Работа, CV-та, HR-и, съвети - 96

• 31 748
  • 852
  •   1
Отговори
# 105
Последно имах коледно парти освен по ковид, 13 заплата, но тя си беше фиксирана по КТД. Бонус отделно на годишна база и според изпълнение на сложни таргети.

Искам да споделя моя ситуация. Бивш шеф, с когото се разбирахме сравнително добре, бяхме малък много добър екип напук на всякакви трудности и напрежение, оценявам го като добър ръководител, поддържаме нелоши отношения с група колеги. Сега ръководи отдел в друга компания, друга сфера, но се занимава със същия тип дейност, има обява за позиция в екипа си. Още преди да я пуснат ми каза, че ще търси човек. Аз съм с изтичащо обезщетение и трябва да търся работа, изкарах доста време вкъщи. Имам някакъв интерес, но се колебая даже да се чуя и с него и да кандидатствам и не знам защо. Още се колебая дали искам да се занимавам пак с такава работа, защото 2 пъти изпадах в среда на много напрежение. Локацията е малко кофти, иначе от него съм чувала, че са с добри условия там, имам резерви някакви. Не знам какво ме спира, сякаш приемам кандидатстване при познат като твърде сериозна заявка и  ангажимент и кофти ако аз се откажа по време на процеса. Не знам колко други възможности въобще ще ми излязат. Обявата мисля скоро изтича. Личен разговор, просто кандидатстване, не знам. Моля за съвети.

# 106
  • София
Последно имах коледно парти освен по ковид, 13 заплата, но тя си беше фиксирана по КТД. Бонус отделно на годишна база и според изпълнение на сложни таргети.

Искам да споделя моя ситуация. Бивш шеф, с когото се разбирахме сравнително добре, бяхме малък много добър екип напук на всякакви трудности и напрежение, оценявам го като добър ръководител, поддържаме нелоши отношения с група колеги. Сега ръководи отдел в друга компания, друга сфера, но се занимава със същия тип дейност, има обява за позиция в екипа си. Още преди да я пуснат ми каза, че ще търси човек. Аз съм с изтичащо обезщетение и трябва да търся работа, изкарах доста време вкъщи. Имам някакъв интерес, но се колебая даже да се чуя и с него и да кандидатствам и не знам защо. Още се колебая дали искам да се занимавам пак с такава работа, защото 2 пъти изпадах в среда на много напрежение. Локацията е малко кофти, иначе от него съм чувала, че са с добри условия там, имам резерви някакви. Не знам какво ме спира, сякаш приемам кандидатстване при познат като твърде сериозна заявка и  ангажимент и кофти ако аз се откажа по време на процеса. Не знам колко други възможности въобще ще ми излязат. Обявата мисля скоро изтича. Личен разговор, просто кандидатстване, не знам. Моля за съвети.

Веднага казвам. Обади се и кандидатствай и проучи.
Предимства: Той самият ти е казал, което означава, че иска да работи с теб. Това означава, че вече си стъпка напред и имаш сериозни шансове. Щом знаеш по-рано, значи те цени и като специалист и експерт. Нямаш какво да губиш..
Недостатъци: Не си сигурна какво искаш, рискуваш да чуеш, че си протеже на шефа.

Обади се по телефона, познавате се. Ако трябва - вижте се на кафе, за да ти разкаже и го питай как да кандидатстваш - по обявата или той би желал да придвижи кандидатурата ти. Съобрази се.

Желая ти успех!

# 107
Много благодаря, Слънчезара!

# 108
Преди години бях на 2 партита. След Ковид коледно събиране в някоя пицария тип вечеринка сме си правили с целия екип. Ръководството го организираха. Неприятната част беше, че сами си плащахме и нямахме коледни бонуси. Дори да са 50 лв.. 13-а заплата никога не съм взимала.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 13:33 от Fioreta

# 109
Коледно парти ще има и тази година. Аз съм в майчинство, но видях, че съм в списъка, а и днес колегите ми писаха, за да ме поканят. Бонуси за Коледа и Великден по принцип има във фирмата. Аз едва ли ще получа, защото съм в майчинство. Иначе пускат имейл кога и какъв ще е бонуса. Годишни бонуси и увеличения са Април при нас.

# 110
  • 🌊
Ние ще имаме коледно парти, но честно казано качеството е толкова въпросително, че...
Миналата година бяхме 700 човека, мястото едва ни побра, тази година сигурно ще сме над 1000 (като махам едни 200, които няма да дойдат по различни причини) и не си представям организацията.
Летните ни партита пък имат една безумна консепция и всеки се старае да ги пропусне ако може, но се наливат пари вместо да се даде някакъв бонус.
Не знам дали е културна особеност, но наистина на колегите не им пука грам за лятно парти, но от самото начало си търсеха зимния банкет.

Иначе тематични бонуси не сме получавали никога, само базирани на успеха поставените ни цели.

# 111
Сериозна организация си трябва за 1000 човека! Българска ли е фирмата?

# 112
  • 🌊
Чуждестранна с български офис, като повечето общо взето

# 113
Здравейте, пиша за съвет. От 1 месец съм на нова работа, която обаче въобще не е това, което очаквах и бих казала че съм доста демотивирана. Напуснах сигурна работа, със страхотен екип и сега като се върна назад, разбирам че всъщност съм си харесвала работата. Какъв съвет бихте ми дали, ако се свържа със стария работодател евентуално да се върна при тях как би било прието, като въобще не съм сигурна дали го има като опция, в момента текат интервюта за моето място. На пазара към момента не виждам нещо, което да ме привлича и се чувствам в безизходица Confused

# 114
Принципно нищо не губиш, най-много да се унижиш като се молиш да те върнат. Но дали ще стане, няма как да знаем.

# 115
Предполагам, че си имала причини да оставиш старата работа - ако се върнеш назад, те все още ще си бъдат там и скоро отново ще се оглеждаш за нещо ново. Затова и старият работодател няма да те вземе обратно, ако има поне малко акъл.

# 116
Предполагам, че си имала причини да оставиш старата работа - ако се върнеш назад, те все още ще си бъдат там и скоро отново ще се оглеждаш за нещо ново. Затова и старият работодател няма да те вземе обратно, ако има поне малко акъл.

Всъщност в екипа има колеги, които са се връщали и си работят дългогодишно след това. А причини винаги мога да намеря, когато получих предложението за новата работа някак се подведох от обкръжението около мен колко е добре там, може би имах големи очаквания, които не се припокриха дори и минимално..

# 117
В такъв случай пробвай, явно няма да е прецедент на това конкретно място. Аз обаче не бих го направил - ако веднъж съм решил да търся нещо по-добро, не спирам докато не го намеря.

# 118
Аз познавам хора, които са се върнали на предишна работа и са били доволни. Не винаги желанието да напуснеш старата работа се дължи на това, че не я харесваш, понякога искаш да излезеш от рутината, да опиташ нещо друго, да се развиваш, ето мен сега ме питат защо съм стояла 16 години в една фирма. Аз бих опитала, не губиш нищо, още повече, щом още няма назначен човек на мястото.

# 119
Аз познавам хора, които са се върнали на предишна работа и са били доволни. Не винаги желанието да напуснеш старата работа се дължи на това, че не я харесваш, понякога искаш да излезеш от рутината, да опиташ нещо друго, да се развиваш, ето мен сега ме питат защо съм стояла 16 години в една фирма. Аз бих опитала, не губиш нищо, още повече, щом още няма назначен човек на мястото.

Точно така, това беше и причината при мен. Търсех развитие в същата сфера, но различна тип дейност. Както казах очакванията ми не се покриха, ще се пробвам, срам не срам, както казваш нищо не губя.

Общи условия

Активация на акаунт