Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 33 216
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, момичета!
За първи път попадам в света на инвитрото и днес беше пункцията ми. Като резултат от нея - 23 фоликула, от които 20 годни яйцеклетки за оплождане.
Заради високия брой фоликули и Я, репродуктивният лекар прецени, че в моя случай, най-щадящо и с по-голяма успеваемост би имал  ЗЕТ.
Изписа ми за 3 дни антибиотик, 10 дни Регул0н + М€дрол. След като ми дойде Ц - нов 21-дневен курс с Регул0н и преглед на 20-тия днес. Но не ми обясни след това какво следва.
Аз очаквах ЗЕТ-а да се случи в следващия цикъл, а всъщност трябва да изчакам да минат два.
Благодаря ви предварително!

# 301
beyourself, почти съм сигурна при кой лекар си, защото бях на абсолютно същата терапия след пункция преди 4 години Grinning След това ще те извика на 2-3 ден от новия цикъл (този след 21-дневния курс регулон), вероятно ще започнеш естрофем с постепенно увеличаване на дозата, 1-2 прегледа, за да се види как нараства лигавицата и ще ти назначи и прогестерон (може би натаспин също). След трансфера ще имаш медрол пак.
Никога няма гаранции, но моя първи ЗЕТ след това беше успешен и имам дете от него. Според мен е хубаво наистина тялото и яйчниците да си починат добре след пункция с повече извадени яйцеклетки.

# 302
beyourself, почти съм сигурна при кой лекар си, защото бях на абсолютно същата терапия след пункция преди 4 години Grinning След това ще те извика на 2-3 ден от новия цикъл (този след 21-дневния курс регулон), вероятно ще започнеш естрофем с постепенно увеличаване на дозата, 1-2 прегледа, за да се види как нараства лигавицата и ще ти назначи и прогестерон (може би натаспин също). След трансфера ще имаш медрол пак.
Никога няма гаранции, но моя първи ЗЕТ след това беше успешен и имам дете от него. Според мен е хубаво наистина тялото и яйчниците да си починат добре след пункция с повече извадени яйцеклетки.
Благодаря за инфото! ❤ Може и за един и същ лекар да говорим Simple Smile
Да, имам и настапин назначен от сега.
Убедих се, а и усещам по себе си, че е по-добре организмът ми да почине малко преди трансфера. Имам доверие в лекаря.

# 303
Вмъквам да приемате много протеин в следващите 2-3 седмици, за да се избегне хиперстимулация Simple Smile

# 304
Благодаря! Изписан ми е и протеин на прах 3 пъти на ден към белтъчната диета.
А да попитам - от снощи, след вечеря, се появи остра болка в дясната половина на тялото, в долната част под ребрата, която се усеща най-силно при дълбоко вдишване. Дали не са газове и нормално ли е?

# 305
Здравейте! Искам да попитам на база на какво се решава дали замразеният трансфер ще бъде на естествен или стимулиран цикъл, лекарят решава на преглед на 2рия ден от мц ли? Също така има ли други задължителни изследвания преди самия трансфер, като микробиология и тн, защото ще е минал повече от 1 месец от моята преди пункцията и забравих да попитам в клиниката? Благодаря предварително.

# 306
Юхууу момичета, пак съм аз.
При мен нещата спряха да се развиват пета седмица, проверено през интервал при няколко лекаря.
Продължаваме напред Simple Smile
@astrostrive11 - доколкото знам от скромният ми опит, свежият трансфер се отлага, заради висок прогестерон, но нека и някой друг да потвърди.

# 307
astrostrive11 по преценка на лекаря е. Стимулирания е по-предвидим и по-лесен за проследяване и контролиране, затова е често предпочитан. Но при редовна овулация не е проблем да е на спонтанен цикъл. Обсъди го с лекаря си като отидеш на преглед на 2ри ден.
Аз например съм с много нередовен цикъл и имам 3 трансфера с естрофем (стимулиран цикъл). Обаче пък заради други здравословни проблеми вече няма как да приемам естрофем и следващия ми трансфер ще е на модифициран естествен, т.е. със стимулация на овулация.

hubabuba, съжалявам...

# 308
astrostrive11 по преценка на лекаря е. Стимулирания е по-предвидим и по-лесен за проследяване и контролиране, затова е често предпочитан. Но при редовна овулация не е проблем да е на спонтанен цикъл. Обсъди го с лекаря си като отидеш на преглед на 2ри ден.
Аз например съм с много нередовен цикъл и имам 3 трансфера с естрофем (стимулиран цикъл). Обаче пък заради други здравословни проблеми вече няма как да приемам естрофем и следващия ми трансфер ще е на модифициран естествен, т.е. със стимулация на овулация.

hubabuba, съжалявам...

Здравей 2402, ако може да споделиш поради какви здр проблеми,не можеш вече да приемаш Естрофем,благодаря

# 309
Проблеми с жлъчните канали. Жлъчката ми е премахната преди повече от 2 години, но се оказа, че съм формирала камъче в каналите. Естрофема (естроген съдържащите лекарства като цяло) е предпоставка за образуване на холестерлови камъни за съжаление.

# 310
Добър вечер!
Колко време след неуспешен трансфер опитахте пак?
Лекаря ми каза да изчакам първият цикъл и след това да пробваме пак.
Предполагам, че е относително и зависи от диагнозата и опитите на двойката.

# 311
Определено зависи от конкретния случай. Ако няма проблеми аз бих пропуснала един цикъл и бих действала на втория. Реалността при мен обаче е трансфер, завършил с извънматочна бременност 03.2023, следващ трансфер беше чак 02.2024 (неуспешен). След това вече повече от година не можем да стигнем до трансфер, а имаме замразено ембрионче.

# 312
2402 и на мен лекарят ми каза така, че няма проблем да пробваме на вторият.
Благодаря ти отново за споделеният опит.
Радвам се, че си тук и ни даваш съвети, но пък и не се радвам, че стигаме до там, че трупаме такъв житейски опит..
Живот и здраве Май месец ще опитаме пак и така, докато стане

# 313
Какви методи сте пробвали и са сработвали за вас при подготовка за трансфер за да порасне лигавицата добре и да е успешен трансферът?

# 314
Какви методи сте пробвали и са сработвали за вас при подготовка за трансфер за да порасне лигавицата добре и да е успешен трансферът?
Аз имам чувството,че ми помогнаха вливките на ГЛУТАТИОН и РЕСВЕРАТРОЛ. Те ми удебелиха лигавицата след първият трансфер и на вторият(замразен) е успешен. Сега съм в 11с. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт