Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 32 460
  • 741
  •   0
Отговори
# 450
Хората обикновен знаят, че сватбите са с куверти и не мисля, че има нужда от подобен род обяснение.
Хоратя като мен ще се зачудят какво значи да сме сигурни, че ще дойдем и би ми придало леко лош вкус.
Хората, които биха дали положителен отговор и няма да дойдат, няма и да се трогнат от обяснения.

# 451
Как ангажирахте гостите по време на фотосесията ви? След църквата имаме welcome drink за около час, през което време мислехме да направим нашата фотосесия, но съм чувала, че гостите скучаят през това време.

# 452
  • София
Как ангажирахте гостите по време на фотосесията ви? След църквата имаме welcome drink за около час, през което време мислехме да направим нашата фотосесия, но съм чувала, че гостите скучаят през това време.

Не скучаят. Пият, хапват си, пушат цигари, говорят си на групички, снимат се на арката. Не съм виждал досега скучаещи на уелкъм дринк.
освен ако не вали, или е 45 градуса на сянка

# 453
  • София
Ние си направихме нашата фотосесия преди подписването, именно защото винаги много ме е дразнело това чакане. На една сватба паузата между залата и ресторанта беше толкова голяма, че се прибрахме вкъщи за няколко часа. 😃

# 454
  • Melmak
Ние също се фотографирахме преди събитието. Не ми харесва час и нещо висене на уелкъм дринк. Ние имахме уелкъм дринк за снимки и приемане на поздравления с гости около 40 мин.

# 455
Питката за църквата там ли се оставя и се взимат две питки - една за разчупването в ресторанта и една за църквата или се взима след църквата ?

# 456
  • Melmak
Ние след църквата си я взехме и я изядохме на празненството.

Имахме три питки - една в църквата (от нея се изрязват малки хапки, които отчето дава на младоженците да хапнат по време на тайнството).

Втората беше от свекървата за захранване на младото семейство в ресторанта.
И третата за разчупване над главите от двамата младоженци.

# 457
На нашата сватба, освен куверта, не ни позволиха да внесем бира и безалкохолни, така че, ще има свободна консумация. Според вас, как да преценим колко бакшиш да оставим за ресторанта?

# 458
  • Melmak
Според мен на всеки от сервитьорите. Ние така направихме, събрахме всички накрая + организаторката (ивент мениджъра), която също работи редом с тях и сервира. На всеки дадохме по 100 лв.

# 459
Здравейте.

Някой ползвал ли е услугите на салон Магама за официална прическа? Насочила съм се към тях, но предимно виждам, че предлагат удължения за коса, топета и т.н.

# 460
Привет дами Simple Smile

При капариране на ресторант издадоха ли ви някаква бележка/документ за преведените пари? Предполагам, че масово няма такава практика, освен в големите 'сватбени' заведения като Пасарел, вила Екатерина, резиденция Тера и т.н., но не съм сигурна как да подходим при желание да наемем по-малко и неизвестно заведение.

# 461
  • София
Нашият ресторант не беше от най-големите и известните в Пловдив, но ни дадоха бележка, разбира се. Нищо не бих платила без касов бон.

# 462
  • Melmak
Ние платихме по банков път и подписахме договор, в който бяха споменати всички условия и капарото, което се дава за запазване на дата. Не сме били в известно или намазано заведение, но имат опит с организацията на сватби. На уговорки не разчитам, не сме се пазарили. Пари без договори/касов бон не давам.

# 463
Привет дами Simple Smile

При капариране на ресторант издадоха ли ви някаква бележка/документ за преведените пари? Предполагам, че масово няма такава практика, освен в големите 'сватбени' заведения като Пасарел, вила Екатерина, резиденция Тера и т.н., но не съм сигурна как да подходим при желание да наемем по-малко и неизвестно заведение.

Давате ли пари, задължително изискайте платежен документ - касова бележка или поне разписка. Иначе няма как да докажете че сте платили и колко, в случай че това се наложи.

# 464
  • Телиш/Плевен
Давате ли пари, задължително изискайте платежен документ - касова бележка или поне разписка. Иначе няма как да докажете че сте платили и колко, в случай че това се наложи.
+ 1

Имах неприятна случка в заведението, в което дъщеря ми празнува рождения си ден миналата година. Въпреки че бях дала капаро и имах касова бележка, момичето, което прие резервацията, не беше отбелязало това и трябваше да доказвам точно с бележката.

Общи условия

Активация на акаунт