Отговори
# 180
Не гледа ли внимателно
Той я наръга и тя започна да "губи форма". Те я прибраха

# 181
Видях, че тя го наръга, обаче обратното ми се губи.

# 182
  • София
Хлапето, което играе младата Валя си е направо откритие, много е добра. Не съм я засичала досега в друг филм.

В някоя книга съм чела някой бен тлейлаксец да казва, че те някога също си били направили Куизъц Хадерах, но било пълен провал.  Не помня детайли, ама да не е Дезмънд?

Сега се замислям, че Дезмънд не е всъщност генетичен експеримент в стил Куизъц Хадерах. Та, последно мисля, че срещу Бин Джезърит са иксианците.

Последна редакция: ср, 25 дек 2024, 20:40 от АРТЕМИС

# 183
Хоп и аз тук, много ми хареса сериалът и се радвам, че ще има продължение. Според мен си вървеше стегнато, логично (предвидимо, но логично, а не досадно) и някак историята, която започнаха, има завършеност. Да, има отворени въпроси, но цялостно историята има последователност и край на тази сюжетна линия, не виси в някакъв отворен финал, и за мен това е плюс. Не съм чела книгите (купих ги на чужд език преди няколко месеца, но не мога да стигна до тях още), гледала съм двата филма, като вторият леко ме разочарова. Споделям мнението, че като че ли сериалът не набра особена популярност, което ме учудва.

# 184
Защо се чудиш, "Дюн" е малко трудно смилаем, нестандартен и специфичен за възприемане, почти непонятен за хора, които не са чели нещичко. Аз самата не съм на кеф да чета всичките продължения и не съм го правила.

# 185
Изгледах и аз финала,знаех си че ще има нов сезон,като нищо и трети ще направят.
Хареса ми сериала,не ми беше муден и не разбран.
Като нищо Травис ще използва Теодосия,дарбата и е уникална не знам Валя защо я остави честно казано преспокойно можеха да избягат всички.
Нямам търпение за новия сезон,някой чел другите книги освен основните може ли да сподели в спойлер какво да очакваме?

# 186
Учудвам се, защото мисля, че е направен много добре, сюжетната линия е интересна, разнообразие на характери, красиво заснет. Затова и писах, че за мен тази вселена е непозната и въпреки всичко много ми хареса. Мисля, че е сред най-добрите сериали, които са излизали в последните години.

# 187
  • София
Весели празници! 😁🤪

# 188
  • София
Най-големия страх на пресвета майка, Валя Харконен 😀

# 189
  • София
Емили Уотсън повдига леко завесата за предстоящия сезон 2.
Краят на лятото започват снимките.

# 190
Емили Уотсън направи страхотна роля в този сериал.

Единственото, което всъщност беше в дисонанс с досега изгражданата чрез филмите естетика на света на Дюн, беше династията Харконен. Във филмите техният свят беше черно-бял и те бяха представени като хищници без морал. А в сериала бяха безпомощни хора, населяващи негостоприемен свят без перспективи за развитие. В книгите не помня да имаше някаква отличителна характеристика, освен че бяха представени като лошите капиталисти Simple Smile

# 191
  • София
Е, той апетитът идва с яденето. Дюн и Пол са 10 000 години след Пророчеството. Следт толкова подпомагане и генетично асистиране, променили са се Харконите.

# 192
След 10К години Харконен са се ояли буквално и преносно.

# 193
След 10К години Харконен са се ояли буквално и преносно.
Според книгите
Скрит текст:
светата майка Гайъс Хелън Мохайъм получава задача да зачене от Владимир Харконен за да запази кръвната линия за целите на Бене Джезърит. Първия път го подчинява с Гласа, но роденото момиченце е слабо и не оправдава плановете на Сестринството. Следва втори опит, но баронът вече е понаучил едно-друго и използва тайна технология, за да изкриви звуковите вълни и така да стане неподатлив на Гласа. Като наказание за това, че Мохайъм се е опитала да "открадне" от него, той я изнасилва жестоко. Но и светата майка си отмъщава яко. По онова време Владимир е страхотен алфа мъжкар като телосложение и е побъркан на тема да е във върхова физическа форма. Затова, по време на изнасилването тя заразява барона с ретровирус, който променя метаболизма му и той започва да напълнява неконтролируемо. Детето, което се ражда от насилието е Джесика, а Мохайъм получава задачата лично да умъртви първата си дъщеря от барона, която е определена за огромен провал и няма право да живее. Та така...

# 194
  • София
Абе, роднини. Кротки, любящи, поддържащи се и т.н. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт