Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 29 520
  • 683
  •   2
Отговори
# 660
Момичета,какво мислите на ден 11 естрадиол около 1000 и лигавица 7.3 и на ден 13 естрадиолът вече е 6.2 ,ЛХ 70, фоликул 21 мм и още неспукан.Това е на естествен цикъл подготовка за зет.Дали трябва да се канселира опитът? Прогестеронът беше съответно 1 и 2 в тези два дни.

# 661
Утре ми е денят за ЗЕТ - слагам ли си Пролутекса сутринта и пия ли всички останали хапчета - Дуфастон, Естрофем, но шпа, бусколизин и т.н.?

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 23:52 от Si_mo_na

# 662
Мен изрично ме предупредиха да си пия всичко което трябва сутринта преди трансфер. Включително и циглогеста.

Утре ми е деня за ЗЕТ - слагам ли си Пролутекса сутринта и пия ли всички останали хапчета - Дуфастон, Естрофем, но шпа, бусколизин и т.н.?

# 663
Аз бях на циклогест и пролутекс преди трансфер - сложих и двата сутринта, не се прекъсват.

# 664
  • Be realistic - plan for a miracle.
Аз доколкото знам във влагалището нищо не се слага преди трансфер, прогестерона се взима през устата по изключение?
Да ме поправи някой ако греша.

# 665
И на двата ми трансфера съм слагала всичко, вкл. и вагиналния прогестерон. Лекарят си почиства полето, преди да направи трансфера. На първия ми трансфер в Щерев изрично ме предупредиха да си сложа прогестерона и, че те ще почистят. На втория, при Цветков също си сложих и той си почисти. Важното е новата на хормона  да са достатъчни, другото лесно се оправя.

# 666
  • София
Мен ме предупредиха преди двата трансфера да не спирам Циклогеста. Сега за втория ми казаха в деня на манипулацията да го сложа ректално, а не вагинално.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 17:08 от NaniG

# 667
Прогестеронът НЕ се слага вагинално основно ако има някакво кървене вагинално.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 11:38 от Antilop_9723

# 668
Различни болници, различни протоколи. С две думи няма да сбъркате и вагинално и ректално да сложите, но се слага. Аз съм слагала ректално в деня на трансфера, твърдят, че се усвоява също толкова добре.

# 669
В деня на трансфера пих утрогестана през устата. Но да, така или иначе доктора почиства влагалището, защото все пак има остатъци от предишни поставяния.

# 670
Аз и при двата трансфера (успешни) слагах от начало до край циклогеста ректално. Беше ми адски неприятно поставянето му вагинално като последващо изтичане.

# 671
Здравейте, аз съм след ЗЕТ направен на 29 Август. Вчера ми беше първият преглед и за съжаление не се видя нищо освен малък сак, който отговаря ня 4-5 седмица. Случвало ли се е на някого? Все пак ме извикаха след седмица отново, но според мен не вървят добре нещата.

# 672
Здравейте, аз съм след ЗЕТ направен на 29 Август. Вчера ми беше първият преглед и за съжаление не се видя нищо освен малък сак, който отговаря ня 4-5 седмица. Случвало ли се е на някого? Все пак ме извикаха след седмица отново, но според мен не вървят добре нещата.
Какво е нарастването на ЧХГ-то?

# 673
Здравейте момичета, днес ден 11 от трансфера и кръвен тест отрицателен. Лекарите казвахт да продължа лекарствата и да направя тест пак на 14. Какъв е смисъла? Случвало
ли ви се е и чували ли сте за случай, при който в последния момент да се промени резултата?

# 674

Какво е нарастването на ЧХГ-то?

Изследвано е само веднъж на 11.08. Беше 344.

Общи условия

Активация на акаунт