ДЕСЕТИ КЛАС тече лежерно, а майки сипват виното вечерно

• 29 724
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Какво ви предлагат като избор?

# 136
Вампи, споко, дори и да не беше написала „ подценявам ", схванах шегата. Ма то пречи ли ми да го пробвам, може да стана първата измислила го - как се заваряват жичките за платките, и как се запояват примерно тръбите, винкелите и тем подобни. Е те тогава ще избия рибата.
А я кажи при вас какъв избор ви оставиха за профила.

Ооолеее, момичетааа, мойта получи проблясъка тая година. Години наред обяснения и дуднене, врякане и крякане, и на края резултата на лице. Дано се задържи и да не стихва. Одеве ми се хвали, че за една задача от учебника по Химия, която е направила и показала, получи 6. От тази година, за първи път я слушам как иска да си научи по даден предмет за да я изпитат по желание. Първо беше Биология, сега щяла по Физика, по География щеше, но там не знам какво стана. Тая седмица дето мина, прави тест по Химия който пропусна ( заради зъболекарите ), на него изкара 4, бяха и дали част от въпросите. Накарах я да го направи преди да се рови за отговорите, допусна 2 грешки, на теста само 1 грешка от тях, на едната от трите задачи пък разменила местата. На нея точки няма, тя пък се усетила късно за тази размяна. Но няма нищо, важното е, че сега я оправи. Проблема ниостава по два предмета, там ще е зора.
Та в този ред на мисли, според вас ако се упражнява в „ уча се ", дали ще има ефект? Не и трябва много, едно леко подбутване и трябва, и нещата ще потръгнат. Учителката им по Мат., им казала, че тези в Ютуб и Кан академито обяснявали по сложния начин, и щяло да им е трудно. Затова било добре, да си се научат от нея. Но то като е изтървано най - важното ( основата ), как да стане. Друг вариант е, може би от БНТ да гледа уроците.

Пак съ олях. Но като за завършек да кажа - ако има мами от темата със седмокланик / ци, да им пожелая успех през тази година, на мамите здрави нерви, много ядене и пийване, а на децата спокойствие. Малко отрано, но да не взема да забравя после.

# 137
  • Бургас
Набора от 5ч сутринта не е ок. Опита се да повръща. Спи. Днес ще пропусне училището!

# 138
  • в очите на дъщеря ми
И прекрасната, втора седмица "влачи" гърлобол, хрема,  общо неразположение, от вчера и от ушен дискомфорт се оплаква, подкашля, ще вървим на ЛЛ днес.

# 139
  • София
Момичета, да оздравяват децата бързо и да няма други болни!
Моят е вече с брекети. Малейй, мъка и за него и за мен. Първите дни май всичко ще пасирам. Ще яде повече супи, ама за любимите мръвки, дюнери и т.н месни производни ще трябва още време да мине. Ще носи "меки" храни от вкъщи за училището, защото глада при момчетата
 всеизвестно е постоянен. Бананите ще му втръснат.Blush
Чета за профилите вече събират и информират децата. При нас нищо още няма.А и той съвсем не е ориентиран какво иска да учи.
Някъде ми се беше мернало, че матурата по Информатика е доста трудна. По-трудна и от математика.

# 140
Чета ви редовно, макар че не пиша.
Честит празник на патерици на всички, които са празнували и празнуват.
Болните да оздравяват, макар че и ние сме сред тях. Кракът мина, а от петък със запушен нос, гърлобол и от днес с кашлица - всеки месец е с тези екстри...
Тони, браво на девойката, а ти само я нападаш.
ims, бързо ще свикне, най-вече първата седмица. Моето вкъщи се хранеше - закусваше, преди да отиде на училище.  Чипс, дюнери....всичко си хапва,  трябва да се внимава.
В края на 10.клас се подавам заявления за профилите - първите два са избрани още при постъпването в 8.клас, а останалите се избират според желаинята на учениците и наличните кадри в училище.

# 141
Болнички са децата, и така ще е през цялата зима, дано само бързо да оздравяват.

Имсче, честито на набора за новата придобивка, само споко, първите дни ще е лек дискомфорт докато свикне, после ще яде, дъвче и хрупа каквото си поиска. Мойта само пуканки се пробва няколко пъти, но се отказа защото люспичките залепват. Иначе всичко друго си е по старому.

Ирчеее, я тихо, нападала съм я, то щом съм я нападала е имало за какво. Обачеее, това не означава, че ще спра да и казвам сърдитка.
Това са добри новини за наборчето, скоро да се оправи напълно крака, за да може да припка спокойно.

Светлица, как е наборката, дано няма болки, и скоро да се похвалиш с добри новини.

Рано - рано, почна да се жалва, не искала на училище да ходи, било скучно. Оплака се от г - жата по Гео., попохвали г - жата по Физика. За тази по БЕЛ си е същото положение. А това което разказва за тази по Гео., никак не е ласкаво. Дано се изтърпят тая година, защото г - жата нямала намерение да прави компромиси, от вчера ги е подпукала с устно изпитване. Днес пък имат два часа с нея, тъй като в четвъртък ще им е класното по РЕ, и си разменили часовете.

Обаче някой от вас забелязва ли, че някои мами направо ни отсвириха. Радито зачезна, Скиорчето и тя, и още много други.
Липсват иии, мамата с потниците Joy, от онази година, повече не се вясна, както и лейката.

# 142
  • при моите любими
И мен ме нямаше тук дълго време. Признавам си без бой. Аз не обичам много да пиша, но ви чета редовно.
Наборната уж е избрала профилите, биология и химия, но не е сигурно до финала какво ще запише. Участва в някаква програма за Кариерно развитие, може от там да изникне нещо ново в главата и и да смени посоката. Ще видим. Брекети и тя сложи, бързо се адаптира, даже видимо зъбите са се наредили за 6 месеца. В училище върви добре, бях писала, че работи лятото, а ти си продължи и през учебната година. От време на време ги викат за разни промоции и събития събота и неделя и тя е доволна.
Другото интересно, че кандидатства по програма YES Кенеди-Лугар, за едногодишно обучение в САЩ, мина и трите кръга и чакаме резултатите април месец догодина. Тя е много доволна от цялото преживяване по кандидатстването, натрупа не малко опит, който се надявам да и е от полза, дори и да не бъде приета в програмата и да не замине за обучението.
Ще се опитам да се включвам по-активно в темата.
И всички болнички да оздравяват

# 143
  • Mars Hotel
Cydonia, стискам палци за САЩ. Вкъщи също обмисляхме този вариант, но в крайна сметка и аз, и дъщеря ми се отказахме от идеята. Много ми е далече САЩ, не мога да скоча на самолета за 2-3 часа и да си я прибера при нужда. Виж в Европа бих я пуснала.

# 144
  • при моите любими
То малко на шега започна всичко, с подхвърляне от моя страна. После дойде едно момче в училище да им разказва, участвало миналата година в програмата и някак много ги въодушеви. От тяхното училище имаше много кандидати и много одобрени. Есетата от втори кръг ги написа в последния ден от да дадения срок и изобщо не очакваше, че може да продължи в трети кръг. И така малко на шега си минаха и трите кръга. Ще го мислим април.

# 145
  • София
cydonia, стиснати палци и от мен. Много смело решение, поне за мен.
А, каква е тази програма за Кариерно развитие?

# 146
Оооо Сидонче, реши се да се вяснеш, много се зарадвах. Виж ся ко ша ти реча - я съвзимай у рЪки, почни да си пишеш, че с туй надничане от балконЯ хич не е ок. Видя ли ся, как се тупна пак при нас.
Тъъъййй, шегите настрана. Значиии, туй което написа е направо чудесно, дано стигне там догодина, ще натрупа още много опит от всичко. А туй с работата е супер, щом успява да се справи с двете неща, значи нема от ко да съ притесняваш.
За брекетите съм съгласна, бързо свикват, бързо идва и промяната, после мааалко по - бавно стават нещата. Обаче си зависи и какъв е проблема.

Скрит текст:
На мойта пък проблема и са ластиците, слага ги, и все единият от тях се къса, понякога се случва и двато. Само третия седи и не помръдва, тези трито са на 24 часа, като може да ги сменя на 6, 8 или 12 часа. От другите два, който бяха на 12 часа, единият отпадна, обачеее, на нея толкова и втръсна от тях, че вече няма търпение да каже докторката, че повече няма да ги носи. Но пък по нататък щяла да и изгради зъбите, има такива които и поникнаха като отчупени. Заради тях я беше пратила снимка да прави.
Много не е по темата туй дето писах, но може пък на някой да му е от полза.

Аз да си попитам, а пък и Ренито ако се появи, може би тя ще може да каже най - добре. Та въпросът ми е, възможно ли е тези пъпки ( акнето ), да и се е появило заради ластиците. Докато почне да ги носи и нямаше нищо, откакто ги носи, челото и бузите и са като бомбардирани. Все едно на война ходи. Другото което наскоро установих е, че като много малка, захапката и е била добре, обаче в един момент нещата се обръщат, и става обратна захапка, много странно ми се вижда това.

И ся да си кажа, че моя милост е болна, туй мойто сръдливо дяте мъ зарази, ама няма нищо, щом мога да ходя и говоря, значи не е страшно. Бързо ша съ оправя.
Айде болните да оздравяват, че наближават празниците.

# 147
  • Бургас
Браво на децата !🍀 Успехи им желая! Нека имат желание за учене и за развитие!

Тони,оздравявай!

Набора е по-добре днес. Цял ден хрупа бисквити 🤗

# 148
Карзчеее, няма къде да ходя, ша съ опрая. Това е добре, щом и бисквитки папка, значи всичко е наред.

Много хора са болни, гледах ги днес по улиците, духат тез носове, бришат със кърпичките, кихат, кашлят. Направо ужасно.

# 149
  • при моите любими
cydonia, стиснати палци и от мен. Много смело решение, поне за мен.
А, каква е тази програма за Кариерно развитие?
Организира се в училището. Ще имат няколко срещи/лекции с хора от различни сфери. После ще попълват анкети и ще им правят индивидуални срещи и анализи и на финала някакъв стаж, към каквото си се насочил. За стажа, не ми стана много ясно от обяснението, но то ще е нещо чак лятото до колкото разбрах. Днес са имали такава среща с мениджър от Пощенска банка. Каза че е било много интересно. Първата среща е била с жена по графичен дизайн, но било скучно и сухо само с разни слайдове и безинтересно обяснение. Днес определено се върна доволна от лекцията. Повече не знам, честно казано. Мисля че ще имат срещи с лекари, адвокати, инженери, всеки ще разказва за областта в която работи.

Общи условия

Активация на акаунт