Отговори
# 270
Интересно би било да се разбере как Сейран стигна дотам, откъдето после бързо успя да се върне след изтрезняването си. Да пробваш с друг/нов човек е едно, но да стигнеш чак до брак и то по твоя инициатива е нещо съвсем друго. Хайде бракът формално е само един подпис, но с него вървят и други неща, за които се оказа, че Сейран въобще не е готова. Ако се беше бракувала с първия срещнат от мъка, е разбираемо, но не беше такъв случаят. Тази нейна неизвестна и нелечима болест ли е причината, това, че се върна от оня свят ли?

# 271
От къде е тази информация за Фуат?

Спойлер, но от по-достоверните. Ще е сън на Орхан.

Емрулах пише за парти за епизод 100, Бирса пише за финал, айде да ги видим.

Пуснаха в Х брошурата на Ехо Райтс за Рибарчето, хората го продават като 3 сезона с 360 епизода по 45 минути.

То ще стане сериал на сомнамбулите. Joy

# 272
  • София
Никъде не съм писала, че проблемите на Сейран са маловажни, просто се разбират по-добре от публиката. И аз съм на мнение, че не им е обърнато достатъчно внимание. Особено на онази глупост с киселината.
И аз харесвам повече новите сценаристи, за Гюнгер е било важно да си има рибата и нейната слонска бременност. Ферит беше пращан по барове, а Сейран или я биеха или измъчваха. Това можеше Гюнгер, това пишеше.
За проблемите на Ферит този сезон иначе съм на мнение, че трябваше да се съкратят с поне два епизода, писала съм го и преди, много дълго продължи това с Дияр.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 14:16 от MysteryG

# 273
Никъде не съм писала, че проблемите на Сейран са маловажни, просто се разбират по-добре от публиката. И аз съм на мнение, че не им е обърнато дотатъчно внимание. Особено на онази глупост с киселината.
И аз харесвам повече новите сценаристи, за Гюнгер е било важно да си има рибата и нейната слонска бременност. Ферит беше пращан по барове, а Сейран или я биеха или измъчваха. Това можеше Гюнгер, това пишеше.
За проблемите на Ферит този сезон иначе съм на мнение, че трябваше да се съкратят с поне два епизода, писала съм го и преди, много дълго продължи това с Дияр.
И аз съм на това мнение. Просто Сейран се приема по-добре като образ от публиката, респ. е по-разбрана от зрителите.
Иначе това, че този сезон е сезон на абсурдите е факт (ако всичко е реалност). Ще дам един пример- хич не съм забравила лично аз, какви ги вършеше Кязъм два сезона със Сейран и въобще не съм му простила 😡🤕. Не се случиха и разговорите между Сейфер, за да си изяснят отношенията.... Още много има..
Но определено новите сценаристи пишат добре, поне според мен.
Пак ще кажа- нека се опитваме да разбираме Сейран и Ферит, не да ги осъждаме ❤️

# 274
bellie_ellie, да напомня само, че проблемът на Ферит заради Султан не беше заметен заради Сейран. На хоризонта изгря бременната риба и Ферит забрави за проблема си със Султан.
Не искам да си спомням какво стана после, че се изприщвам на едри блънди.
Сейран току-що беше разбрала, че са й били давани контрацептиви. Ферит не я подкрепи, не я утеши, само се чудеше как да не се разбере за аферата му със Султан. Отиде на бар да празнува новоизпеченото си бащинство. Не беше ни най-малко разстроен, да не кажа, че беше радостен. На връщане звъня на рибата, че много било ясно, че ще говори с майката на детето си. Междувременно се напи до безпаметност в бара, та го снимаха и целуващ се с оня парцал.
Къде точно трябваше да съчувствам на Ферит?

# 275
Мисля, че не бива да сравнявате проблемите на Сейран и Ферит, и колко време им е отделяно, просто защото са непоставими. Най-малкото защото едните са проблеми на жена, другите на мъж. Няма как да разберем Ферит много добре, и да искаме. Напротив, разбиаме чудесно Сейран, дори и да не искаме. И не е само половата принадлежност, ами социален статус, образование, възпитание. За мен Ферит винаги получава една идея повече съчувствие, дали заради играта на Мерт, или защото по принцип мъжете са по-оправдани, не знам. Включително и от мен. По презумция в нашето общество, жената е виновна. Мъжете ги щадим. Може би защото нормите на едно общество ги определя жената.

# 276
@Еванджели, Радвай се, че не си била в такава ситуация подобна на Ферит, като е бил малък със Султан, тогава щеше да разбереш колко само се срамува Ферит. По твоята логика, Ферит никога няма право да помисли за себе си и за своите преживявания и травми, а винаги за Сейран първо. Еха, щом си разбрал, че смейството ти нарочно е пратило възрастна жена да се прелъсти като си бил на 14 години, за да спи с теб (вид сексуално насилие!!!!), щом според теб трябва толкова лесно да се приеме и ти приемаш такова нещо за 1 минута... Какво да кажа не знам..Smiley
 (+вид сексуално насилие под протекцията на семейството ти е много по-сериозен проблем от това да пиеш 5 дена противозачатъчни. Ферит много добре я разбра Сейран, той също беше ядосан и индиректен потърпевш, но на човек му трябва време да осмисли какво е научил и какво му се случва, като е накуп.)
А, и ако смяташ, че е отишъл и че попринцип Ферит ходи по клубовете, за да се забавлява, охооо... ясно е, че нищо не си разбрала от образът му.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 15:01 от bellie_ellie

# 277
А ти си го разбрала Ферит, така ли? Ами че той Ферит сам омаловажи проблема си и се съсредоточи на бащинството си.
Отмятам настрана "сексуалното насилие", много сме говорили тук за него и не сме стигнали до никъде. Ферит си е продължил да бъде "насилван" до наши дни. За Ферит беше унизително, че Султан е била изпратена при него, а не е било по негово желание и избор. Проблемът на Ферит е съвсем друг тук, според мен, ама нейсе. Нали твърдиш, че аз не съм го разбрала Ферит Rolling Eyes

# 278
Честно казано малко се обърках и не чувствам сили да споря, а само си задавам въпроси. Ако добре помня, бяха казани някои неща за тази традиция да я наречем в Турция да пращат по-зрели жени на млади момчета, което вероятно може да се приеме и за вид насилие, но пък от друга страна да те оженят за избрана не от теб жена, с която се предполага, че трябва да спиш отсега нататък, не е ли пак вид насилие? Да не говорим пък Кязъм как принуди Сейран да се омъжи за Ферит. Насилие отвсякъде в различни форми и може би с различна степен на поражения в психиката на насилвания.

# 279
Отдавна забравиха болестта на Ферит С тази болест и това напрежение трябваше отдавна да го няма

https://x.com/urazbulbeni/status/1859944414812291179

# 280
Нито един от образите не е толкова елементарен
Трябва да се погледне по-надълбоко и по-широко,според мен
Ферит ходеше да диша,Сейран директно го напускаше и после чакаше да дойде да си я вземе
Аз се радвам,че омъжиха Сейран за Ферит и Ферит за Сейран
Ако се върна назад във времето,когато аз съм била новоомъжена,колко страшни и ужасни ми са се виждали пререканията,действията напук,опитите да се наложи единият характер над другия
Всичко,което прави Ферит е присъщо на младите новооженени мъже и обратното също е вярно
Важното е,че любовта продължава да е жива,след всичко преживяно

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 15:46 от VAL*

# 281
Аз ще отклоня малко темата на разговора, ако позволите. Но с наближаването на епизода започнах да си мисля все повече за спойлера за появата на Фуат. Относно теорията за комата - признавам си аз загубих надежда за този сценарий след случилото се в хотела, а и наистина доста епизоди минаха, но има логика да ни готвят нещо такова.
Ако наистина има пробуждане на някой,
- ако това е Ферит - може Фуат да се появи в съня му, за да му каже, че мястото му не е до него, а до Сейран.
- ако това е Сейран - може да бъде, за да и каже отново да се грижи за брат му.
А може и да е и проекция на Орхан след като обявиха новината за бебето.🤔
Аххх, да идва епизода. ❤️

# 282
Проблемът беше, че сценаристите тогава използваха насилието на Султан като помощно средство за темата с противозачатъчните. Сейран поне поиска някаква сметка за тях, Ферит нямаше този шанс. Цялото внимание беше пренасочено към Пелин и бременността. Героите не си пишат сами сценария, затова вече за 3-ти път пиша, добре че новите сценаристи обръщат равно внимание и на двамата! Ако беше до Гюнгер в сезон 3 въобще сигурно нямаше да видим и 1% от разбитото състояние на Ферит от началото на сезона (през тези 2 години 11месеца и 10дни ). Smiley

Iv32, за мен появата на Фуат ще е свързана с Орхан.

# 283
Еванджелин, покрай играта на Мерт и Афра- "Бий мА, Убичам тА- посланието ти е ясно, нали 😂, повече са очарованите от Мерт.
Този грууминг (злоупотреба) не е нарочен, това е с цел за контрол, подчинение, манипулиране.
По-приемливо щеше да бъде да дават паралелно "възстановяването" им.
Ева, може би защото Сейран е по-силния характер и затова проточиха толкова с Ферит- на по-слабите се обръща повече внимание.
Надали ще доживеем (не в сериала) да признаят Айшето за човек 😂

# 284
Малко сте несправедливи към моя любимец
Всички видяхме за Сейран,кое ни беше спестено,та да роптаете сега?
Или поне,всичко за нея беше ни показано
Единственото,което видяхме за Ферит,беше запознанството във фитнеса с каката
Проточват се сериите за  Ферит,не заради любовта на сценаристи,или фенове,а заради състоянието,в което той се намира ,след женитбата на Сейран със Синан
Ако беше обратното-той беше отхвърлил Сейран,беше пътувл по света с друга жена/и Сейран го беше видяла с очите си,че е щастлив с нея/,и в крайна сметка се беше оженил за нея,дали Сейран щеше да му прости за 2-3 серии?
Дали щеше да му повярва?

Общи условия

Активация на акаунт