Неспящо новородено

• 1 673
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Бебето не се ражда когато е готово за света извън утробата, а когато може да мине през родовия канал.
Да. Целият зор е заради твърде големия мозък, който променя цялостно физиологията на възпроизводство спрямо другите живораждащи бозайници. Ама видно е, не всички го ползват Wink.

# 16
  • София
Здравейте Симона, Честита рожба! Моето дете е на 9 месеца и откакто се роди не искаше да спи, спеше по-малко от това рамкирано в таблици и прочие. И аз си мислех, че не спи защото е гладна и не й стига кърмата, но се оказа, че не е така и ако знаех нямаше да взема АМ, с което рядко дохранвах, но доведе до повръщане на фонтан. Като го спрях се оправи проблема. На 6 дни все още е много мъничко човече и според мен все още се адаптира, гушкайте го повече и си го кърмете(ако имате желание за такова), за да ви усеща, така се успокоява. На мен ми беше много тегаво с неспането й в началото, но ще мине. Няма правилно неправилно и ще имате много време да правите режими, навици и т.н. Според мен не си давайте зор, гушкайте си се, почивайте си, когато можете, ако можете да се научите да спите с детото би било прекрасно, за да може да отпочивате, особено ако не спи, както беше моето. Беше ми много трудно да се науча да дремвам с нея през деня, но това определено помага да се справиш с недоспиването.
Както са казали и назад колкото повече слагате на гърда, толкова повече ще произвеждате, коремчетата им още са мънички и не им трябва толкова много и с времето ще се регулирате помежду си.

# 17
моето бебе също не спеше и аз бях изпаднала в паника,че кърмата не стига...започна се едно теглене преди ядене ..след ядене...лекарски съвети да дохранвам с ам и аз купих,но добре че моето момиче въобще не го искаше...и така си я взех в леглото при мен за да мога да поспивам...едно момиче ме писъветва ,когато бебето спи и аз да подремвам малко с него...и така минах през ужасни лактационни кризи...кърмачески стачки...и все си мислех,че нямам достатъчно кърма...на 6 месеца започнах захранване и когато въведох повечето неща и започнахме да заместваме хранения аз се успокоих и спрях да мисля имам ли нямам ли кърма...е вече сме на 1 г и все още се кърмим...и все още не спим...определено не е гладна...яде си достатъчно твърда храна...нооо поне 4-5 пъти си търси гърдата вечер и според мен не е от глад,а навик и успокоение защото зъбите сега много я мъчат...между другота от 15тия си ден до 4ти месец моето момиче имаше отвратителни колики ,заради които също неможеше да спи добре...
Ама явно аз си имам неспящо бебе ,защото и през деня не спи...

Общи условия

Активация на акаунт