Декември близо е вече, наближава срещата ни с малкото човече. Декемврийчета ❤ тема 6

• 31 620
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
Аз първоначално харесах няколко имена с Б, която е и буквата на баща ми, но пък с мъжа ми не стигнахме до консенсус. Много харесвам Борис и Боян, ако живот и здраве имаме второ и то е момче, вече ще е на моята Grinning
Затова избрахме име, което си бяхме харесали отдавна и първосигнално ни изскочи и на двамата като фаворит. А и с тази буква няма никой и в двете роди.

# 91
Здравейте ,момичета.Как сте? Аз идвам да помрънкам малко🙈😀 Все още нищо не сме купували и ремонта на апартамента ще е готов до края на месеца и до тогава сме “на село” Дано не реши да излиза до тогава(въпреки,че ми се искаше да е скорпион като майка си и баща си😀) ,че иначе не знам какво ще правим..+ относно името още не сме решили(тоест аз😬) колебая се между Варвара и Валерия 🥵

# 92
Здравейте, момичета. И аз имам нужда да помрънкам. Онзи ден вдигнах кръвно над 140/90 и АГ ме прати до болницата да ме прегледат и да ми изпишат лекарства.
Изписаха ми Допегит, половинка сутрин и вечер. От него ефектът в почти нулев. Кръвното се задържа под 140/90, но с малко. Казаха, ако се вдигне пак, да звънна на АГ-то и това ме кара да съм в постоянна бойна готовност.
Най-тъпото е, че не мога и грам оптимизъм да си влея. Просто постоянно нещо се обърква с тази бременност.
От вчера ни се скапа и бойлера, за да е още по-свежа картинката. Държа новият да е с монтаж, така че ще трябва да чакам до утре. ММ ще се занимава с това след работа, т.е. ще съм още повече време сама. Не искам цял ден да съм сама с мислите си, а разговорите с приятелки, често имат обратен ефект. Някак ставам кошче за техните душевни отпадъци, а аз получавам полу подкрепа в едно изречение от типа "Ами ще лежиш, щом се налага..."

# 93
Аз пия по 3 допегита на ден, а кръвното над 130 не съм го вдигала( 130/80).
Кардиологът ми каза, че едно хапче “работи” 8 часа и минималната доза е 3 хапчета на ден. Не знам как с половинки ще ти повлияят на високото кръвно.
Защо не идеш на кардиолог?

# 94
Мартина, половин хапче нищо не прави.
Аз съм с 3 на ден и плюс това вече и те не помагат и ако въпреки тях вдигна над 130 пия норваск
Максималната разрешена доза допегид е 6 на ден.
Направи консултация с кардиолог. Кръвното не е шега, най вече за бебето е опасно, ако се задържи.
Мен зс това ме е много шубе и съм в лека паника, едва чакам да стане вторник.
И от снощи не съм го усещам.

# 95
Ох кръвното е моят страх от предната бременност :/ преди раждането помнах да вдигам. 140 мисля че вече се води високо. Аз също бих се консултирала с кардиолог или друг доктор.

# 96
Аз със сегашния си акъл щях и доплер да поискам. Задължително. Но ако го задържиш високо.
Първото ми дете спря да наддава в 36 г.с. защото съм имала високо кръвно, но тогава имах огромно доверие на лекарката и не съм се сещала и настоявала за нищо.

Не го казвам, за да те плаша, а за да си внимателна и критична. И евентуално да потърсиш друго мнение.

# 97
Благодаря ви момичета. Доплер направиха в петък и беше ок. Сега кръвното пак се качи (приятел лекар също го провери, за да не е грешка в апарата), направихме бърз тест за белтък в урината и няма, но АГ-то иска да вляза в болницата за пълни изследвания и наблюдение. Не смея да противореча, макар да не съм сигурна, че съм за болница, просто искам бебето да е добре.

# 98
Моето първо дете се казва Кристиан  - многооо рязпрпстранено,но тогава си го сънувах и нямаше 2 мнения. Хич не ни интерсува,че е разпространено, не мога да си представя да се казва по друг начин
 С тази бременност, мъжа ми катл разбра,че е момче и ,че ще си спести едни много стотин хиляди евро,които нямаме 😀 за апартамент, за да може разнополовите да си имат различни стаи 😀 ми каза: "мисли име, каквото искаш".
И заедно избрахме с въпросния Кристиан. Няма да е толкова разпространено този път, живот и здраве чакаме Денис 💙

# 99
Благодаря ви момичета. Доплер направиха в петък и беше ок. Сега кръвното пак се качи (приятел лекар също го провери, за да не е грешка в апарата), направихме бърз тест за белтък в урината и няма, но АГ-то иска да вляза в болницата за пълни изследвания и наблюдение. Не смея да противореча, макар да не съм сигурна, че съм за болница, просто искам бебето да е добре.
Може ли да споделиш какви изследвания ще правите?
Щом няма белтък е добре, значи не е прееклампсия.

# 100
Мен тъкмо ми затихна болката в едното ухо, сега започва другото да ме боли, а съм на Зинат+кортикостероидни капки. Не знам вече. Ще си отворя една безалкохолна бира, че ми писнА

# 101
Леле, много неприятно. Съжалявам.

Момичета, понеже повечето сте по-напред от мен, чела съм, че с времето им става тясно и мърда все по-малко. Усещате ли нещо такова? Аз утре влизам в 34 г.с. и от няколко дни почти не го усещам, днес пък съвсем.

# 102
При мен поне да. Вече мърда главно вечер като лягам и то не като преди. Прави едни гадни, болезнени движения все едно ще излиза и после като се намести може и до следващата вечер да не шава.

# 103
И при мен движенията са бавни с протягане и разпъване. Саво когато си легна, сякаш има повече място и започва да ритка и шава по-енергично, преди малко дори помислих че подава ръчичка 😂

# 104
Леле, много неприятно. Съжалявам.

Момичета, понеже повечето сте по-напред от мен, чела съм, че с времето им става тясно и мърда все по-малко. Усещате ли нещо такова? Аз утре влизам в 34 г.с. и от няколко дни почти не го усещам, днес пък съвсем.

Дух, по-рядко рита и моят, но силно.
Може би няма място наистина. Днес кога го усети?

Общи условия

Активация на акаунт