в 90 % от случаите родителите се държат така, както мъжът им е позволил и показал да се държат. Моята свекърва ме наричаше снаха още като с мъжа ми бяхме гаджета на няколко месеца, защото той така ме е представил - "майко, ще те запозная с бъдещата ти снаха".
Друг е върпосът, че за авторката и приятеля й това са втори връзки след развод, имат деца, няма да имат повече общи, може да си карат до края на живота си като приятел и приятелка. И в това няма нищо лошо, стига тя да е съгласна.
Връзката с първата жена е била провал, защо настоява да заеме същата позиция?
Дърти хора, пък зор да са снахи. И наистина, ако има някакви проблеми с мъжа да си ги формулира по-добре. Или просто той не иска повече деца и ще си останат само гаджета?

# 83
Благодаря на тези ,които наистина са ме разбрали,а именно ,че не става въпрос непременно да казвам майко и татко ,те си ме приемат всички ,целия му род ,ставаше въпрос за едно негово изказване , написах подробности за да ме разберете ,и да изкажете мнение. НЕ, ДА МЕ СЪДИТЕ! Както някои го направиха ,човек да съжали ,че веднъж е питал нещо във форум . Говорихме изяснили сме се . КЪМ ТЕЗИ КОИТО МЕ СЪДЯТ И ,КОИТО НЕ СА ПРОЧЕЛИ ВСИЧКО ,КАКТО ТРЯБВА ,АКО ИСКАТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ НА НЯКОЙ ПРОЧИТАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО , РАЗБИРА СЕ АЗ НЕ СЪМ ДЛЪЖНА ДА ВЗЕМАМ ВАШИТЕ СЪВЕТИ ,НО БЪДЕТЕ ХОРА … АКО ИСКАМ НЯКОЙ ДА МЕ СЪДИ ЩЕ ИДА В СЪДА.

Е, хубаво Снахо 2 , ама и да искаш съд да те съди, няма как да стане. Нямаш основание да предявиш иск - нито за чиниите, нито за "единствената снаха".

Как да те разберем, като не мислим като теб?
А и щом смяташ, че тук те съдят... Тия главни букви.. А казваше, че детето му те гушна, обича те и ти казва, че си "втората му майка". Ти скачаш за най-малкото, а с тийн как ще се справиш, не знам.

Естествено, че не си длъжна да вземеш "нашите" съвети. Въпросът е, че нямаш собствено решение.

# 84
И се радва, че делели разходите 1:2. Тя сама, той мъж, дето яде поне 2 пъти колкото нея,  с дете, мързи го да измие чиниите даже, прислужва им, оставаше и наполовина да делят. Дано поне дава някакви пари за нейното дете, след като го е оставила при бащата.

# 85
И мен това с деленето на разходите ми е голяма червена лампа при положение, че той е с доста по-голям доход.

# 86
Като делят разходи, делят ли и домакински задължения?
Щото го играе на съквартиранти с облаги, ама само за него.

# 87
За пръв път чета някой толкова да примира да е нечия снаха. Хората обикновено се оплакват и с пепел си посипват косите, нашата зорлем се бута.
Ми нека бившата му е вечната снаха. Значи, тя ще е вечно лошата, а ти - безопасна и добра.

# 88
Не зная какво очакваш като отговори, аз дори не разбирам докрай въпроса ти. Питаш дали е необходимо да му родиш дете, за да се окичиш със званието "снаха" ли? Ами не можеш ли да си отговориш сама на този въпрос? Разбира се, че не е нужно. Причините той да смята, че бившата му жена за родителите му ще си остане снаха завинаги може да са много (от типа, че дълги години е била с него докато са били млади и с времето им е станала като дъщеря). Притеснителната е единствено, ако го казва това, защото самият той няма достатъчно сериозно отношение към теб.

Това ме нарани много и му го казах, след което си казах ок ще видим какво ще се случи ,когато отидем и се върнем опитваше се да ми докаже ,че аз съм неговия човек ,че го е грижа за мен и , че бившата вече не е в мислите му ,след ,което една вечер ме посреща сърдит и ми казва неща ,от които показват ,че до сега което е правил ,го е правил защото така е свикнал а не защото го е било грижа за мен както аз си мислех .

От това изречение пък въобще не става ясно кое е правил "защото така е свикнал". Наричал е майка ти и баща ти "бабо и дядо", защото така е свикнал ли? Как е показал, че не го е грижа за теб?

# 89
Обясниха вече, че в много крайща на България "бабо и дядо" са родствени титли на родителите на съпругата.
https://mamaznae.com/polezno/rodninski-vrazki/

Ти си промени поста и моя увисна в нищото. Grinning Нищо... на който му е интересно - да чете.

Общи условия

Активация на акаунт