Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 32 588
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте,
Планирам сватба за 25.10 в Елин Пелин.
Ще е малка, около 45 души.

Здравейте, повечето имаме осветление, поне базово, което е достатъчно за почти всеки ресторант, някой колеги имат и в повече с цел даване под наем. Така е и с машините за тежък дим.
ще намерите човек, датата е off-season като цяло. аз имам запитване за тогава, но ме мотаят с отговора.
набележете си 2-3ма колеги и се вижте с тях. Задайте си въпросите, кажете какво искате от тях относно сценарий и плейлиста, и решете кой е вашият човек. Разгледайте сайта на НАПСД, нарочно не слагам линк и ще се ориентирате.

# 256
Имате ли опит с тези QR кодове, където чрез него гостите могат да изпратят снимките, които са направили от сватбата?

# 257
Има ли някой правил сватба във вила Юстина? Гледам снимки и виждам, че масово се наемат столове за да се сменят тези от хотела. От къде се наемат столове за сватба на нормални цени?

# 258
Здравейте,

Здравейте, повечето имаме осветление, поне базово, което е достатъчно за почти всеки ресторант, някой колеги имат и в повече с цел даване под наем. Така е и с машините за тежък дим.
ще намерите човек, датата е off-season като цяло. аз имам запитване за тогава, но ме мотаят с отговора.
набележете си 2-3ма колеги и се вижте с тях. Задайте си въпросите, кажете какво искате от тях относно сценарий и плейлиста, и решете кой е вашият човек. Разгледайте сайта на НАПСД, нарочно не слагам линк и ще се ориентирате.

Благодаря!
Имам вече набелязани хора, но честно казано не знам какво точно да питам.
Искам човек, който ще се съобрази с нашите вкусове но и ще съумее да усети гостите и да няма висящи по масата.
Също така ми е важно да е с чувство за хумор. Това обаче е трудно да се прецени от една среща.

врачанката, и аз искам да сложа qr код за снимки, засега като опция съм хвърлила око на cherry snap но са платени. Мисля че услугата им имаше различни пакети, около 300 лева беше базисният. Ще търся и безплатни опции, разбира се.

# 259
  • Melmak
Същите притеснения имахме и ние. Били сме на доста сватби вече и не харесахме нито един диджей как води, даже откровено някои не се вписваха в нашите критерии.

За това започнахме да проучваме, гледахме легитимни диджеи с опит, точно от сайта на НАПСД.

Писахме на 2-3 и бяха заети за нашата дата.

Писахме на още 1, срещнахме се и беше трагедия. Още на срещата стана ясно, че не е нашия човек. И да, от една среща стана ясно. След това още една такава среща с друг диджей.. същата история, грам не си паснахме.

Накрая намерихме пак от НАПСД, избрахме dj Velinov и не сбъркахме. Съобрази се изцяло с нашия вкус, имахме забранени изпълнители, които не искахме да чуваме и той напълно спази това изискване.

Стана весела сватба, забавлявахме се много, имахме осветление, тежък дим пак от диджея. Но и още на срещата се усетихме, дойде много подготвен и обсъдихме какво искаме, какво очакваме. Седяхме до 3 ч сутринта на сватбата и беше неспирен купон. Цеци се справи просто отлично.

Идеята ми е да обърнете внимание на живата среща. Ако не си паснете като хора, не се спирайте на този диджей. Малко като с роклята е, гледаш, пробваш, накрая обличаш 1 и знаеш, че това е твоята рокля!

# 260
Здравейте и от мен!

Ние с годеникът ми се сгодихме миналата година октомври и планираме сватба за 2026та.
Бихте ли препоръчали ресторанти за 50-60 човека в и около София? Ако имате информация, за това колко са кувертите за тази или миналата година ще съм благодарна.

Решихме сами да си плащаме всичко. И искахме да е по-бюджетна, но като гледам само ресторанта би излязъл 10к и това е без рокля, фотограф, халки и тн.

Какъв бюджет би бил реалистичен?

Благодаря предварително за отговора!

# 261
Здравей!

Нашата сватба ще е 40 човека. Всичко от-до (халки, ресторант, гражданско, ДЖ, фото, без видео, облекло, прически и тн) ни излезна 15 000лв. Също така няма да имаме църковен брак.
Ние се спряхме на ресторант “Ниагара” и там кувертът е 84лв, като алкохолът може да си го внесем срещу 10% от общата стойност кувертите, тортата също я внасяме ние.

Според мен около 15 хил. лв. е горе-долу оптималният бюджет за средно голяма сватба в София, която да е на ниво, без излишни неща, но същевременно да не е съвсем “постна”.

# 262
  • Melmak
И нашата излезе толкова г/д като алкохол внесохме без такса и нямахме такса за рязане на торта.

# 263
  • София
Има ли някой правил сватба във вила Юстина? Гледам снимки и виждам, че масово се наемат столове за да се сменят тези от хотела. От къде се наемат столове за сватба на нормални цени?
Моя колежка ще правя сватба там сега на 18 май и тя е сменила столовете. Казвам го, тъй като сме от поканените и тайничко и помагам а и да събирам идеи, че нас ни чака същото. Тя ги е наела от аранжора/ флорист- вече не знам кой как му казва, под наем са на бройка.

# 264
  • София
Здравей!

Нашата сватба ще е 40 човека. Всичко от-до (халки, ресторант, гражданско, ДЖ, фото, без видео, облекло, прически и тн) ни излезна 15 000лв. Също така няма да имаме църковен брак.
Ние се спряхме на ресторант “Ниагара” и там кувертът е 84лв, като алкохолът може да си го внесем срещу 10% от общата стойност кувертите, тортата също я внасяме ние.

Според мен около 15 хил. лв. е горе-долу оптималният бюджет за средно голяма сватба в София, която да е на ниво, без излишни неща, но същевременно да не е съвсем “постна”.

Зачетох се сега в темата в обедната ми почивка, въпреки че се жених през далечната 2015 г. Grinning И исках само да кажа, че най-хубавата сватба, на която съм била беше именно в Ниагара. Бях много впечатлена и от храна и персонал и всичко. Grinning

# 265
  • София
Здравейте,

Благодаря!
Имам вече набелязани хора, но честно казано не знам какво точно да питам.

Моите срещи започват с въпроса "На колко сватби сте били последните години, и какво НЕ ви е харесало в работата на колегите?" Старателни запомням или записвам отговорите. Излагам стилът си на водене, на пускане на музика, обяснявам как работя, давам идеи за игри, обяснявам ритуали, ако не са познати ан двойката, обсъждаме договори, начин на плащане, фактури. Но преди всичко изслушвам как си  представят тържеството, как си представят музиката, обсъждаме особености на локацията. Общо взето гледам 50% процента те да говорят, защото аз също имам право да откажа ангажимента - в последните години имах сватби, които просто не бяха за мен.
Цената трябва да е на последно място в решението, моеот мнение е че ако не се харесате първите 40 минути, не е вашият човек. Аз примерно не бих наел професионалист, който си налага мнението, постоянно е "на въпреки" и т.н.

# 266
  • Melmak
Абсолютно е прав, рокстар. Ангажиментът може да бъде отказан и от специалиста, ако смята, че не би искал да работи с тези младоженци за тази сватба. Това са нормални неща.

Същото важи и за младоженците. Аз се радвам, че проведохме достатъчно срещи, за да намерим нашия човек. Като отидете на среща и ще видите дали това е вашия човек.

# 267
Имам малко странен въпрос, но какво се случва с всички питки, които се използват. Една за гражданското, една за църквата, за захранване в ресторанта, за чупене в ресторанта. След това се раздават на гостите ли?

# 268
  • София
При нас се разпределиха по масите в ресторанта.

# 269
Ние имахме само една за захранване и после същата за чупене.

Общи условия

Активация на акаунт