Работа, CV-та, HR-и, съвети - 96

• 31 683
  • 852
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Стимулиране на кадърни (предполагаемо) хора. Ако смятам, че някой е добър специалист и има капацитет, бих го препоръчала накъде и безплатно. Не всичко е пари.

# 91
Такива безплатни препоръки едва ли покриват търсенето на хора в някои компании и в определени периоди, в противен случай нямаше да се плащат сериозни бонуси.

Освен това, не навсякъде се търсят непременно кадърни хора, в BPO сектора често се наемат такива от кол и въже. 🙂

# 92
  • Melmak
Бих ако ми е близък. Тогава ще се занимавам, ще му гледам автобиографията, ще търся инфо ако трябва за позицията. И нека си е кадърен. Въобще кадърността е хубаво нещо, обаче човек има и други важни неща да съблюдава - начин на работа, опит, адаптация.

Така или иначе този бонус не е случаен, с препоръка се спестява доста работа от процеса по подбор и им даваш на готово желаещ да започне работа.

# 93
Неблизък дори не бих помислила да препоръчам. Близък бих препоръчала заради негови нужди, не на фирмата.

# 94
  • София

Освен това, не навсякъде се търсят непременно кадърни хора, в BPO сектора често се наемат такива от кол и въже. 🙂
Така е Hands Thumbsup

# 95
Какво е ВРО?

# 96
  • Melmak
business process outsourcing

# 97
Аз винаги съм препоръчвала, ако е свестен човекът. Никога не съм имала паричен стимул за препоръка, защото такъв не е предвиден от работодател. Ако се търси някъде човек, казвам, ако се сетя подходящ за позицията. За последната ми препоръка съжалих. Жената след интервюто искаше да говори с мен и пред колеги каза как съм била много добре на последната ми работа. Така или иначе малко след това се разделих с въпросната работа...

# 98
  • София
и пред колеги каза как съм била много добре на последната ми работа..
Не схванах

# 99
Сега в Джобс БГ имат нова опция - да се търси работодател в близост до адреса, на който живееш.

Има и една друга платформа за търсене -  VibeJobs -  за тези, на които не им се пише CV.

# 100
и пред колеги каза как съм била много добре на последната ми работа..
Не схванах

T.e. колко по-добре съм била на въпросната сегашна работа от предната ни обща работа преди години. Направи сравнение, без много да мисли кой е около нас и как опулено ни гледа.

# 101
Бих препоръчала, ако отговаря на изискванията. Мен са ме препоръчвали.
Кажете, правите ли коледни събирания, партита, получавате ли бонуси?
При нас има парти с вечеря и дискотека, фирмен подарък и много лакомства в офиса.

# 102
  • Melmak
При нас имаше в последните две години парти през октомври - рд на фирмата в България. Ии за Коледа не им се прави пак такъв разход. Дават бюджет за вечеря на всеки тим. Слаба работа. Коледен бонус нямаме, както и бонусна система като цяло. Веднъж годишно пролетно време дават бонус на избрани хора без явни и прозрачни критерии.

Няма много коледна обстановка в офиса, даже украсата е една постна такава.

# 103
  • София
Да, ще имаме три партита.
Едно мащабно на фирмата, в което наемат известни изпълнители да ни пеят, след това по екипи на дискотека, бар или каквото. Едно на офиса, където ще се носят разни неща, купени, готвени, редени - кой както може и иска, събрани на едно място като шведска маса и всеки може да си взима. И едно на екипа - празнична вечеря, където ще си разменяме подаръци.

Без бонуси или 13-та заплата. От толкова партита не остават пари е хазната. Joy

# 104
По кол-центровете много дават вид за екипност и веселба, но реално е най-зле с коледния и великденски дух и партита. Организират се много събития, но повечето са за сметка на самите служители.

Общи условия

Активация на акаунт