🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXIV 🎬

• 36 760
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Longlegs (2024)
https://www.imdb.com/title/tt23468450/

Нестандартен свръхестествен, психологически хорър с един шокиращо променен и неузнаваем Никълъс Кейдж, като дългокракия слуга на Сатаната.
Има няколко много брутални момента. Като цяло тук акцента е върху мистерията и окултното, а страхът дебне в сенките и в непоказаното/недоизказаното...
Можеше да се превърне в класика ако бяха акцентирали повече върху дребните детайли, които винаги дават добавена стойност към всеки един филм/продукция.
Но и така е много добър и много различен.
Каста е много добър, доволен съм от всички в него, като разбира се Кейдж въпреки малкото му появявания беше върха.
Като цяло акцентът на Осгуд Пъркинс е върху всепоглъщащата природа на злото и как хората много често са съучастници в собственото си самоунищожение...
Допаднаха ми и финалните кредити как бяха обърнати наобратно. Като метафора за двусмислената природа на доброто и злото...

И сякаш целия филм водеше до само един възможен изход:
Скрит текст:
агентката на ФБР да застреля майка си в главата.
А дали това не беше и планът на Дявола?
Защото финалния кадър не е никак обнадеждаващ...
Краят е отворен и двусмислен. Но моята трактовка е, че агент Лий вече е обладана и ще поеме ''мантията'' на Дългокракия, изпълнявайки заръките на сатаната.

Хареса ми. Препоръчвам.
-
7

# 631
Радвам се че ти е харесал Дяволо и мерси за ревюто  Simple Smile Simple Smile Аз го гледах тази събота и играта на Никълъс Кейдж още ме преследва .. Инспекторката ми беше леко дървена, но филмът въпреки това доста ми хареса .
Скрит текст:
На мен първата сцена когато Никълъс се появи така ме стресна и изплаши че усетих как се изтрелях до тавана . Сцената в колата също доста ме стресна, когато той започна да крещи усетих как ме налазиха  тръпки по цялото тяло .
Скрит текст:
Режисьора все пак е син на Антъни Пъркинс за почитателите на хоръра това е Норман Бийтс от Психо . Любим филм и любим персонаж . Longlegs определено е филм който не трябва да се пропуска от ценителите на филми на ужасите . Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 23:05 от Жасмина 94

# 632
  • София
Десет минути (Dieci Minuti) (2024)
https://www.imdb.com/title/tt21265570/

Гледах го на кино.
Италианска драма за това как една жена се справя след като мъжът и я напуска след 18 години съвместен живот. А той е бил всичко за нея. Целия и живот... Или както тя казва, 17 години, защото през последната година не се брои, защото не са правили секс...
Филмът е най-вече психологически и личен. Имаме си психотерапевт, виждаме целия процес и причините за него, а заглавието идва от новаторски похват на психоложката, която заръчва на главната героиня, всеки ден да прави нещо 'лудо' и непривично за нея само за 10 минути...
Това е накратко филма.

Обичам много италианските филми и е така от много години. Просто тяхната школа е уникална. НО, за съжаление този филм е слаб. Любопитна тематика с много потенциал, но не ми хареса сценария и режисурата, а за съжаление и актьорската игра.

Все пак пробвайте ако сте достатъчно смели. Може и да ви хареса. Това е един от онези филми, които биха породили различни емоции у всеки.
-
5.5 / 5.0

# 633
В кое кино го дават?

# 634
Днешната филмова препоръка:

"Играчът" (1992)
"The player" (1992)

За какво се разказва?
За холивудски продуцент, който се оказва мишена на убийство от анонимен сценарист, чийто сценарий е отхвърлил.

Кой играе?
Тим Робинс, Брус Уилис, Джак Лемън, Бърт Рейнолдс

Защо да го гледаш?
Защото това е остроумна, злобно забавна сатира, която хвърля безмилостен поглед върху циничния свят на Холивуд. Черен хумор, неочаквани обрати и блестящо изпълнение на Тим Робинс под режисурата на Р. Олтман си струват времето.

Филмът е достъпен в hbo max

Последвай ни за ежедневни филмови препоръки!
#ОнзиФилм

# 635
  • София

Специално в София го излъчват в G8 и Eurocinema. 😊

# 636
Благодаря Simple Smile тематиката ми е много интересна, ще го гледам, въпреки че казваш, че не е много добра реализацията.

# 637
  • София
Пусната е новата анкета! 😊
Време е за малко трилърчета!

Ето и топ 3 на драмите, които отиват на големия финал.
Очакван и до голяма степен логичен топ 3.

1. Изкуплението Шоушенк - 29 гласа

2. Зеленият път 27
3. Форест Гъмп 19

Жалко за Хачи. 😢
От всичките 63 заглавия само Дива орхидея не получи глас.

Скрит текст:

# 638
Гласувах (общо взето за тези, които си спомням най-добре).

След като изгледах Пияният майстор, искам да намеря още стари филми с Джеки, защото е сладур Joy

Сега в Ю туб непрекъснато ми излизат трейлъри:
Скрит текст:

Под стари филми нямам предвид от преди 20 години, а по-скоро от преди около 40.

По-късно ще гледам Бриджит Джоунс 4, при пиратите го имаше за сваляне.

# 639
Новият "Първичен инстинкт" е интересен и е по-убедителен от оригинала си... Но този с Майкъл Дъглас е по-естествен...

# 640
Аз харесвам оригинала повече .. Любим филм ми е  интересно че и " Първичен инстинкт " и " Фатално привличане " са със Майкъл Дъглас и двата филма са ми толкова любими , но ролите който Шарън Стоун и Глен Клоуз направиха просто малко го засенчиха .. Но като химия това което направиха със Шарън Стоун беше просто пожар, аз такава сексуална химия на екран след това не съм виждала  .. 🔥🔥 Но ако мога да избера любим трилър това завинаги си остава " Мълчанието на агнетата " той завинаги за мен си остава номер едно .. Играта на Джоди Фостър беше като за Оскар който и тя грабна де .. Но Антони Хопкинс беше велик !! Тази му роля на Ханибъл Лектър е толкова култова благодарение на него  , и аз вече гласувах и това са мойте любими филми , плюс Психо . 😊😊

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 16:01 от Жасмина 94

# 641
След като изгледах Пияният майстор, искам да намеря още стари филми с Джеки, защото е сладур Joy
Еха, има да си гледаш. Аз съм изгледала всичките му филми. На някои от тях знам репликите му наизуст JoyJoyStuck Out Tongue Winking Eye Предлагам ти да търсиш филмите му  в руските сайтове, макар че в последно време време някои от най-старите му филми вече и там много трудно се намират.
Ето тук може да погледнеш тук тук и тук

# 642
Днешната филмова препоръка :

"Гледай онзи филм" - #016

"Моят крал" (2015)
"Mon roi" (2015)

За какво се разказва?
За Тони, която се връща към спомените за бурната си и разрушителна връзка с Джорджо, докато се опитва да събере парчетата от живота си

Кой играе?
Еманюел Берко, Венсан Касел

Защо да го гледаш?
Заради въздействащата история, която разкрива емоционалните крайности на любовта, и заради силните, автентични актьорски изпълнения, които няма да ви оставят равнодушни.

Филмът е достъпен в Amazon prime. Hoopla и kanopy

Последвай ни за ежедневни филмови препоръки!
#ОнзиФилм

# 643
Благодаря за линковете!
Изгледах Бриджит - не е като книгата. Не че я помня толкова добре, но си спомням, че беше доста по-повърхностна и весела и се съсредоточава върху други неща.
Във филма основната тема е за преодоляването на загубата и за семейството.
Честно казано, като цяло филмът е малко тъжен. Естествено, има щастлив край, освен това отново завършва по Коледа (една от причините тези филми да се излъчват около празниците), но общото впечатление е като за семеен филм, а не романтична комедия.

# 644
Днес изгледах "Captain America: Brave New World" на 4DX в Парадайс мола. Филма беше много хубав, Сам Уилсън ми е любимия капитан, много харесвам и Хоакин Торес, но...определно филма не е топ Марвел. През цялото време нещо липсваше и едва към края, когато за 5 минути се появи един определен герой липсата беше запълнена.
Скрит текст:
Сцената с Бъки в болницата беше пика на филма.
Като цяло за мен имаше доста странни или по-скоро нелогични моменти, които според мен бяха направени така, само, за да може да изпъкнат определени герои и да се заличи липсата на други, но поне за мен без успех. За жалост когато замисъла на един филм и сценарият му куцат, дори брилянтната актьорска игра не може да го спаси...

Общи условия

Активация на акаунт