Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 32 558
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
  • Melmak
Алкохолът от бара ли ще е? Или ще внасяте? Това има голямо значение.

Ние платихме сметката накрая заедно - храна и напитки. Не помня кое точно колко беше, но ние внесохме почти целия алкохол, само бира и вино бяха от бара. Не сме били в Мидалидаре.

# 316
Може да се внесе само твърд алкохол, вино , безалкохолни и вода - не. По колко горе- долу безалкохолни и вода на човек трябва за лятна сватба?

# 317
  • Melmak
Ние също внесохме само твърд алкохол.

За съжаление не знам колко води и напитки са поръчани.

За твърд алкохол внесохме 24 бутилки от 700 мл с домашна ракия, 6 бутилки уиски и 2 водка за 63 възрастни.

# 318
  • Плевен
Може да се внесе само твърд алкохол, вино , безалкохолни и вода - не. По колко горе- долу безалкохолни и вода на човек трябва за лятна сватба?
Предвидете повечко вода и без алкохолни за летните сватби.В куверта има по едно безалкохолно и една вода.Предвидете поне по още три половинки вода и две безалкохолни.И двете ми сватби бяха през август.

# 319
  • Melmak
В нашия куверт не влизаше никакво пиене.
Водата беше на кани, което допринесе за външния вид на масите. Не харесвам пластмасови бутилки. Иначе да, на летните сватби се пие повече вода и безалкохолно.

# 320
+1 за горните мнения. Водата се лее с литри. Особено пък ако стане голям купон.
И в допълнение към коментара на Хечи - и 10к да дадете за украса, като ви сложат от ресторанта колите и фантите на масата и става сватба от 90те години на миналия век. Коментирайте с ресторанта да сервират безалкохолните след настаняването на гостите.

# 321
Дами, достатъчен ли е според вас половин час за настаняване на гостите (около 120 човека)?

# 322
  • Melmak
Какво имате предвид под настаняване? Къде, кога? В ресторанта ли?

# 323
Какво имате предвид под настаняване? Къде, кога? В ресторанта ли?
Да, в ресторанта. Мисълта ми е дали например от 17:30 да почне настянаването и после в 18:00 да е изнесениа ще е достатъчно.

# 324
  • Melmak
А каква е идеята? Аз малко не разбрах?
Настанявате гостите и тогава започва изнесен ритуал? И след това поздравления? Самите поздравления и снимки с гости ще отнемат повече от час.

# 325
А каква е идеята? Аз малко не разбрах?
Настанявате гостите и тогава започва изнесен ритуал? И след това поздравления? Самите поздравления и снимки с гости ще отнемат повече от час.
Гостите се настаняват по местата и после е изнесения ритуал. Всичко останало ще се случва след ритуала. Говоря само за настаняване на гостите по местата и след това изнесен ритуал.

# 326
Здравейте! Някой дали може да ми препоръча къде във Варна могат да ми намалят размера на халка? Гравиране, предполагам, всеки златар предлага като услуга, но корекцията на размера май е по-особено.

# 327
Колко бюджет отделихте за украса?

# 328
  • Melmak
1000 лв за свежи цветя. Включваха - булчински букет, украса за колата,  аранжировка за младоженската маса, както и ниски кръгли украси за масите на гостите - 7 бр, фотокът бяхме уговорили цилиндри, върху които имахме пак кръгли аранжировки. Абсолютно всичко беше с живи цветя, които живяха доста, към украсата нямах забележка.

# 329
Мятахте ли късметчета след църквата? Знам, че се мятат, но никога не съм виждала и ми е странно тези вързопчета с монети и жито няма ли да ни удрят по главите и да боли? После някой събира ли ги или си остават пред църквата? Колко се подготвят?

Общи условия

Активация на акаунт