Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 32 405
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • Melmak
Разберете се с тях, говорете тези неща. Нашият фотограф беше с нас до разрязването на тортата в 22 ч. След това сватбата продължи до към 03:00 ч. Но нямаше нищо интересно за снимане след това. Бяхме се уговорили предварително за това. За мен е безсмислено да стоят много дълго, до края на празненството.

# 511
  • Плевен
Здравейте, моля дайте идеи за подарък за кумовете. Нищо не ми хрумва. Да е нещо, което ще им остане за спомен.
На нашите кумуве подарихме красива юбилейна сребърна с позлата монета с фиала от панагюрското златно съкровище.Купувах я от офис на Fibank.За кумът ни имаше бутилка вино, за кумата букет мъфини. Миналата година кумувахме и  ни подариха индивидуални подаръци, на мъжът ми много луксозен комплект за бръснене, а на мен едно уникално пано.Преди три години кумувахме на друга двойка  от тях нямаме нищо, всичко е въпрос на договорка.

# 512
Здравейте, имам проблем с кръщелното на младоженеца, преди 2 месеца и половина го кръстихме в свети Седмочисленици София, казаха ни, че за месец ще е готово. Ходим всяка седмица, все казват, че още не е готово, даже ни се изсмяха, че понякога попа по една година ги мотка хората, а сватбата е скоро. Знаете ли какво може да се направи, дали може друга църква да го изкара или митрополия, обмисляме да търсим от някъде фалшификат. Младоженеца не е в България и няма кога наново да го кръстим.
Венчавката е в света Неделя, дали можем да си доплатим, за да ни венчеят без кръщелно? Ще съм благодарна за съвети ако някоя се е сблъсквала с подобен случай.

# 513
  • Телиш/Плевен
А каква е причината да се бави кръщелното? Живея в провинцията, тук ги надписват по време на ритуала и веднага след него си го взимаш. За пръв път чувам за такова забавяне. Не мога да дам съвет, съжалявам. Просто ми стана интересно защо го бавят толкова време...

# 514
  • Melmak
Няма как да се кръстите втори път. Кръщенето е едно единствено и не може да се подновява при загубен сертификат или нещо подобно.

В св. Неделя няма да се съгласят на нещо такова, много са пунктуални. Не разбирам защо бавят кръщелното, аз бях кръстница в друга църква в София, написаха го докато кръстихме децата и родителите взеха веднага документа.

# 515
Може би искат още пари? Ако предложите да “доплатите за експресна поръчка” дали няма да стане? Също, ако няма издадено кръщелно, не означава ли това че реално не е кръстен и може да се кръсти преди ритуала в същата църква? Другото кръщелно го прежалвате евентуално.

Не вярвам църквата да има някаква централизирана система и да знае кой има кръщелно и на кой е в процес - иначе нямаше да ги иска. А ако има такава система, свържете се с който я управлява и помолете да побързат. Звучи странно, но може да пробвате и с патриарха да се свържете, или с който там отговаря за офиса му.

# 516
  • Телиш/Плевен
Тук са написали:
"Получаването на кръщелното свидетелство става до седмица след кръщението, по спешност може и  веднага".
Ако пробвате да се позовете на тази информация в сайта им? Макар че сигурно сте им казали вече, че ви трябва спешно за сватбата...

# 517
Здравейте! С радост мога да кажа, че доживях и аз да се включа в тази тема! Вчера се сгодихме, но ни се ще някак си да се вместим за следващата година. Въпросът ми е - може ли да препоръчате места в София с голям капацитет 130-200 човека, защото се очертава да е доста голяма сватба. Също, ако може и да посочите цените, за да се ориентираме и какъв бюджет ще ни е нужен.🌸
Благодаря на всички!

# 518
  • София
Здравейте! С радост мога да кажа, че доживях и аз да се включа в тази тема! Вчера се сгодихме, но ни се ще някак си да се вместим за следващата година. Въпросът ми е - може ли да препоръчате места в София с голям капацитет 130-200 човека, защото се очертава да е доста голяма сватба. Също, ако може и да посочите цените, за да се ориентираме и какъв бюджет ще ни е нужен.🌸
Благодаря на всички!

Между 130 и 200 човека има доста голяма разлика

130 ще влязат в Експо, Пасарел, Тера втория етаж, Хилтън, Холидеи Инн, Приказна Градина, Астория, Милениум, Голфа в Равно поле и още 50 места
200 вече отиваме на Монтесито, ПХ Москва, Рамада (последните две са тежък комунизъм)

Бюджет - от вас зависи.

# 519
А някой организирал ли е сватба в Резиденция Тера, видях в сайта, че балната зала е с капацитет 200 човека, и преди съм питала за нея, защото една приятелка се интересуваше. От както я видях на снимки просто само за нея си мисля...😀
Мисълта ми е, ако някой има актуални отзиви и ги сподели, ще съм безкрайно благодарна.
Също и за Маринела се чудя, но и там ще ми трябва Вашата помощ.
Организирала съм доста големи мероприятия, но нямам нацлюдение точно над тези локации.
Вила Екатерина не ми харесва, честно казано. Според мен е доста надценено място.

# 520
Нашата сватба беше в Тера преди 4 години и беше топ. Нямам забележки. Даже и много украса не иска. Обаче цените вече са в космоса.

# 521
  • Melmak
Маринела не е каквото изглежда. Говорих си с една дама, чиято сватба е там, голям разход за украса (само една агенция работи там) и има много задължителни елементи, накрая са имали покривки с дупки. Като цяло не е много добра комуникацията с тях и обещават неща, които не изпълняват.

# 522
Честно да си кажа, и аз съм чувала подобни отзиви за Маринела.
В Милениум миналата година организирах доста голямо събитие, не се справиха зле, но пък там вече цените са...
Сетих се за Балкан палас - сега ми пратиха оферта, цената на куверта е 65 евро, което не ми се струва много за София, но Вие сте ветерани и ще кажете.😀
Като цяло се очертава много да се допитвам до Вас, за което се извинявам предварително!😅

# 523
Бях на сватба в Тера преди 3-4 години и много ми хареса. Има чудно място за коктейл, за изнесен ритуал, за снимки с гостите, за селфита Grinning Вътре е много приятно и може и с много и с малко украса. Тогава бяхме много доволни от сервиза. Определено е топ място.

# 524
  • Melmak
Аз бях булка миналата година и се заговорих с булка, която вече беше минала някъде лятото точно в Маринела. Каза, че е била пред инфаркт с отношението, лъжите и проблемите там. Агенцията, която работи там е само една и нямаш избор на друга украса. Каза, че стените били в някакви странни цветове и само агенцията имала как да ги скрие с някакви забравих паравани, плащеници, но това всичко се таксува. Плюс самото отношение, високи цени, комуникация. Въобще като чух какво си е причинила, ми стана лошо. Съветът ми е, което и място да изберете, да се водите и по усещането си как върви комуникацията с тях. Ако виждате червени флагове, не си затваряйте очите. Това е вашият ден и трябва да бъде такъв, какъвто го искате!

Общи условия

Активация на акаунт