Отговори
# 120
  • София
Може ли малко по-подробни разяснения? Може и в скрит текст.
Скрит текст:
Чернокожата ученичка ли се преобрази в това зомби? Защото хванах, че спори с Валя. Каза й, че е постъпила в ордена при условие, че няма да я карат нещо. А Валя й каза, че заради ордена трябва да използва дарбата си.

# 121
Скрит текст:
Теодосия се оказа лицетанцьор. Изглежда някой, вероятно Валя, я е карал да се преобразява в някого против волята ù, затова е постъпила в ордена.
Започвам все повече да възприемам идеята, че Дезмънд е гола. Тези две светлини, които приличат на очи и се появяват, когато подпали някого, вече ги асоциирам с излизане от аксолотлов резервоар.

# 122
А защо й беше това на Валя?

# 123
  • София
Изгледах епизод 4
Много ми хареса, ама много.
Мисля, че това беше най-добрия епизод от началото на сезона. Дано да бъде подновено шоуто, защото иначе ще е егати разхищението на пари, потенциал и размах, честно.
Много добри основи полагат. Но не съм сляп и виждам проблем във възприемането на тази Вселена от масовия зрител. Може би просто Хърбърт е твърде далечен за средностатистическия американец, твърде сложен и просто липсва този така необходим 'хайп' Въпреки супер успешните филми на Вилньов.
В някаква степен същото важи и за Фондацията, въпреки че сериалът на АпълТВ+ определено има успех.

Да, присъединявам се. Теодоса е 'лицетанцьор.' 100%
И да, съгласен съм и с теорията за 'голата' за Дезмънд.

Играта се води на много фронтове и всичко е доста заплетено. Каста също ми стои убедително, така че има всичко необходимо за три сезона (примерно). Но сериалът е твърде скъп и всичко ще зависи от MAX.

Тула се прояви. И то никак нелицеприятно. Амии, предпочитам Валя пред нея. Валя поне действа по-открито, а тази Тула, бляк.
И да, Лайла явно ще играе важна роля. Ама то много станаха. Нали уж, Инез я гласяха за голямата работа, че дори и за бъдещата всевиждаща света майка.

# 124
Изгледах епизод 4
Много ми хареса, ама много.
Мисля, че това беше най-добрия епизод от началото на сезона. Дано да бъде подновено шоуто, защото иначе ще е егати разхищението на пари, потенциал и размах, честно.
Много добри основи полагат. Но не съм сляп и виждам проблем във възприемането на тази Вселена от масовия зрител. Може би просто Хърбърт е твърде далечен за средностатистическия американец, твърде сложен и просто липсва този така необходим 'хайп' Въпреки супер успешните филми на Вилньов.
В някаква степен същото важи и за Фондацията, въпреки че сериалът на АпълТВ+ определено има успех.

Да, присъединявам се. Теодоса е 'лицетанцьор.' 100%
И да, съгласен съм и с теорията за 'голата' за Дезмънд.

Играта се води на много фронтове и всичко е доста заплетено. Каста също ми стои убедително, така че има всичко необходимо за три сезона (примерно). Но сериалът е твърде скъп и всичко ще зависи от MAX.

Тула се прояви. И то никак нелицеприятно. Амии, предпочитам Валя пред нея. Валя поне действа по-открито, а тази Тула, бляк.
И да, Лайла явно ще играе важна роля. Ама то много станаха. Нали уж, Инез я гласяха за голямата работа, че дори и за бъдещата всевиждаща света майка.
Не зная дали ще има втори сезон. Май някъде четох информация, че сериалът само ще хвърли светлина върху събитията от следващите филми на Вилньов/а там има много промени в сравнение с оригиналния сюжет на Ф.Хърбърт/, така че разгънато развитие на историята не очаквам.
По интригите:
Ако Дезмънт е гола, то кой го командва? Императрицата, тлейлаксу или оцелял изкуствен интелект? Според мен способностите му се задействат от внушението, че е бил погълнат от Шай Хулуд/не вярвам да се е случило наистина/ и върнат обратно с мисия. Интересно е също какво ще покаже анализът на кръвта му. Дори самият факт, че умишлено я предостави на Валя е много подозрителен - все едно ѝ каза: "Виж кой съм". Иначе, при наличието на лицетанцьор, Дезмънт може да бъде отстранен много лесно. Дубликатът трябва само да се появи на публично място и да "се" компрометира.
Лайла засега е неизвестен фактор. Може да се очаква, че именно тя ще трябва да се разправи със силите зад Дезмънт. Но дали все още е човек, е трудно да се каже.

# 125
Хм, оцелял изкуствен интелект би било яко, особено предвид, че Валя си кътка такъв Simple Smile а той наблегна на войната срещу тях, уж
А умните машини какво толкова са им направили?

# 126
Сериалът е строго за фенове, чели абсолютно всички книги, не само оригиналните 6. За тези, които не са чели всичките, има много великденски яйца. Обаче огромната част от зрителите изобщо не познават материала, а сериалът яко се спъва в обяснителната част, както и филмите на Вилньов. Това хич не ми харесва. А отделно от липсата на обяснение за вече наличното, дразни промяната на някои детайли.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 08:31 от Нарцùса

# 127
Така е. Аз съм чела, като почти всички май, първите 3-4 книги Simple Smile
Всички, от всички автори- не. Обяснителната част можеха да я подпомогнат с нещо интерактивно- сайт, игра, какво ли не, 21 век сме, нищо не съществува само по себе си.
За момента сериала ми е по-интересен от филмите.

# 128
Хм, оцелял изкуствен интелект би било яко, особено предвид, че Валя си кътка такъв Simple Smile а той наблегна на войната срещу тях, уж
А умните машини какво толкова са им направили?
Накратко какво си спомням: Умните машини почнали да дават акъл на хората и съответно човечеството леко затъпяло. Проблемът се получил, когато властимащите се усетили, че вече не командват и като решение с помощта на някой и друг ИИ /били са няколко/ се еее... трансформирали в саймеци /бе нещо като борг или терминаторите/. Няколко фамилии си разпределили откритите планети и станали феодални господари, които се наричали титани. Един от тях е Агамемнон, от който в последствие произлизат атреидите - те затова са такива надути. Харконите нямат толкова благороденокибернетичен произход. После открили Аракис и меланджа провокирал развитието на акъла на хората. Титаните и без това се боричкали за власт, но стадото бече не било тъпо и решило да ги заркара. Един от потомците на Агамемнон /Вориан/ отказал да стане саймек и с една дружинка, водени от готина кака тип Сара Конър, разкатали мислещите машини и била създадена гилдията за конпрол над добива на меланж. Били създадени няколко специални училища, в които се подготвяли ментати, лекари и навигатори. Пътьом се появили Бин Джезърит и Бин Тлейлакс /падат си по биохимични и генетични експерименти с цел създаването на подобрени хора/.... бе последвала нова борба за преразпределяне на баницата. Технологичното развитие не спряло, само било ограничено в частта си за ползване на ИИ, които били обвинени във всичките смъртни грехове.

# 129
Ахааа
Еми следващия сериал ясно за какво трябва да е Joy

# 130
Уики за Бътлъровия джихад:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dune:_The_Butlerian_Jihad
Умните машини май не само са давали акъл, а са транжирали живи хора.

# 131
То това по интересно от "оригиналните" книги;)

# 132
Всички ли книги ги има на български език и на коя издателкса къща препоръчвате?

# 133
Не всички. На български са оригиналните 6 - примерен линк, + една за атреидите - примерен линк, която обаче е изчерпана навсякъде. А всичките показани съм ги чела в читанката. Трябва да предупредя, че от Домът на ордена липсват страници в читанката.

# 134
Всички ли книги ги има на български език и на коя издателкса къща препоръчвате?
Не. Голяма част от книгите за вселената на Дюн, написани от Брайън Хърбърт и Кевин Андерсън, съм ги чела на руските електронни библиотеки. Реално Дюна:Родът Атреидес е част от трилогия - домът Атреидес, домът Харконен и домът Корино (събитията стигат до момента, в който се ражда Пол и за моя изненада той се оказа роден в императорския дворец в Кайтен /Салуса Секундус/). Третата ми е най-любима.

Общи условия

Активация на акаунт