Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 29 930
  • 712
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Едно е бакшиш, друго е пряко да каже ,че иска пари за да пуска песни. Нашия ДЖ - въпреки ,че не го препоръчвам и не бях особено впечатлена от неговото водене . още на срещата ни заяви ,че пари и като бакшиш не приема. Да кажем на гостите,че няма нужда да му се дава -  ще изпълнява всякакви музикални желания - които са позволени и коментирани от нас, и нашите предпочитания ,разбира се.

# 706
Да, но тук става дума за друго - бакшиш се дава по желание на поръчващия, в случая беше отказвано да се пуска песен, ако няма заплащане за единичната услуга SmileySmileySmiley

# 707
Здравейте, дами,
Пиша тук, за да изразя възмущението си от магазин Re Bright за втора употреба булчински рокли в Пловдив.
Идеята им е много добра. Купуват на консигнация рокли от минали булки и ги продават. След като ги продадат, дават парите,  за които сте се разбрали. Не че стигнахме до там.
След сватба се свързах с тях и им изпратих моята рокля, за да я продадат.
Това, че не са я продали, не е проблем,  може да не е модел, който се харесва масово. Проблемът е видът, в който ми върнаха рокля за 2000 лв.
Освен, че след всички обещания не я качиха на сайта им цяла година, след това я върнаха в ужасен вид.
Върнаха я след като се обадихме да видим какво става и те казаха,  че не вървял магазина и ще я върнат. До тук добре.
Аз им я дадох чиста, след химическо и в много добър вид, без скъсано и така нататък.
Уви, аз получих роклята намачкана,  включително силиконовата лента, която и държи формата. Както можете да се досетите, формата не се държи вече. Единият илик на шлейфа също е скъсан и няма как да се закопчае.
Освен това е и много мръсна. Има страшно много боклучета и вълма прях по нея, както и черни конци. В долната част, освен че е мръсна, платът е станал на топчета, което съм убедена,  че не е само от моята сватба. Най-малкото определено не съм я носила след химическото.
Не знам как точно ги съхраняват, няма да се изненадам и под наем да са я давали или нещо подобно.
В общи линии, върнаха я във вид, в който дори не знам дали мога да я подаря, за продажба не говорим изобщо.

Моят съвет е, не си оставяйте там роклите, не ги пазят.

# 708
Здравейте, имам въпрос относно документите за граждански брак и изследването за Васерман.
Понеже съм бременна като отидох миналата седмица за медицинското при личната ми лекарка тя ми каза, че няма нужда пак да правя изследването след като в началото на бременността (юни месец) са ми пускали кръвни за всички полово предавани болести.
Това медицинско ще мине ли в обредния дом или трябва да прикача изследването? Защото ако се прикача няма да мине старото понеже е със задна дата, спрямо медицинското.
Притеснявам се да не ни върнат.

# 709
Няма да мине, Васерман трябва да се направи максимум 30 дни преди датата на сключване на брака.

# 710
Привет, пак моля за отзиви за локация, ако имате, този път за Райски залив - в село Голяма Желязна до яз. Сопот. Благодаря!

Здравей. Надявам се, че пиша навреме, за да съм от полза. Миналия уикенд отидохме да разгледаме там. Красиво е, но в момента язовирът е празен и навсякъде се носи аромат на блато. Кувертите се избират от менюто, затова поруъчахме храна, да опитаме. Беше под всякаква критика. В офертата им видях, че таксуване за хангарите, подложни чинии, чаши. Чувала съм, че взимат такса и за възглавнички по пейките. Не избрахме това място 😆

# 711
Привет, благодаря за мнението! И ние отидохме да го видим на живо и веднага разбрах, че не е нашето място, даже не се обадих на хората да говорим на място 😅 извинявам се обаче изглеждаше направо вехто, по-скоро като кръчма, а не сватбена локация.. масите са толкова разделени и етажирани, че не мога да си представя ако имаш повече от 40 госта как ще се чувстват на един и същи празник. И даже като отидохме вече беше започнало сватбено празненство и беше много умряла работа:( това предимно зависи от гостите де, но и обстановката не ми се стори предразполагаща. Общо взето за снимки е супер, хората по имейла звучаха много мили обаче.. май е надценено.
Иначе ние капарирахме Приказната градина ☺ соленичък е наемът, първо я бях отписала заради цената обаче само там истински ни хареса и за мен си изглежда точно както трябва за сватба - специално и красиво. Собственичката също е супер готина и мила така че се надявам, че ще си спретнем една приказна сватба там!

# 712
Здравейте отново с един въпрос относно украса. Дали има опция да наема човек за декориране, но не да наемам от него украса, а аз да си я купя и подготвя, просто той физически да украси в деня на сватбата тъй като с близките ми надали ще имаме времето за това в цялата суматоха. Няма да е нещо уау - украса по масите, арка за изнесения ритуал и евентуално още нещо из местото като табла със снимки/ подаръчета и т.н. Ще съм подготвила всички материали и визуализации кое как да бъде. Надявам се да има някой, който би го свършил за няколко стотин лева тъй като нямам бюджет от хиляди левове за украса. Ако знаете такъв човек или агенция, от която се наема, моля за препоръки.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт