Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 33 945
  • 745
  •   2
Отговори
# 90
Мисля, че не могат да ти забранят да сключиш брак, но партньорът трябва да е информиран. Просто го намирам за тъпо и остаряло, защото в много случаи двойката живее заедно и даже и деца има преди сватбата, което безкрайно много обезсмисля цялата дандания с тия изследвания.

# 91
Това е първият път, в който виждам такъв безумен списък с изследвания. При нас беше само Васерман, дори и ХИВ не ни искаха. Но ние се оженихме в малка община,където ни казаха да донесем каквото и да е медицинско, нямаха изисквания за изследванията. Личната лекарка ни каза да си пуснем само Васерман и ни издаде медицинското.
Говорете си с общината и с конкретното длъжностно лице, нали наистина искат всичко от списъка.

# 92
  • Бургас
Това е първият път, в който виждам такъв безумен списък с изследвания. При нас беше само Васерман, дори и ХИВ не ни искаха. Но ние се оженихме в малка община,където ни казаха да донесем каквото и да е медицинско, нямаха изисквания за изследванията. Личната лекарка ни каза да си пуснем само Васерман и ни издаде медицинското.
Говорете си с общината и с конкретното длъжностно лице, нали наистина искат всичко от списъка.

В Бургас искат този списък, който качих. Особено за белодробното... Още като си запазиш дата за граждански брак ти изпращат тези изследвания

# 93
  • Melmak
Просто всяка община е различна. Явно Бургас са решили да изкарват пари на гърба на младоженците с тези глупости.

# 94
Просто всяка община е различна. Явно Бургас са решили да изкарват пари на гърба на младоженците с тези глупости.

И после някой като каже "Ама то може просто да отидеш да подпишеш без церемонии. Почти безплатно е" Grinning А някои хора и за толкова нямат възможност.

# 95
  • Melmak
Да, реалноза самия подпис може да не плащаш в гражданското ако не искаш церемония и музика, но тия медицински и изследвания са си пари. Също и разправия, защото в делничен ден трябва да ходиш да пускаш изследвания, медицинско и т.н.

# 96
Здравейте. Интересува как стоят нещата с медицинските, понеже ми предстои януари месец. Реално правят ли се нормални прегледи при кожно-венерически и белодробен, или е само подпис от тяхна страна? И справка от психото искат. Някой ако има опит в Бургас дали има на едно място да правят всичко (без психото), или трябва да се обикаля отделно за всяко и горе-долу каква сума да си приготвим?

Трябва да отидете да психото, белодробната болница до 3-та поликниника за преглед, кожен лекар, трябва да се пуснат кръвни изследвания и минавате през личен лекар. Купувате си и две медицински бележки за брак. Продават се в едно от павильончетата пред белодробната болница.  Моята ЛЛ е в трета и всичко правихме на едно място, там има и лаборатория. Питаха ни дали искаме прегледи или само печатите и подписи. Сватбата ни беше през август месец тази година.

Прегледите в белодробното бяха най-скъпи, мисля че около 160лв. за двамата. Може да е било и 80 за двамата, спомням си сумата 80лв, но не знам дали това беше за един или за два прегледа. Помня, че ми се стори страшно много и търсихме банкамат... 😅 В психото мисля, че беше по 10лв на човек, при ЛЛ се заплаща (при всеки сумата варира между 20 и 30лв.) за да попълни медицинските и да се разпише, за кожния заплатихме 50 или 60лв. за двамата за преглед и печат, изследванията не съм сигурна, но около 15лв. излязоха. Взима се кръв от пръста. Успех! ❤

Много благодаря за изчерпателния отговор! ❤️ Наистина и аз гледах в белодробната цена за преглед за граждански брак пишеше 40лв на човек. Психото също го искат уви. А трябва ли да си запазиш предварително час или отиваш в деня като казваш за медицинско и те приемат? Също предполагам няма значение при кой кожен? Извинявам се, ако са глупави въпроси.

Да наистина ми се виждат твърде големи изисквания, които далеч не са евтини за ги изпълниш и отделно трябва да си вземеш и един ден отпуска поне да ги обиколиш всичките. Като подавахме документите в гражданското жената там каза, че всички били задължителни. Другата седмица ще се поразходим из кабинетите явно.

# 97
  • София
За много години момичета.
На Диди честито.
Аз не съм булка, а съм майката на младоженката, та на връх НГ ни поднесоха изненадата, че ще се женят.
Та влязох и чета и се плаша от цените. Само нашите са към 80 човека, без младежи и без от другата страна. Реално ще сме поне 130 души.
Роклята ми е ясна, Асеновград, оттам взехме балната и рокля и пак ще шият те. Диджей и фотограф имаме, кола имаме, но главната част ресторанта ще се търси.
За София питам, че искат и изнесен ритуал да предложите нещо на по нормални цени. Видяла съм предложенията от 3 страница, отбелязах две, Пасарел отпада, много скъпо ще ни дойде, там бяхме на сватба и знам какво да очаквам, а и няма да ни съберат.
Благодаря ви предварително за всички идеи които предложите.

# 98
  • Melmak
Честито на дъщерята и бъдещия зет!

Вижте Корията, отпред има хубав кът за изнесен ритуал. Бяхме на сватба там и храната и обслужването бяха много добри. Обстановката ми хареса и има място за повече гости.

# 99
  • Бургас
Здравейте. Интересува как стоят нещата с медицинските, понеже ми предстои януари месец. Реално правят ли се нормални прегледи при кожно-венерически и белодробен, или е само подпис от тяхна страна? И справка от психото искат. Някой ако има опит в Бургас дали има на едно място да правят всичко (без психото), или трябва да се обикаля отделно за всяко и горе-долу каква сума да си приготвим?

Трябва да отидете да психото, белодробната болница до 3-та поликниника за преглед, кожен лекар, трябва да се пуснат кръвни изследвания и минавате през личен лекар. Купувате си и две медицински бележки за брак. Продават се в едно от павильончетата пред белодробната болница.  Моята ЛЛ е в трета и всичко правихме на едно място, там има и лаборатория. Питаха ни дали искаме прегледи или само печатите и подписи. Сватбата ни беше през август месец тази година.

Прегледите в белодробното бяха най-скъпи, мисля че около 160лв. за двамата. Може да е било и 80 за двамата, спомням си сумата 80лв, но не знам дали това беше за един или за два прегледа. Помня, че ми се стори страшно много и търсихме банкамат... 😅 В психото мисля, че беше по 10лв на човек, при ЛЛ се заплаща (при всеки сумата варира между 20 и 30лв.) за да попълни медицинските и да се разпише, за кожния заплатихме 50 или 60лв. за двамата за преглед и печат, изследванията не съм сигурна, но около 15лв. излязоха. Взима се кръв от пръста. Успех! ❤

Много благодаря за изчерпателния отговор! ❤ Наистина и аз гледах в белодробната цена за преглед за граждански брак пишеше 40лв на човек. Психото също го искат уви. А трябва ли да си запазиш предварително час или отиваш в деня като казваш за медицинско и те приемат? Също предполагам няма значение при кой кожен? Извинявам се, ако са глупави въпроси.

Да наистина ми се виждат твърде големи изисквания, които далеч не са евтини за ги изпълниш и отделно трябва да си вземеш и един ден отпуска поне да ги обиколиш всичките. Като подавахме документите в гражданското жената там каза, че всички били задължителни. Другата седмица ще се поразходим из кабинетите явно.

Не сме си запазвали часове, отидохме сутринта заради кръвното изследване, но се оказа, че може и да не е на гладно. В трета поликлиника излизат за 1-2 часа някъде резултатите и можете в същия ден всичко останало да се свърши.

# 100
  • Melmak
Момичета, аз да ви кажа нещо, което сигурно още не обмисляте като потенциален проблем, но аз го изпитах на гърба си.

Аз добавях фамилия с тире, тоест имах промени в имената. Купих си самолетни билети на новото име няколко месеца преди сватбата и беше за държава извън ЕС. Сменях паспорт в последния момент, висях с бежанците като луда два дена, платих много пари и скъсах нерви.

Ако ще имате сватбено пътешествие в далечна страна не бъдете като мен!

# 101
И съвет от мен - извадете си веднага удостоверение за идентичност на имената и многоезичен акт за граждански брак. Не са скъпи и не знаете кога ще ви потрябват.

# 102
  • Melmak
Това с многоезичния акт къде се вади?

Иначе удостоверението за идентичност се вади от общината и бързата поръчка (взимаш веднага) в София беше 10 лв.

# 103
От общината, където е сключен бракът. Нашето длъжностно лице направо ни го даде в деня на сватбата.

# 104
  • София
Момичета бяхте ми много полезни, цял ден ви чета, върнах се две теми назад, много инфо събрах.
Та допреди час бях с младите на маса и ги отчаях с цените 😁😁😁.... Защото ги отрязахме да платим сватбата ние и си има причина.
Сега не искам да съм лошата тъща, ама...
В момента правим апартамента за дъщерята, за които дадохме Една торба пари, които и прехвърлихме умишлено с дарение. а съжаление не сметнахме обзавеждане и т.н и изтеглихме кредит от 100 к. Та в момента сме кредит и още и правиме апартамента, та те ще си влязат наготово което не е малко.
Та благодарение на вас изготвих за два дни примерно меню и т.н по това което те искаха...ми дотук сме на 40 к. И аз ги отрязах че няма как да стане, защото неговите родители са скръндзи и ми е ясно, че ние трябва да поемем всичко. Което и за нас е недопустимо.
А те милите искали 12 април 🫣, съжалявам но за тази година няма как. Та ще е евентуално за догодина, но ако помогнат сватовете, което рязко ме съмнява. Но и съм категорична, че няма да поемем всичко, съжалявам ама и ние сме хора
Иначе да ресторанта е важен, спряхме се на 3. Диджея е ок, махнахме видеото.
Фотографа 8 Диджея си ги имаме, сами ще направим украсата и поканите. Доста неща има в шейн и колкото и да е смешно за вас, ние сме ок с това. Ще икономисаме от едно, за да направим друго по добро.
 Та така, все още черпя идеи, полезни сте много, на всички бъдещи булки успех.

Общи условия

Активация на акаунт