🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXIV 🎬

• 39 337
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Самият факт, че са само американски филми е достатъчно красноречив.

Това не го разбрах. Какво ни казва фактът, че китайски AI цитира само американски филми?

Аз онзи ден гледах Списъкът на Шиндлер за втори път. И като си помисля, че се води война наблизо.
С години отлагах гледането на този филм, докато се реша накрая. Лиъм Нийсън е висок 1.93, но във филма са го направили да изглежда гигант.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 16:12 от bazel

# 526
Елиът Пейдж, Бени Сафди и Джон Бертнал са кастнати в Одисеята. Последният ми е най-симпатичен - харесвах го в Наказателят.

Елиът Пейдж може да ме откаже от филма, освен ако не играе сирена, циклоп, Сцила или друг... о митологично създание.

# 527
  • София
Днес беше ден за петъчен киномаратон. 😊

Време за живот (We Live In Time) (2024)
https://www.imdb.com/title/tt27131358/

Една трогателна любовна история, една история от живота разказана по един нестандартен начин.
Чудесни Флорънс Пю и Андрю Гарфилд.
Много ми хареса и препоръчвам!
Скрит текст:
Това което ми хареса е, че не ти казват кога сме в миналото, кога в настоящето, трябва сам да се сещаш. Е, не че е много трудно, но е хубаво и нещо, което не всеки път се прави.
За съжаление това което не исках да кажа извън спойлер секцията е, че отново ще станем свидетели на бича за човечеството - рака. И отново един нестандартен начин главната героиня да се бори с него...
Пригответе си кърпички...
-
7.5 / 7.0

Спътници (Companion) (2025)
https://www.imdb.com/title/tt26584495/

Хареса ми!
Тръгнах си по-скоро доволен, но първия за днес филм ми хареса повече, въпреки че беше стандартен/банален.
Този е добър, не ме разбирайте погрешно, но когато е от продуцентите на Barbarian (2022) някак си очакваш нещо по-така...
Голямата звезда на филма е Софи Тачър, която се утвърждава нещо като кралицата на черната комедия, хоръра и трилъра през последните години.
Джак Куейд разочарова. Не знам дали играе себе си или толкова си може, но все едно гледам едно към едно смотаняка от The Boys.
Препоръчвам, но с уговорки.
Скрит текст:
Големия плюс за мен беше в началото и големия туист, който ми дойде изневиделица, защото не го очаквах. Но така е когато не четеш предварително нищо и не знаеш нищо. Тази ефективна тактика я прилагам от години и съм много доволен. Когато изгледам един филм и той ми хареса, то вече мога да се осведомя за много неща, но да се ровиш за подробни преди да изгледаш филма ще ти убие 90% от удоволствието.
Та да, не очаквах тя да е робот. Grinning Шах с пешката. След това обаче някак си филм загуби от динамиката си, а и беше твърде предвидим.
Не знам защо така се подценява напоследък този поджанр и някак си всичките филми за роботи са идентични. Все едно са направени на Конвейер.
Кога ще видим нещо толкова велико като ''Тя'' с Хоакин Финикс? 😞
-
6.5 / 7.0

# 528
Току що изгледах филма на Фабрис дю Велц - "Малдорор", вдъхновен от скандалната, неизвестна досега за мен "афера Дютро", случила се в деветдесетте години в Белгия.
Изключително въздействаща картина, оценката ми е максимална, независимо че послевкусът от видяното е горчив, а усещането тягостно.  
Криминална история, която в началото тече почти документално като автентичност, намесва се и стил ноар на моменти, но това се осмисля по-късно, защото сагата неудържимо те заковава пред екрана и гледаш напрегнато и с топка в стомаха от цялата динамика.  Несъзнателно изпитваш гняв, безсилие, отвратеност, как е възможно да се случва подобно нещо в една цивилизована европейска държава. Властовите институции си съперничат, вместо да си съдействат, което естествено коства съдбата на следващите жертви. Висши чиновници удобно си затварят очите, прикривайки  перверзни протежета. И все пак, лъчът надежда като символ на всепобеждаващото добро, присъства ярко в лицето на един идеалист, готов да пожертва всичко, което притежава в името на справедливостта.

Нощта напредва, така че утре ще прочета повече за този случай във всички качени в нета документални хроники. Просто сега не можах да се въздържа и още под прясното въздействие на филма, да не го препоръчам на истинските любители на киното.
А тъй като режисьорът до момента ми беше напълно непознат, в близките няколко дни ще поправя пропуска си с три набелязани вече негови филма.
И в крайна сметка , ако можете да понесете една тягостна история за педофили, убийства и некадърно разследване, моята препоръка е - причинете си този филм.

https://m.youtube.com/watch?v=qXbqztAIjOE

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 22:45 от проксима

# 529
Днешната филмова препоръка:

"Под пясъка" (2015)
"Under sandet" (2015)

За какво се разказва?
За група млади германски военнопленници,
изпратени от датската армия да разминират
плажовете на Дания с голи ръце – задача,
в която всяка грешка е фатална.

Кой играе?
Роланд Мьолер, Микел Фьолсгаард

Защо да го гледаш?
Защото това е разтърсваща военна драма,
която изследва тънката граница между
възмездие и жестокост по майсторски начин.

Филмът е наличен в apple+

Последвай ни за ежедневни филмови препоръки!
#ОнзиФилм

# 530
Току що изгледах филма на Фабрис дю Велц - "Малдорор"
Прокси, къде го гледа,не го намирам.

# 531
  • София
На два пъти, с едно прекъсване за преспиване, гледах Моана 2.

Мъкааа. То слаб сценарий, то плоски диалози, то неубедителен злодей, то третокласна музика. Едва го догледахме вкъщи, даже детето си цъкаше на телефона и си прескачаше до стаята за играчки.
Първата част беше с доста по-смислен сюжет. Разочарована съм и от музиката. Очаквах нещо от класата на Енканто, където всяка песен е шедьовър, но не. Нищо не ми остана в главата.

Имаше няколко красиви визуално сцени и толкова. Жалко. А завърши с вратичка за трета част. Мисля да пропусна.

# 532
Току що изгледах филма на Фабрис дю Велц - "Малдорор"
Прокси, къде го гледа,не го намирам.
Филмът е съвсем нов, качен е само в някои руски/украински торенти.
Премиерата в кината за Бг май е от 25.01.2025г.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 23:52 от проксима

# 533
  • Варна
 Оф, едва изтърпях ,,Den of Thieves 2: Pantera". Повече от час лутане насам-натам, малко напрежение по време на обира, малко екшън  по живописния крайморски път и всичко е както си е редно. Пък съвсем ,,неочакваният " финал...

# 534
Днешната филмова препоръка:

"Чудовище" (2023)
"Kaibutsu" (2023)

За какво се разказва?
Разказва се за майка, която започва да подозира,
че синът ѝ е жертва на насилие, но колкото по-близо
е до истината, толкова по-неочаквана и разтърсваща се оказва тя.

Кой играе?
Сакура Андо, Еита Нагаяма, Соя Курокава

Защо да го гледаш?
"Чудовище" е филм, който разбива очакванията,
превръщайки една привидно проста история във
вълнуваща загадка. Със силни актьорски изпълнения,
майсторска режисура и разтърсващ финал, това е кино,
което се помни дълго.

Филмът е достъпен в Amazon Prime

Последвай ни за ежедневни филмови препоръки!
#ОнзиФилм

# 535
Karla Sofia Gascon, звездата на Емилия Перез, пише обидни постове в Х, като успява да засегне кого ли не. В резултат на това й се наложило да изтрие първия си профил (защото е хейтила Селена Гомез и феновете са й отговорили - не знам какво ги спира да пишат на новия профил?), а официалният акаунт на Оскарите я е отследвал от сегашния й акаунт.

П.п.да поясня - писала е обидни коментари години наред (май до 23-та), като е успяла да се изкаже зле (освен за Селена - тези са от най-скорошните, преди участието й във филма) за BTS, бразилците, мюсюлманите и не помня още кого... Май и мексиканците не я харесват много понастоящем.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 19:31 от pppqqq

# 536
То някой остана ли да не е обидила? Тя преизпълнила плана за петилетката...

# 537
Дали надеждите им за Оскар приключиха? Нейните със сигурност, но на филма?

# 538
Днес доста дълъг неделен филмов маратон.
Четири филма, единият от които е почти четиричасов, разнопосочни като теми и жанрове.
Първият е микс -  трилър, мистерия, мистика, с последното ме привлече.
"Вход за никъде/Enter Nowhere " от 2011година. Участва Скот Ийстууд. Интересна идея, но много нефелно  пресъздадена. 2/10
Има го в българските торенти, но не си струва препоръката, особено за по-капризни киномани.

Следващият филм беше една четиричасова стара сага от 1991г, доволно претенциозна  в режисьорски план с решението, зад една мудна динамика да следиш развитие в отношения и емоции. Според критиците е кино шедьовър, според мен е тест за сноби.
С участието на големи имена, някои покойници вече - Мишел Пиколи, Джейн Бъркин и тн.
И главно с великолепното тяло на Еманюел Беар, което участваше  голо през три четвърти от времетраенето на филма.  Оценка 5/10 според моята неизвисена дотам в културен план скромна милост.
https://tvprofil.com/bg/film/8951435/krasivata-draka

Третият поред филм ме хвана много - "Кривите линии на Бога",
не зная дали изобщо го има на български, наличен е в Нетфликс. Създаден е по тази книга - https://bg.postposmo.com/%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0 … 0%BE%D0%B3%D0%B0/
https://www.imdb.com/es-es/title/tt13229894/
Испанците правят чудесни психологически трилъри и тук намерих отново всичко нужно за едно качествено неделно кино преживяване. Сценарий,  динамика, пълнокръвни интензивни образи и чудесна игра. 8/10

И последният филм, за който давам отзив и оценка 10/10  е и претендент за чуждоезичен Оскар,освен всички други награди, които има.
"Момичето с иглата" е драма по реални събития, случили се в Копенхаген след Първата световна война. Познатите скандинавски мрачни картини, сиви нюанси, тежък психологизъм, мъгла и студ, простиращи се извън екрана, черно-бялата лента, и в крайна сметка типичният депресарски пристрастяващ елемент, който  ценят всички любители на скандинавското кино.
https://www.kinomania.bg/bg_BG/film/momicheto-s-iglatathe-girl-w … dle-115-3043.html

# 539
Karla Sofia Gascon, звездата на Емилия Перез, пише обидни постове в Х, като успява да засегне кого ли не. В резултат на това й се наложило да изтрие първия си профил (защото е хейтила Селена Гомез и феновете са й отговорили - не знам какво ги спира да пишат на новия профил?), а официалният акаунт на Оскарите я е отследвал от сегашния й акаунт.

П.п.да поясня - писала е обидни коментари години наред (май до 23-та), като е успяла да се изкаже зле (освен за Селена - тези са от най-скорошните, преди участието й във филма) за BTS, бразилците, мюсюлманите и не помня още кого... Май и мексиканците не я харесват много понастоящем.
Доста е хейтила и оскарите, че изглеждат като протестни награди и награждават малцинствата.
По ирония на съдбата нейния филм е номиниран точно по тоя критерий.
Със сигурност няма да вземе Оскар, но много ще се радвам и на тотално неглижиране за цялата продукция, която още не съм гледала, но ще го направя скоро за кринджа.

Общи условия

Активация на акаунт