Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 30 040
  • 713
  •   1
Отговори
# 645
В София не падат под 120 - 130 лв., по това, което проучвах за другата година. Като към тези 120 - 130 лв. добави 10/20 лв. такса за внасяне на алкохол, оувъртайм на залата - обикновено плащаш между 6-8 часа, за всеки час след тези се добавя оувъртайм - между 250-600 лв... На някои места не се заплаща внасяне на алкохол и оувъртайм, но това е компенсирано с по-солиден куверт - 190 - 200 лв. И така Laughing
Но следва да се има предвид, че аз проверявах локации с капацитет 150+.

# 646
  • Melmak
Проучвай хубаво всяко място, което харесаш и гледай за такса бушон и рязане на торта.
Прави един ексел и слагай всеки разход там, една формула и един гранд тотал.

Ние бяхме в х-л Вега като куверта беше 85 лв. Нямахме такси за алкохол и торта. Няма градина, което е минус до една степен. Самият ресторант не изискваше особена украса - имахме аранжировки на всяка маса от живи цветя и специална украса на младоженската маса. За мен не е нужно човек да е на популярно място. Гостите идват да уважат младите, а не за да са на Х локация.

# 647
hechicera_, зависи колко голяма е сватбата, знаеш... А и ми направи впечатление рязко поскъпване на кувертите за една година - на някои места с 20-25 %. Обсъждах с хора, които си правиха сватбите 2024 на тези локации.

# 648
  • Melmak
hechicera_, зависи колко голяма е сватбата, знаеш... А и ми направи впечатление рязко поскъпване на кувертите за една година - на някои места с 20-25 %. Обсъждах с хора, които си правиха сватбите 2024 на тези локации.
Да, такова е. Но същото поскъпване имаше 2024 спрямо предишната.

За мен най-правилно е да се тръгне от бюджета. С какви пари сме склонни да се разделим като имаме предвид цена на основните неща - куверти, фото, видео, дж, злато, тоалети? И от там вече да се направи прогноза на разходите. Аз така направих. После намерих няколко локации, които ни устройваха като цена. След това ги проучих, поисках оферти, посетихме ги и така.
Аз съм 0% романтичка и 100% анализатор, съжалявам ако убивам романтиката. 😁😁😁

# 649
Дами, малко ни в клин, ни в ръкав, но се сетих да питам нещо - има ли някоя булка, която не е имала типичната “младоженска маса” или планира да няма? Тоест да не сте само двамата с кумовете отделно ами да сте си на по-голяма маса със семействата примерно? Не знам точно как можем да го направим ама хич не ми се нрави идеята да седим като панаирни мечки изтипосани най-отпред😅 просто не обичам да съм толсова център на внимание и мисля, че няма да ми е комфортно.. а и хем е нашия си празник, хем до нас да са най-малко хора.. знам, че няма да се задържаме на тази маса, но все пак.. Някой може ли да сподели опит или идеи какво друго разпределение може да се направи с младоженците, кумовете и близките?

# 650
Аз съм била на такава сватба. Е, не беше българска, но не ми се стори странно. Младоженците си седяха със семействата, а кумовете с останалите приятели по другите маси. Няма лошо. Както на вас ви харесва.

# 651
Аз не съм била на такава сватба,но като цяло смятам,че този ден е за младоженците и както на тях им харесва, така да си го направят. Всичко е до лична преценка, пък ако някой от гостите прави коментари, това показва техните си дефицити. Grinning Само имай предвид, че вие сте булката и младоженеца в този ден и неминуемо всички погледи ще са обърнати към вас, т.е. ще сте център на внимание, няма как.

# 652
  • Beyond the stars
Дами, малко ни в клин, ни в ръкав, но се сетих да питам нещо - има ли някоя булка, която не е имала типичната “младоженска маса” или планира да няма? Тоест да не сте само двамата с кумовете отделно ами да сте си на по-голяма маса със семействата примерно? Не знам точно как можем да го направим ама хич не ми се нрави идеята да седим като панаирни мечки изтипосани най-отпред😅 просто не обичам да съм толсова център на внимание и мисля, че няма да ми е комфортно.. а и хем е нашия си празник, хем до нас да са най-малко хора.. знам, че няма да се задържаме на тази маса, но все пак.. Някой може ли да сподели опит или идеи какво друго разпределение може да се направи с младоженците, кумовете и близките?

Ние. Даже мечтаната ни подреба беше п-образна маса. Ресторантът не го позволяваше в случая - беше със сеперата и просто бяхме в първото. На централното място между двата реда сепарета бяха родителите с баби и т.н. - хем виждаха всичко без да надничат през други хора, хем ние бяхме доволни.
На сватбата, на която предстои да кумуваме (и заради която съм в темата), също имат идея далеч от централна маса с 4 човека. Та - както на вас ви харесва, няма правилно.

# 653
  • София
Сватбата, на която ще кумувам живот и здраве другата седмица ще бъде в много тесен кръг ( под 30 човека) и доколкото разбрах ще се опитат всички гости да сме на една маса. Варианти всякакви има. Simple Smile

# 654
  • Melmak
За малки сватби - всички може да сте на една маса. Била съм на такава сватба от 15 човека и бяхме всички заедно.

За вашия случай не знам колко хора сте и мястото какво предлага като опции за настаняване.
Нашите родители бяха на отделни маси, като масите бяха кръгли за максимум 10 човека. Тоест майка ми с наши роднини и гости, отделни маса на свекърите с техни гости. Ако трябваше да седим ние с тях, не знам как щяхме да го направим. За мен не е добра идея, ако сватбата е повече от 15 човека.
Каква ще е тази маса, която да събере вашите, още близки ваши роднини и отделно вас и кумовете. 😁

# 655
  • София
Много зависи от ресторанта, разположението на масите и т.н, то е ясно, че реално ще са няколко свързани маси.

# 656

Ние бяхме така, П-образна маса, всички на нея. Но аз през цялата сватба изобщо не седнах, мъжа ми също - да обърнем внимание на всеки, водещата и диджея пускат бъзици постоянно, със всеки да се снимаме, подаръци…. Мисля че като цяло младоженците почти не сядат та надали ще имате време да се чувствате като панаирски мечки.

# 657
Здравейте, момичета! Прясно сгодени започваме да мислим за дата за сватбата. Познати ни стреснаха, че съботните дати през 2026 сигурно вече са заети и се шашнах. Искаше ни се стилна локация по морето... Мотивирана съм да не губя време и да започна да разпитвам харесаните локации. Мислите ли, че е идиотско да попитам "какви свободни съботи имате догодина" или се очаква, че трябва да попитам за конкретна дата или списък от дати?

# 658
Не е идиотско. Даже си е супер въпрос предвид, че наистина доста от локациите са заети вече. Успех!

# 659
  • Melmak
Абсолютно резонен въпрос. Според мен не са заети толкова съботни дати все още, а популярни дати като 6 септември, 22 септември и подобни, защото са около празници. Като харесате дадена локация директно питайте за свободни дати. Сигурно имате някакви предпочитания, но като минала булка да кажа- популярните дати са проблем, защото всички специалисти са натоварени.

Общи условия

Активация на акаунт