Отговори
# 105
  • София
Рейтингите за последната седмица излязоха ли?
Тези за финалната седмица ще дойдат чак следващия Понеделник, днешния би бил за седмицата 02-08 Декември

# 106
Има рейтинги за 49. седмица, но да не изпреварвам Дяволо, той си публикува графиката.
Само издавам, че ИВ пак си е първо, а О100Г е извън Топ 10 отново.
Дано БТВ да не се водят по тези рейтинги и да не откажат втори сезон на Гривните "заради нисък рейтинг", както стана с Фермата.

# 107
  • София
Това са резултатите от предпоследните седмици за основните ТВ формати.
Следващата седмица ще излязат финалните резултати от финалите на ИВ, Островът, Бягството и Гласът.

Любопитното е влизането в класацията на Кубрат Пулев и Махмуд Чар, което си беше една пародия на боксов двубой...

# 108
Да, жалко, че загуби Махмуд Чар. А БНТ1 са влезли в Топ 25 не с "Тревожност", ами с ... Вечерен новинарски блок, каквото и да значи това. "По света и у нас" ли, "Още от деня" ли, "Референдум" ли", "Панорама" ли...

# 109
Какво е искал да каже авторът? Да не снимат черешката с риалити звИзди? Макар, че странно да са викнали и Гроздето

# 110
  • София / Пловдив
Какво е искал да каже авторът? Да не снимат черешката с риалити звИзди? Макар, че странно да са викнали и Гроздето

Тоя, ако готви, със сигурност е плюл в манджата 🤣

# 111
Какво е искал да каже авторът? Да не снимат черешката с риалити звИзди?

Интересно. Какво пише в коментарите под снимката? Може да има някаква подсказка.

# 112
Стори беше . Има и с други риалити герой , като Ванката от един за друг и Кристи от брадъра

# 113
  • София
Пусната е новата анкета! 😊

Аз както знаете гледах само три предавания. Игри на волята, Островът на 100-те гривни и Бягство към победата.
Хареса ми само Островът на 100-те гривни!

За мен лично това беше най-слабия сезон на Игри на волята и главния проблем е в продукцията, която загроби кастинга си. Не искам да обвинявам самите участници, че не стават, не са за телевизия и не могат да правят шоу. По-скоро този детски и анимационен начин на представяне на персонажите ги уби в зародиш. Действаше се на парче, да имаме рейтинг на всеки епизод, да има 'уау' момента в промото за следващия епизод. Представям си само какви кръпки е имало в монтажната. Страшно много неща не видяхме или не разбрахме.
Резултатът: тотал щета! Трагичен сезон във всеки един аспект.
Единствения плюс бяха самите участници като чисти качества за битките на Арената. Но те бяха направени на маймуни от ''боговете''

Разочарован съм от Бягство към победата. За мен беше по-скоро любителски направено шоу. Не мога да повярвам, че се дадоха 100 000 лв. като в голяма степен все едно гледах някакъв студентски проект.
Слаб монтаж, слаба режисура, много неща не ми ставаха ясни в хода на етапите (ставаха някакви обръщалки за които разбирах чак като свършен факт), по никакъв начин не опознах самите двойки. До самия финал за мен участниците бяха някакви непознати луди, които се щурат насам-натам. Над 80% от каста беше неподготвен за такъв формат. Имам чувството, че са взели единствените двойки, които са се явили на кастинг...

Хареса ми Островът на 100-те гривни с всичките му слаби моменти и гафове. Защо?
Защото социално това беше най-доброто шоу. Опознах героите максимално добре, все едно ги познавам от години. Всеки със своите силни и слаби моменти, със своите възходи, падения и страхове.
Така беше направено шоуто все едно гледах един дълъг сериал със сценарий и различните герои с всичките им емоционални нюанси. Това шоу има огромен потенциал ако се пипа внимателно и се надгражда там където трябва. Харесаха ми и самите битки. Да, много по-лесни са в сравнение с тези от Игрите, но бяха много по-разнообразни, красиво направени и криеха интрига до последно. Повечето битки бяха интересни и се решаваха на косъм. Докато в Игрите, битките бяха монотонни, скучни и в 90% от битките победителя беше ясен още в началото.
На Острова му трябва малко неща за да избухне още повече. Да изберат по-силен каст, в който да е пълно с участници на които им се играе на макс в името на победата. Съвсем леко да усложнят игрите (чувам, че битките в румънския Остров са по-тегави, но пак от този тип) и да променят минималната сума, която да се печели на финала с кутиите на късмета. След като има трима победители (щом взимаш пари значи си победител, за мен това не са финалисти, а и какъв финал е това да разчиташ на 100% на късмет, няма битка или гласуване, така че и тримата са победители), то така трябва да се измислят нещата, че общо раздадената сума да е над 100 000 лв. А участник под 20 000 лв. или 30 000 лв. да не си тръгва (тук вече зависи и колко гривни имаш все пак).

# 114
  • Другата България
Да си кажа и аз, въпреки, че май многократно писахме по време на сезона.
Категорично БТВ, с всичките ми забележки.
Гледах само О100Г и “Бягство към победата“.
В реално време, на запис - кога както дойде.
Не съм гледала ДиК и КИ, нямам и намерение. ББ също, не смятам да гледам и “Ергенът“, за ХК се колебая.
За О100Г ще се хвана за това
Цитат
Така беше направено шоуто все едно гледах един дълъг сериал със сценарий и различните герои с всичките им емоционални нюанси. Това шоу има огромен потенциал ако се пипа внимателно и се надгражда там където трябва
и категорично НЯМА да се съглася с него, предвид това, което гледах и това, което искам да гледам.
За мен това не е формат, в който трябва да има сценарий. Да не говорим за наблягане на “емоционални нюанси“. Лично аз предпочитам да гледам повече разговори за стратегически ходове, игри, заговори, дори истински злодеи ала Ръсел или Парвати, социална игра на съвсем друго ниво от това, което видях през изминалите три месеца. Категорично против съм любовните нишки, особено когато са изсмукани от пръстите и запълват повече ефирно време от това да се “запознаем“ с конкретните участници. Категорично против съм всичкия криндж от рода на смешните /за мен/ и ненужни сценки, на които се наблягаше в лагера на Мимо-Гарсия. За сметка на определени персонажи други си стояха в миманса почти до края - пример - Виктор Митов /а според мен това беше участник, на който ако му беше дадено достатъчно ефирно време имаше какво да даде на формата/.
Най-важното е каста, ако се наблегне на него и там се надгражда където трябва /защото не може всички играчи да са интересни/, форматът има огромен потенциал и според мен. Но за целта следва да се избегнат всякакви многоъгълници, предварителни познанства и хора, внедрени от екипа с цел наблягане или развиване на определена сюжетна линия именно по предварителен сценарий. Това се забелязва от зрителите и личното ми мнение е, че не се харесва от всички.

За “Бягство към победата“ също съм на друго мнение.
За мен това беше много добър сезон, особено ми допадна ясния регламент - два дни седмично, определено времетраене, всяка седмица отпада двойка. Малко с виртуалните животи не беше доизмислено, това първа забележка, втората ми е /дано да има следващ сезон/ ако е възможно да има някакво .....класиране, според брой победи в отделните етапи, което накрая да дава някакво предимство на финалистите. Може да е минимално, но все пак да се има предвид и цялостното представяне на двойките. Имам забележки и по монтажа, но предвид, че доколкото четох не са разполагали с много голям бюджет /на чиито фон наградата си е доста прилична/, съм склонна да им простя пропуските. Както се оказа и двойките не са били съвсем непознати Blush, хареса ми и това, което даде възможност да се приложи и малко стратегическа игра и оформяне на коалиции /ки/. Все пак това не е формат за знания, търсят/търсеха се съвсем други качества, съвкупност от такива, и за мен победителите идеално се вписаха в концепцията.

# 115
  • София
Само да уточня, че във всяко мащабно риалити има сценарий, не може да се избяга от това... Но аз имах предвид така да ни е разказана историята, че да опознаем основните герои и техните цели. Естествено, ще е хубаво да има стратези и нахъсани играчи, но финалния монтаж така да е направен че да гледаме всичко като един добър сериал. А не да има роли за този или онзи и да се бута дадена сюжетна линия само защото продуцента така е решил. Като с Бистра и жена победител.
Американския Сървайвър така е конструиран, като дълъг и добър сериал. Simple Smile

# 116
  • Другата България
А, така казано съм съгласна. Blush
Цитат
така да ни е разказана историята, че да опознаем основните герои и техните цели.
Че го разбрах малко по .....по-различен начин. Blush

За Бистра и жена -победител съм....не съвсем съгласна, или поне не мисля, че от самото начало тя е била фаворитката на НН за победител. Писала съм и в основната тема - според мен много надежди са се възлагали на Миро, но от момента, в който и той “заигра за Бистра“, а до този момент самата Бистра съвсем сама си се справяше повече от добре, та от този момент според мен нагласите на екипа и лично на НН са се променили.
За мен една Вера би била идеалния победител жена, ако искаха да заложат на тази линия.

# 117
Основно бях на бтв този сезон. О100Г и Бягство към победата бяха форматите, които следих.
За Острова съм на мнението на Дяволо, а за Бягството - съгласна с МериАн.

ИВ гледах само в началото, първите 3 - 4 епизода, но ме загубиха. После само темата четях и разбрах, че не съм допуснала грешка.

# 118
  • Другата България
Чета спойлерната тема, вече “Ергенът“ се дискутира, и попадам на пост от рода на :
“Моя позната е поканена на кастинг от БТВ, тя НЕ Е пускала формуляр за участие.....“  Sunglasses
И в този момент май надеждите ми за липса на “наши и ваши“ в следващия сезон на О100Г започнаха бавно да гаснат....дано да е “партенка“, защото иначе ще е “язък за барута“.

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 15:03 от Merri_An

# 119
  • София
Чета спойлерната тема, вече “Ергенът“ се дискутира, и попадам на пост от рода на :
“Моя позната е поканена на кастинг от БТВ, тя НЕ Е пускала формуляр за участие.....“  Sunglasses
И в този момент май надеждите ми за липса на “наши и ваши“ в следващия сезон на О100Г започнаха бавно да гаснат....дано да е “партенка“, защото иначе ще е “язък за барута“.
Изобщо не е партенка, има и други "канени" за този кастинг JoyJoyJoy
Според мен са притиснати с времето след като се смени продуцента и съответно концепцията (и респективно стария кастинг от лятото е станал неподходящ) и са се търсили всякакви канали да се намерят по-подходящи кандидатки (бързо), но това не означава непременно, че се търсят само известни образи.
И мисля че всеки го е разбрал, че кастингите за 0100Г се бавят точно заради тези на Ергенките

Общи условия

Активация на акаунт