Работа, CV-та, HR-и, съвети - 96

• 31 751
  • 852
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аь не бих си причинила този срам да звъня с подвита опашка да се връщам. И при нас се е случвало после колеги да искат да се връщат и винаги коментарите на останалите са били подигравателни. Ако съм на работодателя няма да взема обратно такъв служител, винаги ще имам едно наум за този човек, че може пак да напусне. Още повече щом вече текат интервюта.

# 121
Е нали има глад за кадри.
Ако може да почне веднага, ще е плюс за работодателя и предвид, че няма да има въвеждащо обучение. Какво като е пуснал обява, ще я спре. Дори и да има наум, че служителя пак може да напусне, не губи кой знае колко. Само цената на обявата.

# 122
За екипа се търсят двама човека, да кажем че с пусната обява може да се намери втори човек. Съгласна съм, че е леко срамно, но в крайна сметка ако е от полза за двете страни не виждам защо не, беше ми интересно да чуя друго мнение, така че всяко тук ми е от полза Blush. За подигравките не се притеснявам въобще, защото знам че съм работещ човек и това няма да ме “събори”, дори и да го има.
Моето мнение е, че ще проверят какво има на пазара, предполагам и те ще предпочетат нов кадър, който се предполага че ще има хъс и т.н., но знам че в областта кадърните кадри са кът, така че може и да има опция да се спрат на мен.

# 123
Не съм останала с впечатление, че някой се подиграва, особено пък когато си си тръгнал с добро. Напротив, да не кажа, че всеки път хората се радват, че се връща познато лице. Поне това са моите наблюдения.

Пък той работодателя ако турски някои, който иска да се пенсионира при него…ще види зор.

# 124
  • при него
Giveaway, ако сте се разделили профеаионално и с добро, обади се. Просто си осъзнала че си проявила грешна преценка, житейски опит е това, не е унижение. При нас поне трима човека тръгнали си с добро, се върнаха с добро и си работят успешно и никой не им се е подигравал.

# 125
  • Melmak
Зависи и как сте се разделили. Връщала съм се в стара фирма, но в друг екип, нов.

За мен не е срамно да се върнеш дори в твоя случай, но мисля, че няма смисъл. Търсила си нещо ново, имала си грешни очаквания. Аз бих продължила напред, не бих се връщала назад. Щом нещо те е накарало да си тръгнеш, това нещо не вярвам да е спряло да съществува.

За месец сигурна ли си, че успя да се убедиш, че новото място не ти харесва?

# 126
Мисля че успях, да. Не искам да навлизам в подробности, но общо взето не мога да натрупам опита, който си мислех при започването. Отделно някои неща не кореспондират с представите ми за редно и нередно.

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 13:51 от giveaway

# 127
Принципно сме коментирали, че основната причина работодателите да предлагат на новите хора повече от колкото на старите е, че залагат на страха от смяна на работата.
С едно такова връщане показваш, че ти точно с такава смяна не се справяш добре. Съответно това би влияло на всякакви индексации и бонуси от тук нататък, дори да се върнеш на предната си заплата. А в текущата обстановка, ако не са на зор може да ти предложат и по-лоши условия. Как сте се раздели разбира се е от голямо значение за това.

# 128
  • Melmak
Според мен месец е много малко време.

Бих потърсила нови възможности ако толкова не ми допада новото място. Старото явно има защо да е старо. Ако всичко ти беше топ, нямаше да се махнеш от там. Сега просто си искаш сигурното и познатото.

# 129
  • София
И според мен това ще даде картбланш да те цакат в бъдеще. По всички параграфи.

# 130
А защо не намериш нова работа, т.е. не оставаш на тази, но не се връщаш на старата. Така или иначе си напуснала с някаква причина, която едва ли е премахната.

# 131
А защо не намериш нова работа, т.е. не оставаш на тази, но не се връщаш на старата. Така или иначе си напуснала с някаква причина, която едва ли е премахната.

Следя обявите периодично може би последните 2 години, мноого рядко има нещо, което да ме е привлякло. При всички положения това е по-добрия вариант, но и най-вероятно ще отнеме доста повече време, защото не искам да сменя просто за д ане съм на текущото.

# 132
Само че, ако се върнеш на старата работа, т.е. ако те приемат обратно, трябва да забравиш ново търсене на работа. Няма да е никак коректно от твоя страна....

# 133
Е, разбира се. Не става въпрос да се върна и тепърва да започна да търся, а да остана там дългосрочно.

# 134
Много зависи с каква нагласа е старият ти работодател и екип и как ще го възприемат връщането.

При мен колега искаше да се развива в съседен екип след приключване на голям проект. Обясних надълго и нашироко и съвсем приятелски го обсъдихме с плюсовете и минусите. Съдействахме да отиде. След няма и 6м се върна при нас.  Сега го даваме за пример как една такава смяна ти дава перспектива или точно обратното - разбираш, че не е твоето. Добре дошъл ни е и хвана роля, която не ни е много в обсега и супер за него. Така печелим всички.

От същия микроекип си тръгна друг колега, който много искаше да работи нещо "по-така" (разбирайте много приказки, малко работа и претенции). Ок, намерихме, пратихме го. След няколко месеца ме пита имаме ли отворени позиции, защото било скучно и нямало екипност. А като се върне и му дадем рутинна работа дали няма пак да изчезне след 2 месеца? 🙂

Така, че е субективно. Търсиш ли развитие? Ако е липсвало на старото място - питала ли си? Ако да, и е нямало възможност, а ти е ключово, може би по-добре гледай за друго място.

Помисли какво ти е било ценното на старото и какво си търсила в новото. Това ще те насочи в решението.

Общи условия

Активация на акаунт