Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 32 524
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
И в България ли вече има клетви? От кога? Не съм била на сватба от много време.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 05:12 от bgladybg

# 391
  • Melmak
На фалшив ритуал може всичко. Води го човек, на когото плащаш. Каквото искате, обсъдете с него.

Клетвите не са нещо, застъпено в бг ритуалите. Ако някой го прави е, защото така иска. В гражданското на оригиналния подпис те карат да повтаряш няколко изречения. “Аз, Пенка, приемам теб, Иван за свой законен съпруг” нещо такова беше.

Иначе клетви някави няма ни в черква, ни в гражданско.

# 392
  • Mediterraneo
То беше време след всички привнесени щуротии да се започне и с брачните клетви.

# 393
Ние имахме реален изнесен ритуал и не сме повтаряли нищо. Имахме си обети.
И в ритуална зала съм била на сватба - преди година и половина - също не повтаряха нищо, нямаха обети.

# 394
  • Melmak
Явно в различните ритуални зали е различно и зависи колко човека е сватбата. За малките сватби в ритуалната не се стараят много (лично мнение) и зависи на коя леля (длъжностно лице) ще случиш.

Ние се подписахме преди сватбата и бяхме само кумове и родители. Бързо мина, половината ритуал сякаш съкратиха спрямо ако в залата има куп гости. Казвам го, като била вече на доста сватби.

# 395
Здравейте! Лятото ми предстои сватба, а на следващия ден след нея заминаваме за Индонезия. Имам един въпрос, който малко ме притеснява. Ще променя фамилията си, като добавя тази на съпруга ми с тире, но личната ми карта няма да е сменена веднага. Знам, че има 30-дневен срок за подмяна, но дали това може да създаде проблем при пътуването?

Самолетният билет е с моминската ми фамилия, както и паспортът ми. Някой сблъсквал ли се е с подобна ситуация? Имало ли е проблеми при проверките на летището? Ще се радвам, ако някой може да сподели опит или съвет.

# 396
  • Melmak
Здравей, бях в подобна ситуация, но реално заминахме малко след сватбата. Просто подписахме предишната седмица, преди тържеството. Добавих и аз фамилията с тире. И ние пътувахме далече, до Доминикана.

С глупавия си акъл си бях взела билета с бъдещата ми фамилия и сменях паспорт експресно. Голяма разправия. Спестете си го! Сменете си документите като се приберете.

# 397
  • Плевен
Доста се е раздвижила темата.
Относно подаръците за гости.Ние нямахме, бутониерите ни имаше естествени камъни перли и аквамарини та сметнах,че повече не е нужно.
Относно одаръците за кумуве.Ние на нашите подарихме бутилка за кумът, букет от мъфини за кумата и много красива сребърна монета. Кумували сме на две двойки от едните нямаме подарък, от другите имаме не сме имали очаквания нито от едните, нито от другите.
Спокойна подготовка и невероятни свабтени дни !

# 398
Някоя купувала ли е покани и подаръци за гостите от edirneshop . com?
Разгледах доста хубави модели и от двете неща, харесаха ми и ми се искаше да чуя отзиви, ако някой ема такива?

# 399
Здравейте! Лятото ми предстои сватба, а на следващия ден след нея заминаваме за Индонезия. Имам един въпрос, който малко ме притеснява. Ще променя фамилията си, като добавя тази на съпруга ми с тире, но личната ми карта няма да е сменена веднага. Знам, че има 30-дневен срок за подмяна, но дали това може да създаде проблем при пътуването?

Самолетният билет е с моминската ми фамилия, както и паспортът ми. Някой сблъсквал ли се е с подобна ситуация? Имало ли е проблеми при проверките на летището? Ще се радвам, ако някой може да сподели опит или съвет.
Ние подписахме по - рано точно поради тази причина.

# 400
Разгледах доста хубави модели и от двете неща, харесаха ми и ми се искаше да чуя отзиви, ако някой ема такива?

Нашите покани са от там и мога да кажа, че бях меко казано изумена от качеството, от хартията, от изработката. Поканите ни дойдоха много по-красиви от снимката в сайта им. Изработиха ги за около 20 дни, с доставката общо под един месец. Много коректни, имахме доста изисквания за текст, qr код и тн., всичко направиха както искаме. Вече почти ги раздадохме на гостите и всеки втори казва, че по-красива и стилна покана не е получавал/виждал. Много съм доволна и ги препоръчвам. Комуникацията е изцяло на български.

# 401

Нашите покани са от там и мога да кажа, че бях меко казано изумена от качеството, от хартията, от изработката. Поканите ни дойдоха много по-красиви от снимката в сайта им. Изработиха ги за около 20 дни, с доставката общо под един месец. Много коректни, имахме доста изисквания за текст, qr код и тн., всичко направиха както искаме. Вече почти ги раздадохме на гостите и всеки втори казва, че по-красива и стилна покана не е получавал/виждал. Много съм доволна и ги препоръчвам. Комуникацията е изцяло на български.
Перфектно, много ти благодаря.

# 402

Какво става ако изпуснем този 30-дневен срок. Ние отдавна подписахме и още нищо не съм сменяла? Не може ли когато си искаме да отидем с брачното свидетелство?

# 403
  • Melmak
Не.
Имате 30 дни да смените документите. Не е нужно да носите свидетелство. Отивате в мвр и по егн ще излезете с нова фамилия в ГРАО.
Просто си сменете документите.

# 404
Здравейте,
Тъй като ще подписваме ден преди сватбеното тържество трябва ли в обредния дом да се носят чаши и за кумовете? Също така, освен шампанското има ли задължителни неща, които трябва да внесем, като питка или някаква почерпка Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт