Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 30 231
  • 713
  •   2
Отговори
# 45
Здравейте. Имам следния въпрос. Чудя се как да подредя сватбения ден. Ако гражданският е в 13 ч. ще може ли църковният да е в 14:30 ч.? Притеснявам се, че сватбата е в началото на октомври и денят се скъсява. Ако фотосесията е от 16 до 17 и нещо.
 После ще започне да се стъмва. Въпреки, че в началото на октомври издържа до 18 и нещо ? Тогава пък остава дупка до ресторанта 😀 Фотографът е приятел на годеника ми и предполагам, че ще ни снима една идея повече. На последните сватби изобщо не обърнах внимание в колко часа бяха тези неща.. ориентировъчно помня само, че бяха по обяд.

# 46
  • Melmak
Съветът ми е да нямате големи дупки, защото е отегчително за гостите и изморително за вас.

Не разбрах сватбата дали ще е с изнесен ритуал, или ще ходите в зала. Според мен зависи от това колко са далече локациите. Изберете близка черква.

Нашата фотосесия беше преди всичко. Гостите викнахме към 16 ч, а църковният брак започна в 16:30. Нарочно им казахме така, за да няма закъсняващи и за да се съберат, да се видят на спокойствие, защото се познават.

Фотосесията ни беше в 15 ч, в близост до църквата.

Не разтягайте много програмата.

# 47
Всичко е близо. Младоженецът ще тръгне от Плевен до село, което е на около 15 минути с кола, за да вземе булката. Оттам се връщаме в града, като ресторантът, ритуалната зала и църквата са близо  едно до други. Смятам да викна първо гримьор в 09:30 и после фризьор към 11. Искам максимално да се наспя 😂Ще ги питам и тях как се прави. Четох и за варианти първо фотосесия и после взимане на булка, брак и църква, но така ми се губи момента за нас и насладата от краденето на булката ... Нямаме изнесен ритуал.

# 48
  • Melmak
Вариант е да поканите само семействата и кумовете на краденето. Така поне забелязвам, че правят доста двойки, които се крадат.

Викате най-близките си, правите кражбата, после фотосесия. Гостите направо в гражданското, после черква. Гражданското е бързо, имайте го предвид.

# 49
Благодаря Ви. Иска ми се и на краденето да има доста хора, защото мен лично традицията ми харесва и ще има тъпани. Със сигурност входната врата на бабата на годеника ми ще замине като знам компанията му. Понеже аз съм от София, но той от Плевен. 😀Май ще ги викна и който иска ще дойде и там, а другите в ритуалната понеже сме към 150 души сватба 😀

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 13:56 от Gabriela.V

# 50
  • Melmak
Не си усложнявай живота, 150 човека гости да крадат булка. 😁😁😁😁😁

# 51
Момичета, отново се включвам с питане, понеже вече получих няколко отказа:кои общини на територията на София област извършват изнесени ритуали в град София, моля да споделите имена и контакти на длъжностните лица, ако имате такива, може и на лично. За уточнение :вече прозвъних Ихтиман и са заети за датата ми, в Самоков и Елин Пелин ми казаха, че не предлагат тази услуга за София град, но имам съмнение, че просто не искат да ми потвърдят по официалните служебни телефони, чела съм как при други булки се е получавало..

С Гергана Атанасова от Ихтиман и с Юлияна Стоилова от Елин Пелин ли говорихте?
Привет, говорихме с тях, но за Ихтиман им беше заета датата, за Елин Пелин категорично ни отрязаха, но за щастие намерихме други хора.

Иначе по темата за програмата: за мен също големите дупки в графика са минус, като гост винаги съм си намирала какво да правя, но знам, че на много хора им става досадно. Иначе и моята препоръка, дадена ми от фотографа, беше фотосесията да е преди всички ритуали по възможност- хем ще сте най-красиви и свежи, хем не остава 1 час пауза за хората. Естествено зависи от локациите и разстоянието между тях.
При нас сватбата ще е вечерна, като обмисляме вечерята да започне от 20 ч., даже се чудим дали 21 няма да е прекалено късно (но с идеята ритуалът да бъде от 18/18:30, после 1 час приемане на поздрави и коктейл за гостите), съответно ще дръпнем фотосесията между 16/18- нарочно си оставям по-големи паузи, в случай на закъснения). Предполагам с „взимането“ (което ще се случва на същата локация като тържеството) ще започнем към 15 ч., мисля че час е предостатъчен, защото няма да има оркестри, хора и.т.н, просто някаква забавна игра и дотам. Чудех се към колко да започна с приготовленията, ако сме три жени за грим и прическа, например към 10:30/11 гримьорът и фризьорът да дойдат за другите две рано ли ви се вижда, за да може към 12:30 примерно да започнат да правят и мен?

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 14:03 от Mariaaa94

# 52
Надявах се на 50-60 души за взимането на булката и другите чак за гражданския и църквата 😀 а и моите от София и Петрич със сигурност няма да дойдат от обяд. Предполагам, че ще пристигнат чак вечерта за купона, ако изобщо се навият да дойдат.😀

Не си усложнявай живота, 150 човека гости да крадат булка. 😁😁😁😁😁

# 53
Дали някоя бъдеща булка е ходила скоро в Асеновград? От утре започвам да обикалям един по един бутиците в София. Имам записани часове за всеки ден почти. Първо ще съм в Милвана, че ми е най-близо. Бюджетът ми е до 2500 лв., не знам в София дали ще стане с тези пари, но се чудя, ако се разкарам до Асеновград дали има нещо модерно или са по-стари модели.. Друг въпрос - чудя се, ако си харесам мостра и ми стана дали да я взимам.. Колкото и да е пазена, все пак е пробвана стотици пъти и захабена..

# 54
  • Melmak
Виж maria fashion studio. Има канал в тикток и инста. Магазинът е в Асеновград. Роклите са хубави, не са пробвани много пъти, поне при нея. Тя ши за кумата ми, защото аз не си харесах в крайна сметка, но са точни и готини като бутик.

Повечето магазини там не са нищо особено. Някои даже са а доста остарели модели и кройки.

# 55
  • Бургас
Дали някоя бъдеща булка е ходила скоро в Асеновград? От утре започвам да обикалям един по един бутиците в София. Имам записани часове за всеки ден почти. Първо ще съм в Милвана, че ми е най-близо. Бюджетът ми е до 2500 лв., не знам в София дали ще стане с тези пари, но се чудя, ако се разкарам до Асеновград дали има нещо модерно или са по-стари модели.. Друг въпрос - чудя се, ако си харесам мостра и ми стана дали да я взимам.. Колкото и да е пазена, все пак е пробвана стотици пъти и захабена..

Здравей, моята рокля е от сватбения център в Младост 4, купувана е март/ април и излезе 1400лв. Много съм доволна от магазина, костюмът на съпруга ми също беше оттам Simple Smile Над определена сума имат % отстъпка

# 56
Много благодаря, момичета. Днес точно бях в сватбения център в "Младост". Харесах 2 модела, като единият повече и ми напомни на друга рокля от "Милвана", която обаче е 4340.лв.  Струва ми се твърде много, мислех до 2500 да взимам. Тази в "Младост" е 1700.
 Къде мога да намеря още подобни рокли в София? Пробвам всякакви модели, но нямам никакъв бюст и не ми харесват v образни и разголени деколтета. В момента са много модерни модели с паднали ръкави, но и те не ми допадат. Моделите, които харесвам- с дантела и тюл, много ли са демоде вече... Харесват ми, но се притеснявам да не е излязло от мода.. въпреки че още се намират такива и по известните бутици. Искам да е бухнала тип принцеса. Тепърва ще обикалям още доста. Склонна съм да стигна и до Асеновград.

# 57
  • Бургас
Много благодаря, момичета. Днес точно бях в сватбения център в "Младост". Харесах 2 модела, като единият повече и ми напомни на друга рокля от "Милвана", която обаче е 4340.лв.  Струва ми се твърде много, мислех до 2500 да взимам. Тази в "Младост" е 1700.
 Къде мога да намеря още подобни рокли в София? Пробвам всякакви модели, но нямам никакъв бюст и не ми харесват v образни и разголени деколтета. В момента са много модерни модели с паднали ръкави, но и те не ми допадат. Моделите, които харесвам- с дантела и тюл, много ли са демоде вече... Харесват ми, но се притеснявам да не е излязло от мода.. въпреки че още се намират такива и по известните бутици. Искам да е бухнала тип принцеса. Тепърва ще обикалям още доста. Склонна съм да стигна и до Асеновград.

Моята е много подобна на първата - моделът се казва Фиора. При мен излезе 1400, тъй като е в по-голям размер и имат разлика в цената

https://svatbencenter.bg/product/svatbena-roklya-fiora-hadassa/

Аз поисках да има и ръкав от тюл и ми го добавиха Simple Smile

# 58
Здравейте, булкии! Аз също бих се радвала, ако може да споделите мнение за повече декораторски агенции и бижутерски магазини. Simple Smile

# 59
  • Плевен
Здравей Габриела, виждам сватбата ви ще е в Плевен тук също има не лоши магазини за булки загледай и тук.На децата кръсницата преди години от София дойде тук за рокля разликата в цената беше 300-400 лв.Ако решиш пиши ми ЛС ще ти помогна с каквото мога.Освен това модата е относително понятие,важно е ти да се усещаш добре в роклята.Хубаво е, че си отворена пробваш различни неща защото се случва да тръгнеш към нещо конкретно обаче като го облечеш виждаш не е твоето.Успех!

Общи условия

Активация на акаунт