Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 30 109
  • 713
  •   2
Отговори
# 600
Филипополис, Note Di Vino, Гребеца
За тези се сещам, които са с приятна градина, но са в града и може да има проблем с музиката (в Гребеца най-вероятно няма да има). Помислете и за вариант, при който има възможност да сте на закрито предвид това, че времето тогава е непредвидимо за градинска сватба. Ако е през май може да има абитуриентски балове и да не сте сами в ресторанта.
Успех с огранизацията на щастливото събитие!

# 601
Здравейте,

Започваме планирането на сватба в град Пловдив за пролетта на 2026г. Дали можете да ми препоръчате места за градинска сватба (~70 човека)? До момента, местата, с които сме се свързали са Мавруда, Garden Weddings, Very Berry и Колибри.

Търсим място близо/в рамките на града, тъй като планираме и присъствието на възрастни хора (90-годишни) и деца и бързият достъп ни е много важен. Хилс и Вила Юстина ни идват по-далеч.

Благодаря!

Здравейте, разгледайте Palitra Events Castle
На 10 минутки с кола от града. Храната е отлична и имат приятни комплименти.
С възможност за провеждане на закрито при евентуално лошо време.
Прилагам и снимка на декор от сватбена агенция Fiesta Event

# 602
Здравейте,
Нашият ден вече мина и идвам да направя няколко препоръки за гр. Пловдив.
- Ресторант Кадифе (втората локация в Овощарския институт). Залата е хубава, доверих се и на тях за украса. Комуникирах с две от служителките им, и от двете съм доволна. Гостите похвалиха храната, на нас също ни хареса.
- Фотограф Дидо Докторов - също лесна комуникация, а снимките са супер - точно каквото искахме. И цените му са прилични.

# 603
Привет, дами!
И аз съм отскоро в отбора на сгодените и започвам да умувам за сватба догодина, живот и здраве.
Не смятах, че с моя човек ще правим истинска сватба, но все пак, когато ми е минавало през ума, винаги съм си представяла сватба на открито, сред широко поле, с красива шатра и различни активности отстрани за гостите - игри, фото будка, кът за деца. Много се страхувам да не скучаят гостите ми и затова искам подобна концепция Grinning Гостите ни вероятно ще са около 100.
След проучване в нета, писах на Галени градини и Приказната градина.
От Галени градини получих много мил и подробен имейл, наемът им в събота е 2400лв, което е добре, кетърингът с внасяне на алкохол около 115лв, което предполагам също е ок. Обаче си пише, че музиката в 22ч трябва да се намали и не може да се ползва микрофон. Аз от сватба не съм си тръгвала преди полунощ, дори да сме почвали от обяд, и не искам да съм първата смотана с танци до 22ч хах Така че май ще отпадне..
Приказната градина също звучат мили и четох добри отзиви обаче за ден събота само за наем искат 10200лв Flushed Има бонуси де, като безплатно апартамент за младоженците и още 6 двойни стаи и без такса за внасяне на напитки. Но пак ми се вижда много, кувертите и те ще са поне толкова сигурно.. Някой организирал/ бил ли е скоро на сватба там? Струва ли си и на фона на други сватби на открито адекватна цена ли е? Вярно, че ние сме по-скъсани откъм бюджет Grinning Обаче чета по форуми, че 2023г. наемът там е бил 3000-4000лв и такова скачане не ми прави приятно впечатление. И също за музиката не съм сигурна - хем четох, че май няма проблеми, хем че някой пускал там сигнали за шум. Имате ли информация?
И имате ли скорошни впечатления за друго място на открито в/ около София, което е в по-нисък ценови клас и няма да спре музиката в 22ч?
Благодаря!

# 604
  • Melmak
Здравей и честит годеж!

В Уди също музиката е проблематична, защото живущите правят проблеми и викат полиция. Като цяло на повечето такива места има проблем с шума.

Според мен, като финансист - търсете място според вашия бюджет, а не просто такова, което да ви хареса. Какви парички сте отделили е ваша работа, но го обсъдете. Направете си таблица с разходите и сметнете добре. Наемът и на други места е скъп, аз 2024 като търсех и запазвах от едно място (пак такова градинско) искаха 10000 лв за наем, вече отделно кетъринг и украси.

# 605
  • София
Привет, дами!
И аз съм отскоро в отбора на сгодените и започвам да умувам за сватба догодина, живот и здраве.
Не смятах, че с моя човек ще правим истинска сватба, но все пак, когато ми е минавало през ума, винаги съм си представяла сватба на открито, сред широко поле, с красива шатра и различни активности отстрани за гостите - игри, фото будка, кът за деца. Много се страхувам да не скучаят гостите ми и затова искам подобна концепция Grinning Гостите ни вероятно ще са около 100.
След проучване в нета, писах на Галени градини и Приказната градина.
От Галени градини получих много мил и подробен имейл, наемът им в събота е 2400лв, което е добре, кетърингът с внасяне на алкохол около 115лв, което предполагам също е ок. Обаче си пише, че музиката в 22ч трябва да се намали и не може да се ползва микрофон.
И имате ли скорошни впечатления за друго място на открито в/ около София, което е в по-нисък ценови клас и няма да спре музиката в 22ч?
Благодаря!

200 процента вярно! сега на 31.08 съм там, и минлата година съм бил, 22ч РЯЗКО се намалява силата на музиката - разбирайте, сватбата приключва.
за открито и в шатра вижте  Golden Garden, Доброславци, до Нови Искър е това. На колега диджей е и помислено за това. Потърсете го във фейса.

# 606
Можете ли да ми помогнете с избора на сладкарница в Бургас? Мислех за бутафорна торта за разрязване и малки тортички за гостите. Гледах разни сайтове по различните градове, но цените са по 1000-1500 лева, а това ми се струва страшно много, като се сметне, че половината гости дори няма да опитат тортата.

# 607
Дами, моля за мнение от вече бивши булки - грим и прическа на мястото на сватбата (в моя случай е на 30 мин от София) или в салон избрахте ? За идване до локацията ми искат колосални суми, но пък и не мисля че обикаляне по салоните в жегата лятото е окей 🫣 При 200 лв. цена на прическата ми искат 440 лв. за идване на място... струва ми се много, но вие кажетв как стоят цените  - аз ли съм в грешка и това е нормално

# 608
  • Melmak
Кристина, такива са цените. Тогава искаха да има минимум 3 прически за да посетят адрес и цената беше общо 600 лв., а аз нямах шаферки.
За това реших да отида на място в салона при фризьора. Беше септември 2024.
Гримьорката дойде на място и ме гримира - нейното изискване беше 2 грима минимум, направи мен и свекърва ми.

Според мен много зависи от програмата на сватбата ви. Нашата беше много обрана и олекотена и това помогна да мога да стигна до фризьора.
Не сме имали взимане на булка, бяхме се уговорили за фотосесия с младоженеца преди църковния брак. Подписването беше друг ден.
Фризьорът ми беше много близо до мястото за снимки.
Направихме така:
 - Гримьорката дойде в хотела и ме гримира. Взех си рокля, обувки, воал, букет и ме закараха на фризьор.
- Облякох си роклята с помощ от фризьорите и ми сложиха воала.
- От там малко пеша до Ларгото, където с младоженеца трябваше да правим first look.
- Гостите ни чакаха пред църквата

Не всеки ще иска да върви от фризьора до мястото за фотосесия пеша, с букет, резервни обувки в огромна рокля през края на септември, когато времето не знаеш какво ще бъде, но това съм аз.

# 609
Kristina, аз също ходих до фризьорката и гримьорката. За фризьор използвах обичайната, която си ме подстригва и е точно до нас, а с гримьорката изкарах голям късмет, че се оказа на 6 минути от вкъщи. Зависи каква прическа искаш, но може да има фризьор наблизо, който да ти върши работа. За грим - също, но сякаш гримът е по-особеното.

zvezdichka, и аз мислех за бутафорна торта, но като тръгнах да гледам установих, че не си заслужава разликата в цената. Нашата торта в Бургас беше от Роза, заради дизайна, който харесахме, но и беше вкусна (с обикновени блатове и кремове). Преди 2 години, май се падаше около 5лв на парче.

# 610
Бутафорните торти не излизат много по-евтино, защото си плащате стиропора плюс украсата. Отделно си плащате и истинския десерт. Взимайки предвид това, наистина не знам откъде тръгва митът, че това е някакво бюджетно решение. Бутафорна торта плюс истински десерт е добра опция, ако искате някакъв по-специален дизайн, който да не може да се изпълни върху ядливa торта; ако искате тортата да седи на открито през цялото време, а не да се изнесе; ако искате например 6-етажна торта, а сте 75 човека и трябва обемът да дойде отнякъде. В противен случай бутафорна торта плюс ядливи пасти/торти дори излизат по-скъпо. Което не е учудващо, защото работата е двойна.

За прическите - според мен се обявяват такива цени, защото за времето, в което фризьорът ще пътува, може да направи още една прическа. Така, ако го ангажирате само за една, всъщност не му плащате пътните разходи, а времето. Кума съм в края на месеца, гримьорката е ангажирана за шест дами и ще таксува отделно транспорт. За една-две според мен въобще нямаше да се съгласи да пътува.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 01:53 от Welt

# 611
На моята сватба гримьорката и фризьорката дойдоха у дома. Аз отказах на една гримьорка от моя град, която ми каза,че не ходела по адреси, защото можело да забрави да си сложи нещо в куфара с гримове. Намерих момиче от друг град, което дойде и направи мен,майка ми, кумата ми и една от гостенките ми. Не бих се разкарвала аз лично в сватбения ден. Сладкарница в Бургас не мога да препоръчам,но знам,че хвалят една в Созопол. Сега ми избяга името, но ако се сетя, ще пиша. Можеш и ти да погледнеш, ако искаш.

# 612
Не съм си и помисляла, че бутафорната торта е по - евтиния вариант, съжалявам ако така съм го описала. Аз държа на бутафорна торта и малки тортички за всички, защото ми изглежда по - красиво като се поднасят така, а не парчетата да падат и т.н. Просто цена от 1400 лева за бутафорна торта с малки торти ми се видя някакъв кошмар. Засега уж намерих, но ще разгледам и посочените от вас. Благодаря вии.

# 613
  • София
zvezdichka2820 - нещо подобно харесва ли ти като концепция ? Този тип има на по - нормални цени.

Ние поръчахме от торти Чочко и ми скъсаха нервите на сватбения ден. Предваринелно уговорен час за доставка 21ч , в 22.30 звънях по телефони и изпадах в нервна криза ,че още ги няма. Наглия куриер ми каза - ми закъснявам с графика - Т ` ва е .

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 11:39 от paranoir

# 614
  • Melmak
Ох, ужас! Защо така се е случило?

Ние бяхме също с Чочко, но аз исках доставка следобяд, тортата се сервира в 22 ч. Беше доставена навреме.

Общи условия

Активация на акаунт