Работа, CV-та, HR-и, съвети - 96

• 31 766
  • 852
  •   1
Отговори
# 675
Чнг от мен и дано всеки намери каквото търси!
Пожелавам на всички да сте вдъхновени за това което правите, следвайте желанията и мечтите си!

# 676
  • София
Кой от вас изобщо реално вярва, че нещо ще се промени извън София и изобщо в България? Ми вижте ситуацията с болницата в Сандански/Петрич и ми пишете кога ще се преместите извън София. Лично ще долетя от САЩ да ви стисна ръката! И това е сравнително богат граничен район! Така, освен това ми дайте пример за едно много добро училище, без значение начално или друго? Такова няма - след 7 кл влизат и с двойки. Оставете го тоя ХО и пак да ви кажа да погледнете биг пикчър! За сравнение - живеем извън голям град, но много близо до него. Мога да ви изреждам до утре и добри училища, а за локалните мед.практики и болници да не отварям дума, защото са точно като по филмите. Това никога няма да се случи в България, просто никога! И още едно сравнение последно, за да ви спестя писането как тревата е по-зелена в чужбина, щото не е - същият опит извън голям град имаме и от Германия.

# 677
Аз съм изцяло хоумофис, ако имам желание мога да ходя в офиса, ама нямам. За коледни партита и тиймбилдинги се вдигат от всички краища на България, че и света. Естествено с поет транспорт, спане и етц. Честно казано, много си харесвам колегите и с удоволствие се събираме, ама ако бяхме всеки ден заедно - със сигурност няма да е така.

На този етап дори не съм сигурна какво трябва д сми предложи една фирма, че да се откажа от хоумофиса.

# 678
  • Mars Hotel
За много години! Бъдете здрави и дано намерите работата, която ще ви носи удовлетворение и смисъл.

Helene, не разбрах идеята на поста ти - да емигрираме всички ли?

# 679
Кой от вас изобщо реално вярва, че нещо ще се промени извън София и изобщо в България? Ми вижте ситуацията с болницата в Сандански/Петрич и ми пишете кога ще се преместите извън София. Лично ще долетя от САЩ да ви стисна ръката! И това е сравнително богат граничен район! Така, освен това ми дайте пример за едно много добро училище, без значение начално или друго? Такова няма - след 7 кл влизат и с двойки. Оставете го тоя ХО и пак да ви кажа да погледнете биг пикчър! За сравнение - живеем извън голям град, но много близо до него. Мога да ви изреждам до утре и добри училища, а за локалните мед.практики и болници да не отварям дума, защото са точно като по филмите. Това никога няма да се случи в България, просто никога! И още едно сравнение последно, за да ви спестя писането как тревата е по-зелена в чужбина, щото не е - същият опит извън голям град имаме и от Германия.
Аз недоумявам защо пишете в български форум?
И преди съм засичала ваши мнения - всички са насочени към това колко е зле в България. Няма ли някъде de-mutter форум с по-възвишени и уредени хора?

Аз съм с гъвкав график и за мен е перфектното - 3 дни ХО за "почивка" от социализация и 2 дни да имам все пак и човешки контакт. Без ХО се претоварвам. С изцяло ХО започвам да се чувствам изолирана от света. Grinning

# 680
  • София
Идеята е повече ясна - който иска да емигрира, това не е чак толкова лесно решение. Но да ми пишете как щяло да се децентрализира нещо си и как трябвало и извън София да живеят хората, и как било много спокойно. Айде, моля ви се. Не, не е решението ХО за тази цел, а далеч по-сложна задача.

# 681
  • Melmak
Разбира се, че не е решението.

В днешно време и доставки, всичко е по-лесно ако имаш и дребен бизнес можеш да продаваш извън града си. Има една мацка в тикток я засичам, прави дребни подаръчета за празници. От Горна Оряховица е. Аз ако поръчвам такива неща грам не ме интересува от къде е човека, а какво правии колко добре го прави. За 1 ден с еконт/спиди и доставката е вкъщи.

# 682
Аз съм много ЗА ХО, но смятам, че всъщност работодателите губят от него. Много хора се скатават или работят на минимум. Не всички, разбира се, но проследяването е доста трудно и няма смисъл да се дебнем, като просто може да се ходи на работа, както си беше преди ковида и никой не се и сещаше да мрънка.

Лично съм чувала от колежка, която уж е ХО как си водила детето не знам къде си и си готвила не знам какво си...... На мен лично ми е все тая, де. Не ми зависи работата от нейната. Просто пример. Аз харесвам ХО и работя до ри повече, започвам час по-рано и приключвам по-късно. Но дори и да не съм ХО също работя вечер, което не ми пречи, като имам срокове.

# 683
Аз съм много ЗА ХО, но смятам, че всъщност работодателите губят от него. Много хора се скатават или работят на минимум. Не всички, разбира се, но проследяването е доста трудно и няма смисъл да се дебнем, като просто може да се ходи на работа, както си беше преди ковида и никой не се и сещаше да мрънка.

Лично съм чувала от колежка, която уж е ХО как си водила детето не знам къде си и си готвила не знам какво си......
Права си. Обаче и в офиса има едни хора, които пушат на всеки 30 минути и така по сто пъти, вечно са някъде - да си вземат кафе, нещо сладко, до тоалетна.... обядват по час и половина, висят си в инстаграм и тик ток.

Винаги е имало такива служители, но работодателите са наясно - няма как всички да са топ кадри, супер подготвени и мотивирани. Компенсират онези, които са работохолици и се нагърбват с един куп задачи независимо, че не всички им влизат в задълженията.

# 684
И аз знам за колежки, които лятото в работно време си ходят на басейнчета, плажчета. После си качват снимките през уикенда. Въпроса е лаптопа да е с теб, ако излезе все пак нещо спешно. Други ходят на фризьор, маникюр и не, това не им е обедната почивка. Аз никога не съм си го позволявала. Винаги съм на компютъра, когато съм била ХО. Планирам си от предния ден какво ще си направя за обяд и това ми е единствената почивка. Не излизам дори да отида до магазина, но чак да идеш на басейн - нагло е.

# 685
Така е, ама щом са така в офиса, представи си ХО какво е....

Мен лично ми е все тая кой какво прави, стига да не ми влияе на моята работа, т.е. ако трябва да ми дават някакви справки, да си спразват сроковете. Ако искат да ги изработят за 5 мин, ако искат - за 5 дни. Все ми е едно.....

Има и други - вечно заетите. Преливат от пусто в празно, само за да покажат колко са заети, важни и колко им е тежка работата. Да пуснат два мейла все едно са пренесли камъните на пирамидите.....

Права си. Обаче и в офиса има едни хора, които пушат на всеки 30 минути и така по сто пъти, вечно са някъде - да си вземат кафе, нещо сладко, до тоалетна.... обядват по час и половина, висят си в инстаграм и тик ток.

# 686
Не е ХО проблемът, а неадекватни процедури и критерии, по които се оценяват служителите. Ако няма ясно изградени такива - със сигурност ситуацията в офиса е абсолютно същата.

# 687
  • Somewhere far away
Е щом работата го позволява много ясно че ще излизат да пушат и да си купят нещо от магазина. Ако има ясно изразени правила и почивки , това нямаше да се случва.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 14:39 от Deathcrush

# 688
  • София
Голяма част от икономиката се крепи на производства, транспорт, строителство и услуги, които няма как да са ХО.
От тази гледна точка е добре да си дадем сметка, че е привилегия, а не право.

# 689
  • Melmak
Разбира се, че тези, които си скатават, пак ще го правят. Лошото е, че такива се търпят и в офис, и вкъщи.

В нашия екип имаме свободно време, не сме утилизирани на 100%, а и работата ни не е някаква обща. Всеки е за себе си. Ако колегата ми пуши, то моята работа няма да намалее, нито да се увеличи, защото си е моя. Дразнещото е като тези мрънкат. Понеже често те са най-недоволните и най-много се оплакват.

Иначе ако човек има 1 час свободен дневно, ми да си яде, готви, пуши, но ако в този един час не си гледа съобщенията и отговаря все едно спи или плажува, тогава е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт