Сухи и напукани устни

• 3 340
  • 66
  •   1
Отговори
Предварително се извинявам, ако съм пуснала още една такава тема, ама писах, писах, публикувах и нещо се бъгна..

Устните ми са покъртително сухи.. пробвала съм какви ли не балсами, кремове, масла и прочее.

Задължително преди лягане слагам на Фирис балсам за устни, на сутринта са супер, преди да тръгна за работа слагам балсам. През деня по няколко пъти, когато се присетя си слагам балсами, във всяка чанта и всяка връхна дреха имам по един.
Стават на едни големи сухи и твърди кожи. Които както се досещате търпя търпя и в един момент ги дърпам.
Пробвала съм доста неща, моля Ви, ако се сещате за нещо наистина ефикасно ( разбира се, не очаквам от едно слагане да стане уау, ама..) в повечето случаи имам подобрение от един продукт и в един момент спира да ми действа.

Чудя се ( може би глупаво ще прозвучи), дали ако си сложа минимално количество хиалурон ( не за обем, а например 0,5-0,7), ще изглеждат по-хидратирани и ще се изгладят? Произхождам от там, че не съм виждала жена с хиалурон и сухи устни, ама пък в чак такова състояние като цяло не съм виждала други 😃😃😃

# 1
  • София
На мен една дeрматоложка ми предложи такова решение, но понеже видимо се беше обезобразила с филъри, прецених че ще продължа да се мажа. Ползвам Nuxe.

# 2
На мен една дeрматоложка ми предложи такова решение, но понеже видимо се беше обезобразила с филъри, прецених че ще продължа да се мажа. Ползвам Nuxe.
Да, и аз гледам по специалистите реално те как изглеждат, за да знам дали да се правя при тях.
То реално ако сложа такова малко количество няма да е кой знае колко видим ефекта откъм обем. Знам ли, а и ме е страх, напоследък наваляха много негативни случаи от естетически процедури. Nuxe кой, че ми излизат два вида.

# 3
И аз имам подобен проблем , след пробване на няколко доста скъпи варианти, които бяха без ефект, реших проблема с това:
https://aptekamladost.com/product/propolisov-vazelin-30-higitest/
Дай му шанс няма да съжаляваш. Има го в повечето аптеки

# 4
И аз имам подобен проблем , след пробване на няколко доста скъпи варианти, които бяха без ефект, реших проблема с това:
https://aptekamladost.com/product/propolisov-vazelin-30-higitest/
Дай му шанс няма да съжаляваш. Има го в повечето аптеки

Ще го пробвам, благодаря!
Всеки, който се сеща по нещо нека напише, ще събера информация и едно по вдно ще ги ползвам. Иначе на Фирис също е добър - но трябва честа употреба или моите устни са извънземен случай. Сега ще го кача

Минус ми е това, че е в бурканче, няма
апликатор, не е винаги удобно да бъркам с пръст в буркана 😃

# 5
  • София
Ексфолиране с мека четка за зъби внимателно - без агресивно търкане. След това навън балсам или вазелин (едноименният), а вкъщи след ексфолиране - леко намазване с краве масло. Кравето масло ми е спасявало устни, напукани до кръв.

# 6
Смесете равни количества мед и захар. Много внимателно намажете устните, оставете да подейства, след това разтъркайте внимателно, за да ексфолирате мъртвата кожа. Изплакнете. После може да повторите, но само с мед и само го намажете плътно и постойте пак така. Изплакнете. Колкото по-гъст е меда, толкова по-добре - няма да се стича бързо. Накрая намажете вазелин. Успех Simple Smile

# 7
Пробвай добрия стар "меден вазелин" Simple Smile

# 8
Смесете равни количества мед и захар. Много внимателно намажете устните, оставете да подейства, след това разтъркайте внимателно, за да ексфолирате мъртвата кожа. Изплакнете. После може да повторите, но само с мед и само го намажете плътно и постойте пак така. Изплакнете. Колкото по-гъст е меда, толкова по-добре - няма да се стича бързо. Накрая намажете вазелин. Успех Simple Smile
Имам захаросан мед от лавандула, може да пробвам. 😃
Ама тези кожи ако се отделят чрез пилингите, проблем ли е? Или трябва да изчакам сами да паднат. Знам ли, досега съм ги дърпала преждевременно.

# 9
Не съм имала толкова напукани устни като вашите и не мога да кажа със сигурност какво ще стане. Опитайте. Меда ще размекне и подхрани кожата, а захарта нежно ще ексфолира и ще помогне на мъртвата кожа да падне по-лесно.

# 10
Не дърпай кожичките, стават рани. Което се е отделило и стърчи внимателно обрежи с хубави (остри) ножички за маникюр. И после мажи каквото остане.

# 11
когато устните ми се напукат, мажа с плътен крем за около очи
не ползвай никакви евтини дрогерийни балсами (балея, нивея и подобни), от тях става по-зле

# 12
Чела съм някъде, че прекомерната употреба на балсами, и особено през нощта, може да изсуши кожата. Не помня точно защо и кога се случва. Пробвала ли си да спреш за малко, или да ползваш някакъв естествен продукт? Нагоре са ти предложили варианти.

# 13
Аз ползвам кокосово масло, но в този сезон каквото и да слагам няма особен ефект.

# 14
Всяка зима съм така и напукани сухи ръце
Мисля че е тип кожа, липса на витамини,  дехидратация и имаме нужда от нещо повече от мазане с вазелин.

Общи условия

Активация на акаунт