Декември близо е вече, наближава срещата ни с малкото човече. Декемврийчета ❤ тема 6

• 30 804
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Докторът последно го измери 2659г,което ме учуди, каза че сега му харесва как е наддало, но при последната фетална преди 3 седмици беше 1700г и лекарката каза, че върви 3 седмици назад и аз се бях притеснила.. Та не знам колко са верни тези мерки
Здравейте и от мен, честити бебчета на всички, които вече си ги гушкат, да бъдат здрави и благословени! 👶🍀 Аз съм добре, много се вълнувам и не спя особено през нощта, в четвъртък бяхме на лекар, бебка пак е седалищно и док ни каза да избираме дата за секцио средата на декември, тъкмо преди празниците и да сме си вкъщи. Аз се надявах на нормално раждане, завършила съм за акушерка и съвсем си го подкрепям, та малко ме е страх и някак си не си го представях така, но док каза, че понеже и бебето върви по-малко и азбсъм качила само 5 кила - секциото било по-добре. Ами ще го послушам, няма как. Ако някоя е в Софиямед за средата на декември преди празниците, нека пише 😘Успех на всички! Аз се занимавам основно с коледните подаръци, та така не мисля в глупости уж 😁 Иначе страхове и въпроси всякакви ми се въртят в главата, ама се надявам всичко да се нареди както трябва!

Колко е бебчето? И ние сме в подобна ситуация, хич не го исках това рязане, но уви

# 586
Докторът последно го измери 2659г,което ме учуди, каза че сега му харесва как е наддало, но при последната фетална преди 3 седмици беше 1700г и лекарката каза, че върви 3 седмици назад и аз се бях притеснила.. Та не знам колко са верни тези мерки
Здравейте и от мен, честити бебчета на всички, които вече си ги гушкат, да бъдат здрави и благословени! 👶🍀 Аз съм добре, много се вълнувам и не спя особено през нощта, в четвъртък бяхме на лекар, бебка пак е седалищно и док ни каза да избираме дата за секцио средата на декември, тъкмо преди празниците и да сме си вкъщи. Аз се надявах на нормално раждане, завършила съм за акушерка и съвсем си го подкрепям, та малко ме е страх и някак си не си го представях така, но док каза, че понеже и бебето върви по-малко и азбсъм качила само 5 кила - секциото било по-добре. Ами ще го послушам, няма как. Ако някоя е в Софиямед за средата на декември преди празниците, нека пише 😘Успех на всички! Аз се занимавам основно с коледните подаръци, та така не мисля в глупости уж 😁 Иначе страхове и въпроси всякакви ми се въртят в главата, ама се надявам всичко да се нареди както трябва!

Колко е бебчето? И ние сме в подобна ситуация, хич не го исках това рязане, но уви

При нас същото последните пъти различно, явно си зависи от доста неща, но щом сте към 2,700 значи сте си супер. Леко раждане ти пожелавам 🍀🤗

# 587
Честито бебче ❤🍀

# 588
Момичета, и аз да се похваля на 19.11 по спешност, след като развих Холестаза, в 35 седмица се появи Борис. ❤️ Беше в кувьоз, на апаратно дишане, но вече е много по-добре - голям Борец.

Искам да кажа за Вас, Ваши бременни приятелки, състоянието е много рядко и много опасно - първият и най-силно изразен симптом е страшен сърбеж по длани и ходила, особено силен вечер. Не го подценявайте, проследете чернодробни.

Желая леко бременеене и щастлив край ❤️

# 589
Честито, Веси, да е много здрав Борис! 🌺 Помня, че беше писала за холестазата. Наистина няма много осведоменост за това състояние.

# 590
Здравейте, честито на всички мами и татковци за новородените бебчета! Бъдете живи здрави и благоденстващи!!!😍🤩🥳🥰🥳🥳🥰😍🤩🥳
Ние снощи бяхме на преглед.
Оказа се, че докторката, с която имах уговорка да ме следи до раждането е в болница минимум до края на декември. Явно за това не успявах да се свържа с нея.
Все пак бяхме пътували час и половина до Пловдив и склониха на преглед.
Останах приятно изненадана от дежурната лекарка. Това е първият доктор ( не само гинеколог), който обърна такова внимание на изследванията ми.
Каза, че много от показателите сочат за таласемия и не можеше да повярва, че вече трета бременност заради ниския хемоглобин ме тъпчат с желязо, което е противопоказно при другите ми показатели. Допуска, че може обрива по корема и тежкото гадене миналата седмица също да са били заради предозиране с желязо. Иначе и аз се усъмних за холестаза като Веси въпреки, че обривът, който се появи не беше по ходилата и дланите, а по корема. Обаче имах болки в черния дроб и жлъчката, затова пуснах и чернодробни изследвания. Слава Богу те излязоха добри, въпреки че имам синдром на Жилбер по рождение.
Лекарката каза обаче, че определено ще трябва да изследваме и децата за таласемия. Ако някой от вас може да препоръча наистина добър хематолог в Пловдив или в крайна сметка в София ще съм благодарна. След раждането и това с анемията ще е на дневен ред.
А колабирането явно си е било от предозиране с Магнерот, в следствие на което събрах границите на кръвното.
Явно, момичета, с всичко трябва да се внимава и да се слуша тялото. То е най-добрият доктор. Другите доктори са външни фактори!!!
Дежурната лекарка ми направи преглед. Нямам разкритие, но явно заради намалената пак на половина доза Магнерот шийката се е скъсила. Около 2 см. е 😥😵. Гинеколожката каза кажи-речи да не правя нищо и да се пазя да нямам контракции. И така поне до 37 г.с. Сега в момента карам 35 г.с.
То хубаво, ама вкъщи всичко е на вили и на могили - полусглобени скринове, шкафчета и кошчета, които трябва да се изчистят/изперат и дезинфектират. Разни торби с бебешки чеиз, който трябва да се сортира по възраст, да се пере и прибира. Кога, как и с кой ще свърша тази работа не знам!???
Иначе с бебо в общи линии всичко е добре. Вече най-накрая е застанал главично. Все още имал място и можело да му щукне пак да се върти, но се надявам да не му идват такива акъли. Остава и очният да се изкаже положително идната сряда  и вече бих имала пълен карт бланш за естествено раждане.
Сега бил 2, 100 кг. Бедрото не е много дълго, но пък главата... Доки каза, че обиколката отговаряла за повече от седмица напред. 😁😜 Като пропорции явно върви същински бащичко!😜😁
Питах дали това с голямата глава би било проблем при раждането, но гинеколожката каза, че при трето раждане надали.
Само стискайте палци да устискаме, че вече имах кошмари как го раждам в градинката на болницата!!!😜😵😁

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 14:57 от mamelitka

# 591
Да е жив и здрав малкият Борис! 💙🍀💪🏻

# 592
  • Пловдив
Честит да ви е малкият Борис! И аз си спомням, че тогава коментираше тези сърбежи, радвам се, че всичко е приключило с щастлив край. Взехте ли си го вече вкъщи ?

# 593
Добре дошъл на Борис!

# 594
Честит да е Борис Simple Smile
Много хубаво име сте му дали. Ние също харесваме Бориса и е една от опиците.

А моят корем все едно се е придвижил малко надолу. Не знам колко по-рано може да се случи, но има по-интензивни движения тея дни.

# 595
Нали ви казах, че към решила утре да раждам. Днес се разхождах, люто ядох, изчистих основно апартамента, чехлите вече сложих в сака, документите оправих, махнах всички косми по себе си, веждите оправих и викам сега нападам мъжо за последна стъпка по изпълнение на моя план, а именно да почна още вечерта да раждам и до сутринта да съм готова. Е да, ама моя мъж заспа. Как му се вика на това? Аз такива приготовления правих, а той ще ми развали целият план. Срам. Сега като не се възползва от момента да стои на сухо до март.

# 596
Момичета, здравейте!
Имам нужда от помощ…  първа бременност ми е.. От днес усещам нещо като предменструални болки. По принцип имам висок праг на болка и не мога да определя колко е силно моето усещане. Та това възможно ли е да са контракции😅?
Извинявам се, ако въпросът ми е глупаво зададен 😶

# 597
Контракции са, и аз имам почти всеки ден... но беба си стои
Момичета, здравейте!
Имам нужда от помощ…  първа бременност ми е.. От днес усещам нещо като предменструални болки. По принцип имам висок праг на болка и не мога да определя колко е силно моето усещане. Та това възможно ли е да са контракции😅?
Извинявам се, ако въпросът ми е глупаво зададен 😶

# 598
D.Georgiewa, и на мен ми изглежда, че са контракции.

G.G15, какво стана, успя ли да го съблазниш мъжа ти? 😄

И вече официално честит декември! При някои от вас коледните подаръчета вече пристигнаха. 🥰 Да са здрави всички дечица и всичко да бъде наред.
А аз за себе си мога да кажа, че стигнах дотук на чист инат (и много магнезий). 😄 Сега ще увещавам бебето да седи на топло още около 2 седмици.

Скоро ще има и декемврийски бебевалеж!

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 00:19 от Le Strange

# 599
Успях. Ама беба още не излиза. 🤣🤣🤣 Предавам се вече. Не й се излиза и толкова. Освен да й светя с фенерче да й покажа изхода. 🤣

Сега да ви кажа защо се филмирам толкова. С последен цикъл 13.02 съм, което би значело термин 20.11, ама ви бях казала, че съм със страшно нередовен цикъл и едва накарах доктора да запише термин по УЗ, което е 12.12. Та всичко точно до сега, ама последния месец бебка много наддаде и почна да бърза и да ми излиза по УЗ 1-2 декември. Сега почти всички около мен ме филмират, че защото не си знам точния термин може и да съм преносила вече, ама ако пренося как щели да знаят докторите, как нямало да предприемат нищо, защото като термин е записан 12.12, как можело да навредя на бебка....и сега от това се филмирам главно. А нали ходя всяка седмица на преглед, гледат води, плацента и т.н...нали всичко е наред. Чувствам се виновна, че накарах АГ да пише термин по УЗ. И днес ще е ден пореден на въпроси дали не съм родила. Все гледам хумористично, ама вече се напрягам от този въпрос. Все едно съм сгафила жестоко, че още не раждам. Като кажа, че не съм почва едно цъкане, едно въртене на очи.... Шокирана съм, че толкова хора се разочароват вече 2 седмици, че не раждам в 37 или 38 седмица...

Общи условия

Активация на акаунт