Нов трудов договор.

• 1 983
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
  • тук-там
Е, това, че е по програма едва ли има някакво значение в случая. И по програма да е пак са задължени да спазват разпоредбите на кодекса на труда. Просто си поискай едно копие, за да си наясно какво е подписано.
А според вас защо не иска да ми въведе болничния в ной за да ми се плати. Дали има общо с програмата,смисъл ако го внесе ще получи по малка компенсация или там както се води за този месец. Питах го многократно и все овърта. Сега съм бременна и вече мисля да взимам болничен и се притеснявам с това мотаене. Към кого мога да се обърна ако не ми внася болничните в срок и какви са последствията?

А ти каза ли му, че си бременна? Горкия работодател. И изпитателния срок мина, нали? Thinking

# 16
Е, това, че е по програма едва ли има някакво значение в случая. И по програма да е пак са задължени да спазват разпоредбите на кодекса на труда. Просто си поискай едно копие, за да си наясно какво е подписано.
А според вас защо не иска да ми въведе болничния в ной за да ми се плати. Дали има общо с програмата,смисъл ако го внесе ще получи по малка компенсация или там както се води за този месец. Питах го многократно и все овърта. Сега съм бременна и вече мисля да взимам болничен и се притеснявам с това мотаене. Към кого мога да се обърна ако не ми внася болничните в срок и какви са последствията?

А ти каза ли му, че си бременна? Горкия работодател. И изпитателния срок мина, нали? Thinking
Да,знае още преди да свърши изпитателния срок. Защо да е горкия. Мене ме прави на маймуна и не искам да се разправяме с жалби искам всипко да е нормално ама той не разбира.

# 17
Болничния за кой месец ти е?

# 18
Болничния за кой месец ти е?
За Октомври. По закон до 10 този месец трябваше да е внесен. На две колежки всипко е наред,а моя е незнайно къде

# 19
Да, той вече дори трябваше да е изплатен от НОИ. А твоя не е подаден все още, така ли? Ти кога си го представила?

# 20
Да, той вече дори трябваше да е изплатен от НОИ. А твоя не е подаден все още, така ли? Ти кога си го представила?
В дена на издаването му,14 Октомври. Имам пик към нап и там изобщо не фигурира,освен подадения от лекаря. През Октомври бях още по въпросната програма и мисля че заради това умишлено ме мотка за да си получи пълния размер на компенсация или субсидия не знам как се води

# 21
А заплата за октомври получила ли си?
Не вярвам да те мотае заради програмата. Да предположим, че от АЗ му преведат пълния размер осигуровки за теб за октомври, това означава че трябва целия месец да нямаш отсъствие. А след като направят справка/засечка с НОИ и НАП ще открият несъответствие и ще започнат разследване. Ако междувременно р-ля представи болничния ти, следва пък глоба от НОИ за непредставен документ в срок. От друга страна самия р-л следва да прави корекции в октомври на заплати и Д1 и Д6. А ти най вероятно си на МРЗ. Така че не виждам логика в цялата ситуация.

# 22
А заплата за октомври получила ли си?
Не вярвам да те мотае заради програмата. Да предположим, че от АЗ му преведат пълния размер осигуровки за теб за октомври, това означава че трябва целия месец да нямаш отсъствие. А след като направят справка/засечка с НОИ и НАП ще открият несъответствие и ще започнат разследване. Ако междувременно р-ля представи болничния ти, следва пък глоба от НОИ за непредставен документ в срок. От друга страна самия р-л следва да прави корекции в октомври на заплати и Д1 и Д6. А ти най вероятно си на МРЗ. Така че не виждам логика в цялата ситуация.
Заплата съм получила за месец Октомври. И не съм на минимална работна заплата а на 1460 лв по орограма. Получих пари само за дните в които съм била на работа,като болничните не са включени в тези дни.

# 23
Щом си получила само за частта, която си работила, значи имат намерение да представят болничния в НОИ. Поради какви причини е забавянето, само те си знаят.
Аз съм до тук. Не мога да правя повече предположения.
Най добре си обсъди нещата с началника и счетоводството.

# 24
Щом си получила само за частта, която си работила, значи имат намерение да представят болничния в НОИ. Поради какви причини е забавянето, само те си знаят.
Да по пътя на логиката и закона е така. Само да кажа че това е втори болничен с който се случва така. Пътвия ми беше август пак бях в програма. Плати ми 18 дни колкото си имах а по брой осигурени дни имах 23 в ной. Според мене нарочно го прави и му го казах и отрича. Ще му кажа още веднъж и следващата стъпка е жалба в ной,щом не става с добро ще стане по трудния начин.

# 25
А за първия болничен получи ли обезщетение от НОИ?

# 26
А за първия болничен получи ли обезщетение от НОИ?
Не не съм получила. Болничния изобщо не се внесе и аз си замълчах. Сега това е втори болничен и вече ми писна.Той си взима максималната сума а мене ме ощетява.

# 27
Хм, много странно. А ти фиш имаш ли? Как те водят в останалите дни?
Ако решиш да пускаш жалба - ходи се в инспекция по труда, а не в НОИ

# 28
Хм, много странно. А ти фиш имаш ли? Как те водят в останалите дни?
Ако решиш да пускаш жалба - ходи се в инспекция по труда, а не в НОИ
Имам фиш и на него са ми по малко дните не ми е пълен месеца а той го изписва пълен заради субсидията. И след като подам жалба знаеш ли какво следва и дали се чака много?

# 29
Да по пътя на логиката и закона е така. Само да кажа че това е втори болничен с който се случва така. Пътвия ми беше август пак бях в програма. Плати ми 18 дни колкото си имах а по брой осигурени дни имах 23 в ной. Според мене нарочно го прави и му го казах и отрича. Ще му кажа още веднъж и следващата стъпка е жалба в ной,щом не става с добро ще стане по трудния начин.

Хубаво, ама нали се досещаш, че ако те уволни, видимо бременна може да не си намериш друга работа и да останеш без майчинство. Изчакай малко, успокой се.

Общи условия

Активация на акаунт