Магазини Pepco 15

• 68 455
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Пак добре, ако е само един. При мен са много, които намирам за ужасни. Simple Smile

# 166
В Пепко има ли ароматизатори за кола? Може да са с аромати като на свещите, които масово се харесват, дори и от тези, на които им прилошава от аромати.

# 167
soul,да те върна към друг въпрос Simple Smile
Споменала си малко назад аромадифузер. Имам малко дете - на 3 г. Дали е безопасно за толкова малко дете? Знам, че не всички масла са подходящи за малки деца. Та, имаш ли препоръки? В Пепко има един дифузери по 20 лв., дали са читави? Съмнявам се за тези пари, ще се радвам някой да се включи с мнения и за тях

# 168
  • Свети Влас
На мен дифузер  майка ми подари от Златна рибка, но там етеричните масла са скъпи, ако не са на намаление.

# 169
В нашият пепко ароматизаторите са до касата на щанд.
Алерголожката категорично ми е забранила дифузери и всякакви масла,единствено лятото използвам срещу комари,но пръскам дрехите и обувките,самата кожа не.Големият ми отключи алергия към хлор преди три години в градината от тризона с който чистят и докато разберем си беше мъка ограничаването/елеминирането на всякаква козметика и аромати.Лично аз свещи паля рядко вечер в спалнята ни само.

# 170
Дифузери има всякакви и навсякъде - и евтини, и скъпи. Мен друго ме интересува Simple Smile

# 171
  • Somewhere far away
Преди време четох за тези свещи с дървен фитил- е нетърпението е голяма работа- взех си и веднага я запалих. много съм доволна - гори по -бавно от другите свещи и мирише много приятно!

# 172
  • Свети Влас
Веднага проверих за вас, Сладкодъвка
Скрит текст:
Ултразвуковите вибрации се излъчват от малък диск, който разбива етеричното масло и водата на фина мъгла от микро частици. Ултразвуковите модели дифузери не използват топлина и не увреждат етеричното масло. Те са безопасни за бебета, деца и домашни любимци
https://www.healthyyou.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B5- … 0%B5%D1%86%D0%B0/.

# 173
Тези аромадифузери в Пепко не съм ги виждала, интересно ми е какви са. Попитах в Джъмбо дали има, нямаше и изобщо не ми хрумна да търся в Пепко. Купувах преди няколко дни за коледен подарък. Ходила съм на курс по ароматерапия, етеричните масла са нещо фантастично, лекувам различни проблеми с тях. Аромадифузерът може да се използва и само като овлажнител за въздуха и в този ред на мисли е напълно подходящ за малко детенце, дори ще му помага да диша по-леко и неутрализира засушаването от отоплителните тела.

Не е задължително уредът да е скъп, за да е добър. Не знам дали има тема във форума, тук няма да ни изтърпят да влезем в подробности за разликите в моделите. Simple Smile

Относно етеричните масла, много правилно казваш, не всички са подходящи, има и правила за дозирането им като брой капки и продължителност на излагане на действието им. Самите масла също са от различен клас, има сертифицирани и за вътрешна употреба. Има огромна разлика между етерично масло и ароматно масло. Задължително е да се съобразят индивидуалните особености на всяко детенце при избор на масла. Изключитено невероятно ми е лекар да може да даде адекватни указания, трябва сертифициран ароматерапевт. Както педиатър не може да разработи билкови комбинации, трябва фитотерапевт.

# 174
Габриела, благодаря много Flowers Hibiscus
soul,на теб също! С две думи, искам да сложа дифузер в спалнята, а малката все още е при нас. Мислех да започна с мъничко етерично масло от лавандула - за спокоен сън. Няма да изпадам в подробности, но с две думи - само до преди 2 седмици бяхме в болница с детето - пневмония, ларингит, бактерии в носа...Питах там един УНГ лекар за аромадифузер, отговори ми уклончиво, не знаел, да съм търсила друг специалист и т.н.
Ще погледна пак в Пепко и ако още има налични, ще снимам.

# 175
*Сладкодъвка*, дозирай ниско, 3 години - 3 капки. Нека уредът не работи цяла нощ. Аз съм с ултразвуков без филтър, много бързо изпълва спалнята с аромата на лавандуловото масло. Ако искаш, направи си консултация с ароматерапевт. УНГ наистина не знае, поне е бил почтен да признае, повечето биха казали, че не може да се ползва, както един лекар ми каза, че билковите отвари били "ароматна вода без ползи".

# 176
Някой използвал ли е тези топки за обиране на косми, вършат ли работа? Дали има вероятност да наранят по-деликатни тъкани? Лесно ли се почистват после от космите?

# 177
Аз купих такива ,но от друго място.
Ако са същите са много малки. За мен нищо не правят. Залепват за някоя дреха и после се чудиш как да ги търсиш и отлепваш.
Аз лично съжалявам за покупката си.
И аз също търся неща ,които мога да ползвам за пералнята и за сушилнята.
Ако някой е доволен от разни такива за косми и мъхове и стават и за сушилня ,ще съм благодарна да сподели.

# 178
Някъде съм чела , че се слага кухненска гъба за миене на съдове и тя събира космите. Може да пробвате 😏. Честито Рождество на всички 🌟!!!

# 179
За сушилнята ползвам от години вълнени топки,в местен магазин ги има.Страхотна работа вършат,цяла една година карах със силиконови,ами разликата е огромна.Колкото до пералнята не ползвам там нищо,но при нужда имам машинка за мъхчета,върши работа при памучните дрехи.Не е от пепко обаче и тя.

Общи условия

Активация на акаунт