🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXIV 🎬

• 39 401
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
  • Галифрей
Препоръчвам ви да гледате “ Тайният живот на Уолтър Мити” (2013)  филма е на Бен Стилър. Страхотен,миличък филм. ❤

# 421
Препоръчвам ви да гледате “ Тайният живот на Уолтър Мити” (2013)  филма е на Бен Стилър. Страхотен,миличък филм. ❤
Ще го видя . 😊❤️

# 422
Песента Под дъгата е много красива и е абсолютен хит, но в книгата всъщност Дороти не харесва Оз и през цялото време мрънка, че иска да си иде в Канзас (където, според автора, всичко е сиво и ужасно). Така и не става ясно, защо Дороти толкова драпа да се върне.
Гледала съм документален клип за филма и казаха, че всъщност е имало друга песен, посветена на завръщането и копнежа по дома, но тази за дъгата е била по-въздействаща и е останала тя, въпреки че създателите на филма са били съвсем наясно, че противоречи на историята и на характера на Дороти.

# 423
Много рядко гледам филм от-до, но снощи ми се отвори прозорец и изгледах два наведнъж.
"Мълчанието е злото" - като филм нищо особено, даже имаше и смешни моменти, но прекрасен Макавой. Той и Питър Сарсгард са създадени за отрицателни роли.
"Мигни два пъти" - ужасна тъпотия. Чанинг не блести по принцип, но чак се запитах чел ли е сценария дори, преди да приеме.

# 424
Мигни два пъти ми беше по интересен към края .. От началото до средата беше доста скучен.. Хареса ми че беше реалистичен, нямаше чудовища , нито извънземни. По страшно от това няма,  човек който наистина може да те нарани . Миналата година като цяло беше доста слаба . 😒😒 Тази година дано има по интересни филми . 😊😊

# 425
  • София
Малко хоръри и трилъри от мен. 😊

Boston Strangler (2023)
https://www.imdb.com/title/tt2560078/

Гледах го в MAX. Трилър по действителни събития относно поредицата мистериозни и брутални убийства на жени в началото на 60-те години в Бостън.
В главните роли са любимата ми сладурана Кийра Найтли (тази жена не остарява) и Кари Куун, които са разследващи журналистки и то в онези години в които се е гледало с насмешка и недоверие една жена да се занимава с такива неща...

Един филм, който доста ще ви поразтърси и ядоса едновременно.
Тъй като съм изгледал прекалено много филми и сериали по тази тема, то спокойно мога да кажа, че има нещо гнило в бостънската полиция (да ме прощават разбира се всички съвестни и честни служители на реда).

Препоръчвам!
-
7

Apartment 7A (2024)
https://www.imdb.com/title/tt14371860/

Обичам сатанински хорър трилъри. Обичам и филми за балерини, където конкуренцията е убийствена, а момичетата са готови на всичко...
И отново 'класиката в жанра' - интересен плот, но за съжаление зле написан и представен. Пропилян шанс за нещо повече, но за едно гледане се ядва. Над чертата.
Джулия Гарнър ми хареса как играе.
Финалът може да е шокиращ за някои, но аз го очаквах...
-
6.0 / 5.5

Хелрейзър (Hellraiser) (2022)
https://www.imdb.com/title/tt0887261/

Рибут на един от знаковите за жанра филми. Веднага бързам да кажа, мои любими такива. Да, първия Хелрейзър от 1987 г. режисиран лично от великия Клайв Баркър и първите му продължения са абсолютна класика в жанра. Общо филмите са 10, като този е под номер 11.
За съжаление филмът обединява в себе си абсолютно всичко от което страда съвременния 'Уок Холивуд' - супер дразнещи герои изиграни от нелепи ''актьори'' попълващи квоти и събирателен образ на 'новото днес' от което страда цялата история. А историята е нелепа, скучна, супер досадна в която първите 60 минути са абсолютно безсмислени, а най-интересното от близо 120 минути материал е не повече от 15, 20 минути.

Изключителна обида и директен шамар за всички фенове е нарочно избраната транссексуална актриса, Джейми Клейтън в ролята на така обичания Пинхед. И защо??? По-добра ли е? Категорично не. Тогава защо?

За мен този филм е обида както към култовата поредица, така и към всеки един хорър фен.
Абсолютно лайно и то от най-миризливите.
-
1

Подпалвачката (Firestarter) (2022)
https://www.imdb.com/title/tt1798632/

Още една безсмислена адаптация по един знаков роман на великия Стивън Кинг. Безсмислена, защото поне за мен стария филм с Дрю Баримор беше доста добър и този римейк е ненужен, дразнещ и за съжаление посредствен на всички нива. И като каст (Райън Кира Армстронг е сладурана, но за съжаление момиченцето не може да играе) и като сценарий и режисура филмът издиша, а най-лошото е, че и като ефекти срада от цялостната си немощ.
-
5

# 426
  • София
Гласувах. Радвам се, че един от "Милениум"-ните филми е в номинациите. Естествено, го "чаФнах".

# 427
  • Бургас
Аз пък вчера няколко пъти прехвърлих ТВ-програмите и няколко пъти подминах Rocketman, без дори да се сетя за какво идеше реч... Накрая се присетих и си казах -защо пък не!? Когато излезе филмът просто го подминах, защото никога не съм била ангажирана емоционално с творчеството на Елтън Джон.Сгрешила съм! Едно, че обичам мюзикъл. Две /което е по-съществено / - много ме докосна и разплака!!! Тъжна, тъжна и силна изповед! Респект за силата на Елтън Джон, да разкрие толкова съкровени душевни болки и липси! Насладих се на  хубава музика и смислени текстове! Както и на единствената по рода си английска самоирония! Мисля, че Тарън Еджъртън се справя с предизвикателството прекрасно, още повече че и  пее песните! А за моя любимец Джейми Бел като Бърни Топин, просто нямам думи!!! Възхитителен както винаги - толкова искрена човечност, истинско приятелство, търпение и лоялност! Не съжалявам за отделеното време, макар да останах с дълбоко чувство за тъга -особено след сцената в клиниката, в която възрастният  Елтън прегръща своето детско Аз... Sad

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 10:16 от lady Koup

# 428
Аз се сетих за биографичен музикален филм който страшно много харесвам и това е Бохемска Рапсодия . Обожавам групата Куйн , най вече заради Фреди Меркюри този човек истинска звезда и такъв като него скоро няма и да се роди за мен той и Майкъл Джексън са най големите на музикалната сцена , жалко че вече не са сред живите Cry , изпълнението на Рами Малек за него нямам забележка той за мен беше Фреди . Не случайно взе и Оскар за това си изпълнение . Другите актьори също бяха страхотни . :blush BlushBlush

# 429
  • Бургас
Аз много се надявах слуховете за биографичен филм за Джордж Майкъл да са истина, но ... поне до момента няма нищо!

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 12:54 от lady Koup

# 430
Няма как да пропуснат и Джордж. В последно време няма почти никакви оригинални сценарии - всичко е римейк, биография или в най-най-добрия случай - предистория или продължение.
И биографичните задължително се казват с името на хитова песен от изпълнителя или малкото му име.
Сега чакаме да видим и за Бийтълс какво ще направят.

# 431
  • софия
От мен две филмови попадения.
Съседната стая на Алмодовар
Джойка -напомни ми за Черният лебед,аз харесвам този тип филми

# 432
  • София
В щатите няма нищо интересно освен как Бруталистът започна да си прави стабилно по 2 млн. на уикенд, току-виж излязул и на печалба. Въпреки че студията плащат за фестивални и наградни филми от успеха на комерсиалните им хитове, за това и по принцип не се гледа с кой знае какви добри очи ако някой хит просто си покрие бюджета. Тези филми се правят за да носят пари, за да може пък студията да си позволяват подобни филми като Бруталистът и подобни... Simple Smile

В България, Гунди (вижте какво писах миналия уикенд) пак си прави едни стабилни 50 хилки грубо и това си е така вече месец. И както е тръгнало, 10-те милиона чукат на вратата.
Муфаса стана поредния филм минал 2 млн. (което по принцип трудно става ама тази година се скъсаха да го правят), тази седмица и Почивката ще го стори.
Филм като Носферату върви към 500 хиляди, нещо което преди години щеше да е абсурдно да стане.
Може би покрай по-скъпите билети за кино и все по-голямата урбанизация критериите трябва да се променят малко, ама ще видим 2025 г. как ще е.

# 433
  • Burgas, Bulgaria
Diavolo, моля те, подскажи ми няколко екшън кримита от рода на "Бърлогата" , търсих класацията за екшън, но не я намерих. Гледах Жега и много ми хареса! Благодаря ти.

# 434
  • София
Добре, ще ти напиша няколко заглавия. Някои са като Жега, други по-сходни с Бърлогата, но като цяло са криминални екшъни. Все някой няма да си гледала, ако пък се окаже, че си ги изгледала всички пиши, ще ти измисля други.

Лице назаем (Face/Off) (1997)
Обичайните заподозрени (The Usual Suspects) (1995)
Бандата на Оушън (Ocean’s Eleven) (2001)
Банковият обир (The Bank Job) (2008)
Да изчезнеш за 60 секунди (Gone in 60 Seconds) (2000)
Клопка (Entrapment) (1999)
Скалата (The Rock) (1996)
Въздушен конвой (Con Air) (1997)
Обществен враг (Enemy of the State) (1998)

Предполагам си гледала филмите с Том Круз за Мисията невъзможна? Ако случайно не си, гледай ги.

А филмите за Джейсън Борн?
5 филма са. Задължителни.
Ето ти линк да видиш хронологията
https://en.wikipedia.org/wiki/Bourne_(franchise)

Гледала ли си сериала,  La casa de papel (2017)?
https://www.imdb.com/title/tt6468322/
Ако не си задължително го започвай. Абсолютна класика. Задължителен.

Айде стига ти толкоз. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт