🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXIV 🎬

• 39 305
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Хора задава се нов филм от поредицата Джурасик Парк .. Както си преглеждах Фейсбука и ми попадна трейлър на филма .. За съжаление Крис Прат няма да участва в новият филм но видях любима актриса която се радвам че ще участва и това е Скарлет Йохансон както и Махершала Али и Джонатан Бейли . Лично казано вече се вълнувам да идва 2 юли и да седна в киносалона и да гледам филма .

# 586
  • София
Пуснати са традиционните ни теми за номинирането на най-любимите ни филми за 2024 г. и съответно най-лошите.

Моля включете се активно и в двете теми. Simple Smile
Имате време, срокът за номинации е 1 март' 2025 г. събота, включително.
Така че ако все още не сте изгледали някои ключови филми, имате време.

Най-добрите филми за 2024 г.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1738057

Най-слабите филми за 2024 г.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1738058

# 587
Един нов трейлър - мисля, че не е слаган в темата Simple Smile

# 588
  • София
Потоп (Flow / Straume) (2024)
https://www.imdb.com/title/tt4772188/

Ето я и голямата бомба!
Винаги има един изненадващ филм, който те отнася и това за тази година, поне според мен е латвийската анимация, Flow. 😊

Веднага бързам да предупредя, че във филма няма реч! Виждаме и чуваме различните животинки и тяхната борба със стихията и с незвестността и толкоз. Това е. Няма и хора!

Анимацията е приключенска НФ и мистерия, като действието се развива в един постапокалиптичен свят.
Според мен тази така характерна мистерия и атмосфера, която съпътства историята още повече вдига акциите на филма. Аз лично така и не разбрах коя година сме и къде точно е снимано или какво точно ни се показва. Надявам се, че не съм тъп, а просто нарочно е така направено. И това е идеята.
Хора е имало, цивилизация също. Даже главния герой е една домашна котка, а че е домашна става ясно от кадрите, които ни показаха. Но какво се е случило? Защо изведнъж хората изчезват, сякаш никога не са съществували?
Според мен явно се е случил някакъв климатико-геоложки катаклизъм, огромно разместване на земните пластове и по някаква причина хората са измрели (а всъщност може и да си ги има, но просто да не ни ги показват). Съдя за геоложките размествания заради наличието на капибарата, лемура и птицата секретар на едно място. Лемура го има само на о-в Мадагаскар, птицата-секретар само в Африка, а капибарата само в Южна и Централна Америка. Е, как така всички те попадат на спасителната лодка?

Историята много напомня на Ноевия ковчег, само че тук Ной го няма, а животните се оправят сами...
Имаме домашна черна котка, която е много интелигентна, самоука, упорита и хитра, имаме наивния добродушко кучето (така и не разбрах, Златен ретрийвър ли е или Лабрадор, а ако е едно и също, то моля да ми простите), имаме мъдрата, но и хладно дистанцирана птица секретар, завършения егоист и материалист (лемура) и странния отшелник, капибарата.

Целият филм е създаден и изобразен само с помощта на безплатния софтуер с отворен код Blender.
Използвани са звуци на истинските животни и как те звучат в природата!

Основното послание във филма е за това как преминаването отвъд индивидуалните нужди и обединяването на животните в общност е това, което ги спасява в положението на криза от кардинално естество.
Самото сближаване и обединение на едни толкова различни едно от други животинки, може да се разглежда и като наподобяване на човешкото учене и самоосъзнаване в зората на нашето съществувание...

Не е случаен и финалния кадър в който животните гледат своите отражения във водата и се идентифицират, това за мен е сигурна подсказка за самоосъзнаване и за това, че те разбират, че само заедно ще могат да оцелеят.

Това е моят голям фаворит за категорията най-добра анимация. Мислех, че няма кой да бутне ''Дивият робот'' (и той да вземе ще съм доволен), но ето че се появи по-силен кандидат.

Важно:
Има значима посткредит сцена, която се отнася за един от героите. Така че изгледайте и надписите!

Горещо препоръчвам!
-
8.5 / 9.0

# 589
Хора е имало и то съвсем до скоро, защото на бюрото в дома на котето имаше недовършена статуя и скица. Човекът е бил там до преди дни (вероятно е починал - не мисля, че е избягал, очевидно е обожавал котето и не би го зарязал).
Определено мистериозната атмосфера е търсена.
Според мен става дума за някаква древна напреднала цивилизация, която е била унищожена напълно от потоп, но може и да е някакво далечно бъдеше (достатъчно далечно, та сградите и някои предмети, като тези стъклени топки в торби, да са напълно неразпознаваеми). Всъщност няма значение къде са хората, защото те биха могли да са по скривалища, а друга част да са измрели - при такъв катаклизъм не е чудно, че земята изглежда пуста (откъм хора).

Според мен, със сигурност ще спечели Оскар.
За другите не знам, затова не се включвам в темите с прогнозите, но не вярвам, че ЕП ще спечели много статуетки, след всички скандали около филма.

# 590
Хора току що изгледах "Longlegs " и филмът доста ми хареса ... Играта на Никълъс Кейдж беше просто топ .. На няколко момента усетих как изтръпнах пред екрана .. Само малко играта на главната героиня ми беше леко дървена .. Иначе като цяло му давам 8 / 10 . 😏😏 П.П ако не знаех че това е Никълъс Кейдж нямаше да го позная . FlushedFlushed

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 19:26 от Жасмина 94

# 591
  • гр.София
Гледахме Без крила, с дъщеря ми. И на двете много ни хареса. Като човек прекарал известно време по пистите и залите с деца запалени по спорта,направо ми беше вълнуващо. А и отидох с ниски очаквания. Похвално е,че Башар Рахал е инициирал създаването на подобен филм. И би било полезно повече тийнове да го гледат.  Залата беше учудващо пълна.  Ако търся, ще намеря кусури, на мен не Шопов , а момичето ,в което беше влюбен не ми хареса как играе - голяма позьорка. И твърде тенденциозно и тя беше " различна".
Музиката е хубава.
И,лоша работа Smile - харесах си всички трейлъри на нови филми преди прожекцията и не знам как ще насмогна следващия месец .

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 21:05 от blanc

# 592
Аз в събота ще видя Дяволски игри . Надявам се да ми хареса на трейлър ми се видя интересен .. Леле Мики Рурк на нищо не прилича , далеч е вече от хубавеца от Девет седмици и половина .. Навремето беше страшно красив . ConfusedConfused Но както и да е стискам палци филмът ако е добър да пожъне успех .. BlushBlush

# 593
Днешната филмова препоръка:

"Крадецът" (1981)
"The thief" (1981)

За какво се разказва?
За професионален крадец, който иска да се измъкне от престъпния свят, но последният му удар го заплита в смъртоносна игра с мафията.

Кой играе?
Джеймс Каан, Тюздей Уелд, Джим Белуши, Уили Нелсън

Защо да го гледаш?
Защото това е брилянтният режисьорски дебют на Майкъл Ман – стилен, хипнотизиращ нео-ноар трилър, който полага основите на модерното криминално кино - с мрачна атмосфера, електронния саундтрак на Tangerine Dream и незабравимото изпълнение на Джеймс Каан.

# 594
Леле хора вчера както споменах гледах "Longlegs " и толкова се запечата в главата ми, че дори и сънувах героят на Никълъс Кейдж . От доста време филм на ужасите не ме беше стряскал толкова а обожавам такива филми , а смятах Носферату за зловещ филм ConfusedConfused . Но филмът наистина ми хареса съчетава криминален филм плюс окултизъм и свръхестественото нещо като Мълчанието на агнетата плюс Заклинанието . А гримът на Никалъс Кейдж беше просто върха както и на Бил Сказгард в Носферату изобщо ако не знаеш че са те няма да ги познаеш . Доста се чудя за Човека вълк вече дали да го гледам тъй като бяхте писали че е доста добър и страшен , но все пак ще се престраша ще чакам да излизе онлайн . BlushSmiling Imp

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 18:50 от Жасмина 94

# 595
  • София
Пусната е новата анкета! 😊
Време е за най-любимите ни драми да определят своя топ 3. Имате 9 гласа за гласуване!

Ето кои три комедии се класират за финала и кой е шампионът:
1. Полицаят от Сен Тропе - 18 гласа

2. Мистър Бийн 17
3. Боговете сигурно са полудели 16

Скрит текст:

# 596
  • Пловдив
Някой да е гледал "Веществото" с Деми Мур и "Напълно непознат" ?

# 597
Веществото го гледах , добра идея много добра актьорска игра но последните минути са пълен кошмар .. Гледайте го ако искате но последните минути са пълна бруталност ,  препоръчвам да се гледа на празен стомах или не яжте докато го гледате . ConfusedConfused

# 598
  • Berlin
Ай, страхотни филми в класацията. Хем доста не съм гледала, хем пак ми беше трудно. Cruel Intentions как се е промъкнал тук, браво, ама не гласувах за него.😃 Крайните резултати ще са интересни, гласувайте!

Diavolo, има ли как да се види накрая колко човека за гласували в анкетите? За статистиката, много ли сме, малко ли.

# 599
Над гласовете пише - в момента е "гласували 21".

Общи условия

Активация на акаунт