Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 33 092
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте. Има ли някой, който се е консултирал с имонолог дали е ОК да се поставя противогрипна ваксина преди ЗЕТ? По принцип искам да си поставя, защото имам малко дете, което постоянно носи вируси от детската градина. Евентуално следващия месец ще правим ЗЕТ та се замислих дали ваксината няма да стимулира излишно имунитета. Изобщо не разбирам. От друга страна няма как да се консултирам с имонолог само за това.
Само да кажа понеже темата с ваксините понякога в чувствителна, по никакъв начин не искам да събуждам спорове. Миналата и по-миналат година съм си поставяла ваксина и макар и с грипаво дете вкъщи, аз не се заразявах.

# 706
С имунолог не съм се консултирала, но преди две години се консултирах с репродуктивния си лекар и нямаше никакъв проблем да си поставя ваксината месец-месец и нещо преди трансфера.

patty, най-добре се опитай отново да се свържеш с лекаря си. Аз и по 10пъти на ден съм звъняла като нещо ми е било спешно, докато не получа отговор. Лично моето мнение е, че не е ок да се прави трансфер без чиста микробиология.

# 707
Невъзможна е комуникацията за жалост . Казаха ,че имали по спешни неща от моя проблем . Утре на срещата с доктора ,ще имам възможност да говорим ,но за да не ми се обадят цяла седмица ,явно няма да отменяме трансфера . Не знам дали да не се откажа от тези 4 ембриона и въобще да не се занимавам повече с тази клиника . Така или иначе бях решила ,успешен или не ,това да е последният при тях и другите два ембриона да не ги трансферирам.
Дали има смисъл обаче да го правя и този трансфер ,не знам

С имунолог не съм се консултирала, но преди две години се консултирах с репродуктивния си лекар и нямаше никакъв проблем да си поставя ваксината месец-месец и нещо преди трансфера.

patty, най-добре се опитай отново да се свържеш с лекаря си. Аз и по 10пъти на ден съм звъняла като нещо ми е било спешно, докато не получа отговор. Лично моето мнение е, че не е ок да се прави трансфер без чиста микробиология.

# 708
Ако ти не се чувстваш ок да правиш трансфер,  не мисля, че някой може да те задължи. Обсъди го с лекаря утре, не пречи да отмените трансфера., след като му обясниш притесненията си.

# 709
Съвсем ок е сама да си отмениш трансфера. Иначе аз не бих си зарязала ембрионите като знам колко трудно се стига до такива. Simple Smile
Ако не си доволна от клиниката, просто можеш сама да преценяваш и да си проследяваш някои неща и да не взимаш всичко като чиста монета. Но не си зарязвай ембриончетата Simple Smile

# 710
А какво мислите за подготовка за ЗЕТ с декапептил от предходния месец ? И за първия ЗЕТ така процедираха и сега пак . С какво помага ,този декапептил ? Необходима ли е такава подготовка ? Забелязала ,че за ЗЕТ ,момичетата се подготвят съвсем кратко време ,а аз по два месеца

Съвсем ок е сама да си отмениш трансфера. Иначе аз не бих си зарязала ембрионите като знам колко трудно се стига до такива. Simple Smile
Ако не си доволна от клиниката, просто можеш сама да преценяваш и да си проследяваш някои неща и да не взимаш всичко като чиста монета. Но не си зарязвай ембриончетата Simple Smile

# 711
Нямам опит и мнение в тази посока - правила съм само СЕТ и един успешен ЗЕТ на естествен цикъл без подготовка.

# 712
Sneji, не е желателно преди ЗЕТ да слагаш ваксини или да пиеш каквито и да е имуностимуланти, защото това качва имунитета, особено ако имаш проблеми с имунологията, а дори и да нямаш, не е желателно. Най-много да си объркаш имунитета и тялото ти да атакува ембриона, докато се " бори" да се защитава от нещо, дето я те хване, я не. Обяснявам го лаишки, защото имунологията е сложна наука, но с две думи, по-добре недей.
PattyK, няма нужда да си зарязваш ембрионите, може да ги преместиш в която и да е друга клиника.

# 713
Нямам вариант за местене . Ще помисля тази вечер и ще видим утре какво ще каже доктора … Просто от всичко прочетено последните дни ,разбирам че няма смисъл от  трансфер ,при положение че има проблем

=Salsera link=topic=1709992.msg50368636#msg50368636 date=1761238178]
Sneji, не е желателно преди ЗЕТ да слагаш ваксини или да пиеш каквито и да е имуностимуланти, защото това качва имунитета, особено ако имаш проблеми с имунологията, а дори и да нямаш, не е желателно. Най-много да си объркаш имунитета и тялото ти да атакува ембриона, докато се " бори" да се защитава от нещо, дето я те хване, я не. Обяснявам го лаишки, защото имунологията е сложна наука, но с две думи, по-добре недей.
PattyK, няма нужда да си зарязваш ембрионите, може да ги преместиш в която и да е друга клиника.
[/quote]

# 714
Коя е тази клиника от която няма вариант за местене на ембриони?

# 715
В Турция ли си?

# 716
Не съм казала ,че клиниката не позволява . За мен не е вариант . Аз не живея в България и не мога да отделя повече време да стоя тук ,че и да се занимавам с други клиники по други градове .
Имам три опита в Испания и да ме питате защо реших да пробвам тук,не мога да ви отговаря  😁  Две години за един трансфер е достатъчно време за България
quote author=Si_mo_na link=topic=1709992.msg50368712#msg50368712 date=1761239167]
Коя е тази клиника от която няма вариант за местене на ембриони?
[/quote]

# 717
Аз като знам с колко зора направих ДВА ембриона, направо не мога да си представя да се откажа от 4..
Какво да Ви кажа.. Пожелавам Ви успех този път и дано шанса бъде на ваша страна!
Моята най-добра приятелка забременя, износи и роди с бактерия дъщеря си (секцио), без никакви проблеми за нея и бебето. Дано имате нейния късмет и всичко да е наред 🙏

# 718
А какво мислите за тези стойности ? 5 дни преди ЗЕТ . До момента съм на декапептил и естрофем . Не съм започнала ,още утрогестана,а прогестерона е доста висок ,което означава ,че въпреки лекарствата е настъпила вече овулация и не трябва да има трансфер . Нали така ? Естрадиола пък е нисък
А трансфера ми не е отменен

# 719
patty Не мисля, че е минала О, съдя по моите резултати на успешния трансфер. 17.09  прогестерон 3,69 nmol/l Тогава док каза, че предстои овулация и този ден е нулев, прецени, че няма нужда да слагаме тригер. Действително на 18.09 е била овулацията следобед и това го потвърди ня 19.09 сутринта на преглед. На 22.09 ми беше трансфера на пет дневен ембрион, вчера видяхме и сърдечен пулс. Кога трябва да е трансфера ти?

Общи условия

Активация на акаунт