Декември близо е вече, наближава срещата ни с малкото човече. Декемврийчета ❤ тема 6

• 29 491
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
Името е доста странно и специфично според мен. Навън трудно би се котирало също така.
В университета имахме една Русита, която навсякъде се представяше за Ита. Сигурно една година по-късно разбрахме как се казва.
Няма гаранция, че ако го кръстиш Мария, например, пак няма да се окаже, че е недоволно ама… ако харесвате името с таткото, защо пък не. В крайна сметка човекът прави името, а не обратното.

Аз много харесвам Дамян и Чавдар, но мъжът ми е твърдо против. Второто било марка автобуси 🤦♀

# 76
Името е доста странно и специфично според мен. Навън трудно би се котирало също така.
В университета имахме една Русита, която навсякъде се представяше за Ита. Сигурно една година по-късно разбрахме как се казва.
Няма гаранция, че ако го кръстиш Мария, например, пак няма да се окаже, че е недоволно ама… ако харесвате името с таткото, защо пък не. В крайна сметка човекът прави името, а не обратното.

Аз много харесвам Дамян и Чавдар, но мъжът ми е твърдо против. Второто било марка автобуси 🤦♀
Аз познавам една Чавдара на 18 години - огън е. Страхотно и пасва името!

# 77
Реално, ако е Росена, пак ще е кръстено на тяхното семейство (свекър и свекърва). Изберете име, което да ви харесва на вас самите.

# 78
  • Пловдив
Относно Росена - мисля, че всеки път ще трябва да се казва как се произнася името, за да не се слага ударението на Е.

# 79
Името е интересно, но специфично. Може да го напишете на лист няколко пъти и след ден два да си отворите листчето и да видите как го чувствате с партньора. Направето го с 3те имена собствено, бащино и фамилия. Ние избирахме между 2-3 имена и един ден, без знанието на мъжа ми, направих точно това с написването, той се прибира от работа и казва: Знаеш ли, всъщност май искам най-много това име (което аз бях написала без той да знае). Нямаше вече чуденки. Не е на никоя баба/дядо/леля/ стринка и т н. Така си го почувствахме просто, детето си е ваше, който е раждал е кръщавал когато му е било времето.

# 80
Добро утро в този мрачен ден. И мен ме и налегнала една умора и все трябва да полегна следобед, че не мога да издържам. Раждането си наближава, аз съм стегнала багаж и всичко съм изпрала и изгладила. Чакам си кошарата и количката, които са на склада от 2 седмици, но мъжо много работи и тази седмица вече ще идем да ги вземем. Хвана ме някакъв за з@пек… Не е нещо сложно, но ми е трудно ходенето до вц. А храненето не съм променяла. Освен това кожата ми стана като на стафида последните седмици. Взех си някакво емолиентче на Адерма и ще се мажа.
За името- аз много исках да и на ММ- Преслав, но ще стане много объркващо име и презиме и го променихме. Харесвам името Лоран, ноооооо близките ми казаха, че съм луда с това име. Другите ми деца са Алекс и Адриано и страшно им отиват имената 😀😀
За сега сме се спряли на Пресиян 🧿
Винаги съм мечтала да имам рижаво бебенце… Нещеш ли се омъжих да най-добрия ми приятел, който е рижав и се надявам гена му да е доминантен 😀😀🥰🥰🥰

# 81
Ние в училище имахме една Росиана и много хубаво звучеше Simple Smile
Аз съм за запомнящите се имена особено, ако харесват и двама ви. София има наистина много Simple Smile На мен Росена ми харесва!
И Дамян и Пресиан са много хубави имена.

Ние въртим 5-6 опции, ама още не мога да го почувствам като да се спрем на едно. Вече имам стрес от това име Simple Smile

Мисля, че фаворит е Яница, но има още опции като Явора, Ясена и Ясна, Бориса в дискусии 😄
Много ми харесва и Сияна ( ама и то май е популярно вече). Та направо обърквация с тея имена :/

# 82
От тези с Р за момиченце ми харесват Росица, Рада и Радина Simple Smile Много са класически, но и няма какво да им сбъркаш в спелуването, където и да живеят по света един ден Simple Smile)) Има някаква много голяма българска енергия в тях Simple Smile И при трите само си представям някаква хубавелка с дълги плитки, облечена в една хубава носия и ходеща боса по някоя ливада в Родопите Simple Smile)))  Понеже мъжът ми крайно не одобри Рада, се спряхме на Елена Simple Smile

# 83
Името е хубаво, но не бих заради "Р"-то. Не мога да казвам "р", та все си мисля, че би било ужасно ако нечие име започва така и не може да казва "Р". Може да е глупаво, но ние като избирахме, за това никъде в името не искахме да има тази буква. 😃

# 84
Добро утро в този мрачен ден. И мен ме и налегнала една умора и все трябва да полегна следобед, че не мога да издържам. Раждането си наближава, аз съм стегнала багаж и всичко съм изпрала и изгладила. Чакам си кошарата и количката, които са на склада от 2 седмици, но мъжо много работи и тази седмица вече ще идем да ги вземем. Хвана ме някакъв за з@пек… Не е нещо сложно, но ми е трудно ходенето до вц. А храненето не съм променяла. Освен това кожата ми стана като на стафида последните седмици. Взех си някакво емолиентче на Адерма и ще се мажа.
За името- аз много исках да и на ММ- Преслав, но ще стане много объркващо име и презиме и го променихме. Харесвам името Лоран, ноооооо близките ми казаха, че съм луда с това име. Другите ми деца са Алекс и Адриано и страшно им отиват имената 😀😀
За сега сме се спряли на Пресиян 🧿
Винаги съм мечтала да имам рижаво бебенце… Нещеш ли се омъжих да най-добрия ми приятел, който е рижав и се надявам гена му да е доминантен 😀😀🥰🥰🥰

😊 Аз бях в същата позиция за името като теб… Мъжът ми също е Преслав. Харесвам името му… Буквално от положителния тест на бебето му казвах Преско/Пресли, имах вътрешно усещане, че е момче и не сгреших. Обаче от един месец се замислих, че е хубаво всеки да си има идентичност и свое име. Четох статии също, че много пъти децата, носещи името на бащата, се опитват да се състезават с неговите постижения… не знам колко е вярно 😂… Също така нещо не ми хареса да бъде Преслав Преславов….  И отидохме на втория ни избор Самуил, като на презиме ще запазим Преслав… и името му да е Самуил Преслав Георгиев. Обаче, ако реши да се роди на 6 декември… сигурно ще е Никола, не ми е много на сърце името, но съм/сме вярващи и мислих, че, ако самичко дойде тогава - идва с името си….
Не съм очаквала, че това с името ще ни затрудни толкова…

# 85
Здравейте момичета,
По принцип съм с термин 15 януари, но е възможно да родя и декември. Имам чудене какво да правя. Лекарят по фетална морфология ми насрочи дата за секцио за 30.12., което според мен е твърде рано. Мотивите му бяха да не попадна случайно на пияни доктори, ако тръгна да раждам по Нова година и че бебето вече било добре развито и могло по-рано да се ражда (в 31 г.с. съм). Мисля да чуя и мнението на докторката от ЖК и евентуално да раждам при нея януари, ако е възможно. Тя е по-млад доктор, с по-малко опит, но е много по внимателна и обяснява всичко, за разлика от него. Вие на какво мнение сте, как да постъпя? Все си мисля, че е по-хубаво за бебето да се роди по-близко до термин.

# 86
И ние не можем да се спрем на име. Имаме две, които остават фаворити. Мъжът ми харесва Силиян от сила. Но мен ме притеснява, че цял живот ще го питат "как, как? СТилиян ли?".

# 87
Аз съм Росица и името Росена много ми харесва. Не ви е странно, нито бих сложила ударението на друго място. Звучи ми някак приказно, свързано със сутрешната роса и самодивите. ✨
Нашият ще е кръстен на татко си Константин. Решено е отдавна. Името много ми харесва.

# 88
Сестра ми се казва Росица (Роси на кратко) - действително е много нежна, точно като росата по цветята, при все че е и кокетка, кукличка. 😍

# 89
Аз като казах, че е момче и баща ми:” Ще се самоубия, ако не е Иво”. 😄😄😄 Много се забавляваме с тази негова фикс идея да има нещо кръстено на него.
Самоубива се вече половин година.

Имахме опция за момиче и момче - Емма или Ноа. Изобщо не съм се чудила да е българско име, може на Коледа да се роди, да е кръстен на някой, но така или иначе няма да е с български презиме и фамилия. Аз харесвах Филип и Тома, но не ми се връзваха с останалите имена. Тома/Филип Уаел звучат като подгласници за короната 😂
А баща ми му вика -малкия Иноа 😂😂😂, слага си буквата отпред - виж колко хубаво звучи, защо не го запишете така.

Общи условия

Активация на акаунт