Arcane

• 1 238
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
  • Berlin
Аз само се записвам, понеже ще изчакам да излязат всички епизоди, но наистина много кратък сезон. Това последният ли ще е или ще зависи от гледаемостта? То има толкова много шампиони, зони, истории.

# 16
  • Somewhere far away
Последния с тези герои. Вероятно ще има и други , но няма да е същото. Аз си искам тези герои, достатъчно много сюжети има и без това. като се разпокъсат по различни сюжетни линии и става зле, манджа с грозде и то набързо сготвена. аз искам на тези да се обърне подходящото внимание. Някои важни сцени бяха много претупани и много набързо, просто всичко се случи много бързо,  от това страда сериала и най-вече феновете.

# 17
  • София
Според мен малко бъркат с тези 3 епизод накуп и все едно сезонът свършва за 3 седмииц. Предполагам, че епизоди 7, 8 и 9 също щя излязат на една дата и ето ти край на сезона.
А и епизодите са по 37 минутки.

И аз някак си свикнах с тези герои и ще ми е странно с други. Малко ми е с тях, а и с тези близо 4 години чакане...

# 18
  • Somewhere far away
Досега не беше точно така, но тези три епизода бяха ... rushed /сори за англицизмите, но на български няма по-подходяща дума/.

Примерно цялата сюжетна линия с Black rose - може спокойно да я махнат и да е отделен сериал. Мен лично изобщо не ме вълнува, нито пък историята с Мел.

Също така - кво по дяволите трябва да означава новия постер!

Скрит текст:
ако и нея убият, ще се обаждам на лиъм нийсън

# 19
  • Berlin
Мисля, че шампион няма да убият, т.е. който го има в играта. Макар че всъщност има един умрял.
Напротив, има много по-интересни според мен истории и земи. Даже ММ много се учуди защо точно Zaun и Piltover са избрали, но аз мисля, че е заради Джинкс, тя е едва ли не най-известният и култов шампион от играта и май преди сериала не е било ясно, че с Вай са сестри (не съм сигурна за това). Като цяло не са ми приятни Zaun, но сега в мобилната игра има event да избереш страна и трупаш точки за града, който си избрал. Ами Zaun мачка.
Това Виктор ли е? Ще покажат как се превръща може би.

# 20
  • София
Мисля си, че една от причините сериала досега да е толкова голяма емоционална въртележка е точно защото нищо  не е бяло или черно, не знаеш кой ще оцелее или не. То битки, то дилеми... след третата порция ще гледам отново и отново май, май. И доста линии истории се засичат, както отбелязахте, само загатната и може отделен сериал за всяка.
А вселената на Лигата е с толкова светове, че могат спокойно да си карат само с тях Нетфликс; достойно заместват според мен Star wars или поне за новите поколения деца / че и възрастни кат` нас Simple Smile/. Само дето направата отнема време, че и пари ...
А на постера е Севика.

# 21
  • София
Някой, който е играл играта може ли с няколко изречения да обясни каква Вселена е това и поне тези в момента къде са и за какв осе борят. Абе основната фабула, защото анимацията не ти дава много отговори, а директно те хвърля в разгара на събитията.

# 22
  • Somewhere far away
Watching act 3 Starter Pack

# 23
  • Berlin
Diavolo, мисля, че няма нещо, което да обединява целия свят на играта или може би това е до каква степен са усвоили и използват магия и технологии. За всеки район има разни истории, основно покрай шампионите, разбира се, но не всички са свързани помежду си. Ето карта на света - https://map.leagueoflegends.com/en_US
Не съм гледала още новите серии, но поне в първи сезон основното беше началото на Jinx, т.е. как Powder (и защо) се превръща в нея и това е.
Ако има някой по-запознат, ще се радвам и аз да науча нещо, като цяло не съм се зачитала в сайта на играта, а там има доста информация.

# 24
  • София
Arcane, финал на сезона

Финалната ми оценка за шоуто е 9.0, въпреки всичко...

Скрит текст:
което страшно много ме натъжи, а то беше доста...
И обикновено при такива случаи давам по-ниска оценка, но тук просто няма как.
Цялата работа е на едно недостижимо за над 90% от продукциите ниво.

Иша е мъртва. Направо не мога да повярвам. Все си мислех, че ще намерят начин да я спасят/върнат, особено след силно философския епизод 7 и с това пътуване между времето и вселените. Толкова го обикнах това сладко лапе. Тя на Джинкс не и се живееше вече именно заради нейната саможертва, а отделно с нея си отиде окончателно и 'татко' им.
Но то да беше само тя. Вандер също е мъртъв. Това което беше останало в него вече бе убито и беше останала само обвивката. Тъжно.
Хаймердингер, сърцето и душата на този свят също си замина. Окончателно.

И идваме и до голямата драма с Джинкс. Моята любимка. Е, нали е главния герой и шампион, ала бала? Как е възможно това? Всъщност мъртва ли е? Защото според мен има надежда, ама ние може и никога да не разберем след като ако изобщо има трети сезон, той ще е за други герои от тази Вселена. Освен ако няма кросовър след години ама къде ти и кой ще ти чака... Пффф
За Джинкс сега. Мхмхмхм, логиката сочи, че е мъртва, НО: Как да тълкуваме усмивката на Кейт, когато видя на чертежите, че 'гейта' има вентилационни тръби, а и миг преди самия взрив се видя една цикламена диря от светлина. Жива ли е Джинкс??? По-скоро да. Но искам отговор от шоурънъра!!!

Общо взето цялостното положение е 😥😨🤮🤢
Въпреки щастливия край за Вай и Кейт.

# 25
Ще пиша в скрит текст, ако някой още не е изгледал последните епизоди.

Скрит текст:
Акт 3 някак си ми се стори по-малко емоционален, отколкото очаквах. Може би заради това, че проблемът е по-мащабен, а пък действието беше изключително забързано в същото време. Е, завръщането на Джинкс в битката заедно с Екко беше много силно.
Доста неща останаха недообяснени, леко висящи, или поне аз не ги разбрах. Например какво стана с Джейс и Виктор - мъртви ли са или изчезнаха в друго измерение? Каква точно беше борбата на Черната роза? И накрая докторът май успя да съживи дъщеря си, макар и в някаква странна версия. Иначе и според мен има голям шанс Джинкс да е жива.
Като цяло от сезона Акт 2 ми е любим.

# 26
  • София
Ще се гледа отново, определено - на нас / със синовете, които са фенове и активни играчи на играта / страшно ни хареса и почти всичко имаше своя логичен край Wink Разиграването на алтернативния сценарий с Паудър и Ви,  доведе лавинообразно до друго развитие на историите на героите от двата града - изобщо ако вникнете в историята, ще разберете доста от нещата, а други може би ще ви объркат още, но в това е чара на сериала, не е нужно всичко да има точно обяснение чак Simple Smile И да, дирята в края на финалният епизод е лекичко намигане към феновете на Джинкс, но на сцената излиза друг могъщ герой - обърнете внимание на враните тук и там, и това ме кара да се надявам, че ще има още сезони с другите светове от света на Лигата.

# 27
Не съм намерила време за втори сезон, но първи има брутален саундтрак. Един от най-добрите. Обожавам го.
Не съм запозната с играта и имаше моменти в сезон е които бяха объркващи, защото исках да науча повече за света, миналото, магията и хората. Половинката се опита да ми обясни, но всичко ми се стори толкова объркано с някакви точки, режим на битки, карти, кули, инхибитори и куп неща, които не запомних. Трябваше да му кажа, че е най-добре той да си играе играта, а аз да си гледам сериала.☺️

# 28
  • Somewhere far away
Ами какво да кажа... Не бях гледала такаво нещо от много време. този сериал определено ми е  най-любимия и най-запомнящ и емоционален и ще бъде такъв и за напред, рядко правят такова кино.

Края ми хареса, имам разбира се и забележки, но сега нямам енергия да ги пиша. Проблема като цяло е че два сезона са прекалено малко за толкова сюжетни линии и толкова много герои , аз го казах вече и в предишен пост.

Аз пък вярвам че никой от любимците ми не умира. Всички получават хепи ендинг, lol !

И вече имам нова песен, която ми се върти в главата нон стоп от както изгледах 8ми епизод.  мдаа...

I'm feeling fantastic
I'm fucking fantastic
I wanna get drunk and watch American classics
Drink champagne out of plastiс

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 12:14 от Deathcrush

# 29
  • Berlin
Tuon, кули, инхибитори, една е картата, това е играта, няма общо със сериала. Е, шампионите, оръжията им и уменията ги има, но сериалът не е свързан с как се играе играта.

Общи условия

Активация на акаунт