Къщата на инфлуенсърите - Тема 9 (сезон 3)

• 52 592
  • 804
  •   1
Отговори
# 480
Да не си помисли някой, че съм върл враг на Георги. Аз не смятам, че е лош човек, просто не харесвам егоцентрични хора и обичам по-голяма автентичност в риалити форматите. За мен той не е за такъв формат, той си е за изцяло спортни състезания. Не смятам, че е добър в социалната игра и взаимоотношенията с хората. В инфлуенсърските среди масово я има тази тенденция да се държат роболепно, да угодничат на тези, които са по-популярни, гледа се кой с кого общува, кой кого подкрепя, пък има ли шанс да се засичат на събития, има ли възможност за бъдещи съвместни начинания. В очите на повечето Георги е голяма работа, защото са го давали по национална телевизия.
Доста хора по подкасти казаха, че Жорката е готин, но интересното е, че всички също така казаха, че не общуват толкова и не са близки с Георги, Веси и Даниел, дори хората, които бяха част от тяхната коалиция.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 15:06 от Meddyy

# 481
Аз си обяснявам по-ниския ват за Валерия с факта, че феновете им с Янков са били общи и повечето са предпочели да гласуват за него.
Аз за Георги за пръв път чух в това предаване, така че за мен не беше по-разпознаваем от Янков и Кико, но бих го предпочела и пред двамата като победител.
Не разбирам какво толкова виждате в Кико. Това, което вчера потребител в залата написа за него, че подминал феновете, които искали да се снимат с него, напълно кореспондира с типажа, който се създаде в главата ми за него. Единствено го спаси като образ това, че го даваха сравнително малко и че повечето му злобни и мегаломански изказвания бяха изречени из между другото, с половин уста, та по-ненаблюдателен човек би ги подминал като фонов шум.
За мен той ще си остане "Господин 14-50" (и не, това не беше шега и това се видя от контекста, използваните изразни средства и това, че накрая взе да се обяснява и оправдава като виновен човек). Пък и който е бил във фрийрънърските среди знае, че това си е нещо нормално там.

# 482
  • България
Това с 14-50 даже Жорко го коментира в Чакалкаст, че било шега.

# 483
Аз предлагам да го погледнем и от положителната страна - поне не спечели Даниел или Вкиснатото мляко JoyJoyJoy
Измежду тези четирима финалисти, който и да беше спечелил според мен все щеше да е греда и да има много недоволстване. Кико накрая малко успя да ме спечели на своя страна с изказванията си за някаква кауза, но все пак ако трябваше да избирам измежду всички участници, не би бил дори четвъртия ми избор за победител.
Ако тая пуста тъмница я нямаше, нещата определено биха се развили по съвсем различен начин. Участниците бяха заети да се борят с един и същи враг отново и отново, че не успяхме да видим повече техни страни. Ако си отпадаха след номинациите,  общите "дразнители/врагове" щяха да отпаднат и голямата коалиция да се разпадне и да започнат да се самоизяждат. След като Даниел се махна имаше наченки на това, но беше към края и не успяха да се разгърнат съвсем. Съмнявам се, че Янков и Валерия, дори и Кико щяха да са финал при тези обстоятелства. Кико щеше да е пръждосан отдавна, защото в гръб той имаше само Венета и Азов, а Янков да отече с аргумента, че би имал силен зрителски вот.  Но това са твърде много Ако-та.
Моите лични топ 4ма за финал бяха Азов! Ставрев, Венета и...  за последния не мога да си избера, не мога да реша кой най-малко ме дразнеше сред останалите.

# 484
А колко беше пълна залата? Споря тук с едно познати. Един твърди, че в било "фул макс", а към края ясно се вижда, че поне една трибуна в дъното на залата е празна.

10 хиляди няма как да са били, предвид, че секторите пуснати в продажба, побираха 8-9 хиляди души. Гълъбарниците изобщо не бяха пускани в продажба.
Най-горните трибуни- 3ти етаж- бяха празни. Всико останало надолу беше пълно, но 10.000 ми се вижда много голяма бройка.

# 485
И за мен бяха основно Азов и Венета, но всъщност вече казах защо. Просто във всички останали виждах твърде много злоба - нещото, което аз лично най-много мразя в този живот. Изненадвам се как хората масово не виждаха злобата в Кико, той за мен си беше най-озлобеният там, след него Валерия. Кико го показваше във всяка една ситуация, то на лицето му е изписано.
Янков ми се стори душичка, но пък твърде много ми простееше и това не ме спечели. Ставрев го харесвах, но той също ми се стори, че на моменти злобееше.

# 486
Кога пък Валерия беше злобна към Виктория? След подигравките и скечовете на Виктория се случи това озлобяване, а не преди. Виктория е много плосък образ, не е забавна или интересна, нито умна, но се опитва да е такава. Това са едни от най-дразнещите типажи хора.

# 487
  • София
Май никой не коментира как при обявяването на резултатите от зрителския вот първоначално водещите отказаха да кажат какво им казват в слушалката и специално слязоха да проверят.

За мен това значи, че им казват с най-нисък вот някое от популярните имена, например Янков. А не Кико, както се оказа, след като "провериха".

Изключително съмнително ми излезе всичко това.

Аз залагам, че организиралите гласуването и стрийма (Булстрийм или каквито са там) са имали адски технически проблеми и изобщо не е сигурно какво се е случило с гласовете. Аз така и не разбрах моят вот отчетен ли е например.

# 488
За първи път пиша, но много искам да споделя една моя спекулация, имайки се предвид хаоса повреме на финалния вот. Възможно ли е причината да кажат, че Георги има една точка разлика с Янков да е неправилно обявено разпределение. Да, ако Георги е втори са 5т. разлика, но ако е трети става с 27, а Янков 26....
В краен случай с целия този хаос, те сами дискредитираха валидността на вота и победата, на който и да е финалист.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 20:21 от Magesnitza

# 489
Така, време е за дългият ми коментар.
Започвам отзад напред: предаването беше огромно забавление, сезонът беше най-добър от трите и определено ми задържа вниманието повече от Диви и красиви, Островът и Биг Брадър, които също следих.

Пиша го умишлено, за да не си помисли някой, че съм недоволна и хейтя продукцията - напротив, поздравявам ги! Гледали сме къде-къде по-лоши и скучни изпълнения с пъти по-голям бюджет и екип.

Писах многократно, че съм недоволна, че не успях да дам гласа си и за мен това е най-големият минус на сезона. За добро или лошо, не промени крайно резултатите - Жоро можеше да изгуби само ако беше последен в зрителския вот, което е слабо вероятно за един от любимците на феновете в най-гледания сезон в Игри на волята, който има и свой подкаст.
В интерес на истината, явно само Ставрев можеше да го бие - щеше да е по-добър от Янков на битките, като гледам последователите щеше да е също първи или втори в зрителския вот и щеше да получи сходен на Янков вот от съквартирантите.
Харесва ми елементът с вот от останалите участници, това е единственият рейтинг за социалната игра на финала (макар че е много трудно да стигнеш до финала без такава).

Вторият минус е недобре измислената концепция. Направиха твърде игрово предаване, което не е такова по рода си. За мен това лесно може да се промени като намалят заучаемите пъзели и сложат повече класически такива или логически задачи.
Окей съм с това да не можеш да си тръгваш само от гласуване (макар че предпочитам Сървайвър моделът), но не трябва добрите в битките да имат огромно предимство. Според мен в Тъмница или неин еквивалент в следващи сезони трябва да може да се ходи само веднъж ИЛИ ако те изпратят в Тъмницата да получаваш голям хендикап за следващата битка за спасение. Има варианти за калибрация.

Третият минус, който донякъде беше плюс в предишните сезони, е варирането с правилата. Предаването вече генерира огромен зрителски интерес и няма как да не се настройваме, че някой е бутан, когато няма стабилни правила. Ясно ми е, че продукцията не го желае, най-малкото нямат капацитета да изманипулират в стил Игри на волята. По-скоро от недомисляне се получава така, че някой като Георги да има огромен щит.
В първи сезон това не беше никакъв проблем, защото почти всички участници бяха близки на продуцентите и бяха на сравнително еднакво ниво на известност.
Това да не знаят точно кога са номинациите, да не знаят под каква форма са (плюсове, минуси, вот за двама, вот за един и т.н.) може да не бъде в ущърб, ако информацията се опазва от участниците - видяхме как Даниел беше подготвен за случващото се преди една от номинациите.
И все пак не е редно някои хора да си тръгват без право на втори шанс (Моника и Антонио), нито други да имат повече от два шанса (Даниел).
Определено ми липсваше и размесването на отборите, това щеше да повлияе също на социалната игра (за стратегическата е ясно). Така е напълно вероятно да започнем да гледаме и саботажи в битките, а каквото и да си говорим, те генерират голям отзвук от публиката. В този сезон една от по-обсъжданите теми е съмнението за такова, макар и реално да нямаше.

Иска ми се да гледам повече тайни мисии и да има награди (или санкции), ако някой разкрие мисиите. Това ще повлияе директно и на социалната игра.
Също така според мен е важно да засилят мисиите, в които участниците се разкриват. Това генерира много дискусии в социалните мрежи. В този сезон имаше няколко такива игри в началото и една в края (дискусиите Съгласен/Несъгласен). Все пак повечето са известни личности и зрителите биха искали да ги опознаят повече.

И нека адресираме слона в стаята - цигарите. Напълно разбирам продукцията защо не ги оставя да пушат неограничено - в първи сезон имаше буквално два епизода, които се развиха изцяло в зоната за пушачите. Но този сезон спокойно можеше да бъде спонсориран от производител на цигари, защото почти нямаше епизод, в който да не се завърти сюжет около тази тема. Могат да пробват нови варианти от сорта на:
- отделни кредити, които се печелят (или губят) с мисии и са само за блага. Непушачите могат да търгуват своите за екстри като достъп до Ардес стаята, време с телефона (ако решат да го върнат), глезотийки като козметични услуги (още един вариант за продуктово позициониране).
- базов минимум от кутия на седмица за пушачите, който не е част от бюджета. Който пуши много... ами да не пуши толкова.
- неограничен достъп до цигари, но ограничен достъп до тях или до зоната за пушене.

Ако участниците не гостуваха в Надкаст, щях да отделя отделна точка и за подкастите, но според мен отлично са си делегирали работата и дори в един момент съдържанието дойде в повече.
Няма да се спирам на техническите детайли, ще отбележа само, че този път с размах поправиха грешка, която се забеляза преди - нямаха непланирани пропуски на епизодите и в много малко случаи закъсняваха с качването им.

Още веднъж ще кажа - поздравления за всички, въвлечени в предаването. Сега да се насладят на приятна заслужена почивка.

# 490
Така, време е за дългият ми коментар.
Започвам отзад напред: предаването беше огромно забавление, сезонът беше най-добър от трите и определено ми задържа вниманието повече от Диви и красиви, Островът и Биг Брадър, които също следих.

Пиша го умишлено, за да не си помисли някой, че съм недоволна и хейтя продукцията - напротив, поздравявам ги! Гледали сме къде-къде по-лоши и скучни изпълнения с пъти по-голям бюджет и екип.

Писах многократно, че съм недоволна, че не успях да дам гласа си и за мен това е най-големият минус на сезона. За добро или лошо, не промени крайно резултатите - Жоро можеше да изгуби само ако беше последен в зрителския вот, което е слабо вероятно за един от любимците на феновете в най-гледания сезон в Игри на волята, който има и свой подкаст.
В интерес на истината, явно само Ставрев можеше да го бие - щеше да е по-добър от Янков на битките, като гледам последователите щеше да е също първи или втори в зрителския вот и щеше да получи сходен на Янков вот от съквартирантите.
Харесва ми елементът с вот от останалите участници, това е единственият рейтинг за социалната игра на финала (макар че е много трудно да стигнеш до финала без такава).

Вторият минус е недобре измислената концепция. Направиха твърде игрово предаване, което не е такова по рода си. За мен това лесно може да се промени като намалят заучаемите пъзели и сложат повече класически такива или логически задачи.
Окей съм с това да не можеш да си тръгваш само от гласуване (макар че предпочитам Сървайвър моделът), но не трябва добрите в битките да имат огромно предимство. Според мен в Тъмница или неин еквивалент в следващи сезони трябва да може да се ходи само веднъж ИЛИ ако те изпратят в Тъмницата да получаваш голям хендикап за следващата битка за спасение. Има варианти за калибрация.

Третият минус, който донякъде беше плюс в предишните сезони, е варирането с правилата. Предаването вече генерира огромен зрителски интерес и няма как да не се настройваме, че някой е бутан, когато няма стабилни правила. Ясно ми е, че продукцията не го желае, най-малкото нямат капацитета да изманипулират в стил Игри на волята. По-скоро от недомисляне се получава така, че някой като Георги да има огромен щит.
В първи сезон това не беше никакъв проблем, защото почти всички участници бяха близки на продуцентите и бяха на сравнително еднакво ниво на известност.
Това да не знаят точно кога са номинациите, да не знаят под каква форма са (плюсове, минуси, вот за двама, вот за един и т.н.) може да не бъде в ущърб, ако информацията се опазва от участниците - видяхме как Даниел беше подготвен за случващото се преди една от номинациите.
И все пак не е редно някои хора да си тръгват без право на втори шанс (Моника и Антонио), нито други да имат повече от два шанса (Даниел).
Определено ми липсваше и размесването на отборите, това щеше да повлияе също на социалната игра (за стратегическата е ясно). Така е напълно вероятно да започнем да гледаме и саботажи в битките, а каквото и да си говорим, те генерират голям отзвук от публиката. В този сезон една от по-обсъжданите теми е съмнението за такова, макар и реално да нямаше.

Иска ми се да гледам повече тайни мисии и да има награди (или санкции), ако някой разкрие мисиите. Това ще повлияе директно и на социалната игра.
Също така според мен е важно да засилят мисиите, в които участниците се разкриват. Това генерира много дискусии в социалните мрежи. В този сезон имаше няколко такива игри в началото и една в края (дискусиите Съгласен/Несъгласен). Все пак повечето са известни личности и зрителите биха искали да ги опознаят повече.

И нека адресираме слона в стаята - цигарите. Напълно разбирам продукцията защо не ги оставя да пушат неограничено - в първи сезон имаше буквално два епизода, които се развиха изцяло в зоната за пушачите. Но този сезон спокойно можеше да бъде спонсориран от производител на цигари, защото почти нямаше епизод, в който да не се завърти сюжет около тази тема. Могат да пробват нови варианти от сорта на:
- отделни кредити, които се печелят (или губят) с мисии и са само за блага. Непушачите могат да търгуват своите за екстри като достъп до Ардес стаята, време с телефона (ако решат да го върнат), глезотийки като козметични услуги (още един вариант за продуктово позициониране).
- базов минимум от кутия на седмица за пушачите, който не е част от бюджета. Който пуши много... ами да не пуши толкова.
- неограничен достъп до цигари, но ограничен достъп до тях или до зоната за пушене.

Ако участниците не гостуваха в Надкаст, щях да отделя отделна точка и за подкастите, но според мен отлично са си делегирали работата и дори в един момент съдържанието дойде в повече.
Няма да се спирам на техническите детайли, ще отбележа само, че този път с размах поправиха грешка, която се забеляза преди - нямаха непланирани пропуски на епизодите и в много малко случаи закъсняваха с качването им.

Още веднъж ще кажа - поздравления за всички, въвлечени в предаването. Сега да се насладят на приятна заслужена почивка.

Много съм съгласна! Аз също не можах да гласувам.. Уж ми зареждаше сайта ,но не ми даваше до избера друг човек освен Кико.Може би е нормално да блокира сайта при условие ,че наведнъж над 40хил. души се опитват да влязат... Трябваше да направят гласуването да е през целият ляйв ,за да няма такова струпване наведнъж... Иначе даа този сезон е вай-добрият... И определено си мисля ,че догодина ще надградят още повече!

# 491
10 хиляди е абсурд. 15 дни преди финала имаха продадени около 5500 билета.
И на мен ми се стори много. Просто Павел каза "Десет хиляди и двеста души по чек-ин". На мен ми залата ми се видя доста пълна. А тя побира 15 хиляди ли?
Игрите не гледаш ли, @Clouded?

# 492
Мисля, че по време на сезона, най-неприятно изненадана останах от това, че всички в Тъмницата бяха награждавани, включително останалите на второ и трето място. Направо не можех да повярвам, че някой е решил, че това е съвсем резонно. Grinning

# 493
Имало е "Инфлуенсър на годината", пък аз чак сега разбирам Grinning

С участието на:
Георги Иванов-Блек Гого от "Къщата на инфлуенсърите" - 2 (preselection)
Пеньо Гатевски-Гатьо от "Игри на волята" - 5 и "Хелс Китчън" - 6
Алпер Чочев от "Елате ми на гости" - 1
Ева Георгиева от "Къщата на инфлуенсърите" - 1 и "Ергенът" - 1
Людмил Келешев-Котарачето от "Къщата на инфлуенсърите" - 2
Калоян Димитров-Балан от "Фермата" - 3
Йоана Петрова от "Къщата на инфлуенсърите" - 1
Денислава Велкова от "Игри на волята" - 5 и "Един за друг" - 2
Лъчезар Чоткин от "Хелс Китчън" - 6
Меги Кикьова-Мегсън от "Miss Plus Size" - 2
Стела Павлова от "Къщата на инфлуенсърите" - 1
Илиян Сандев от "Къщата на инфлуенсърите" - 1
Йоан-Петър от "Аре Бате Тур"
и др.

# 494
  • София
Да, доколкото си спомням избраха Гатьо за инфлуенсър на годината.
Той много се хвалеше за това.

Общи условия

Активация на акаунт