Парфюмни размисли и страсти - 293 тема

• 55 209
  • 771
  •   1
Отговори
# 330
  • на последния етаж
Моля да ми препоръчате аромат за подарък на мъж 70+, бюджет 70-80 лв и да може да дойде преди Коледа. Simple Smile Последно му подарих Tabacco Gandini 1896 for men и много му хареса.

# 331
Лира , encore noire extreme на Lalique
Тук го има https://parfium.bg/lalique-encre-noir-a-la-extreme-parfium-za-my … Zft0aAsbxEALw_wcB , доставката е бърза

# 332
Аз на кожа много рядко пръскам. Гледам да е на дрехите и в косата. Зимата няма и много кожа на показ, а лятото комбинацията парфюм и слънце не е най-удачната.

Не съм съгласна. Удачна е, стига парфюма да е съобразен с температурата и аромата му.Затова и има толкова аромати, във фрагантика може да видите кой, за какво време е подходящ и пак не на 100%, трябва да го тествате върху кожата си. Няма сезон, в който да изляза без парфюм заради времето, абсурдно ми звучи. 😁
Не става въпрос за време, а за това, че напарфюмирана кожа, облъчена от слънцето може да доведе до алергични раекции и нежелана пигментация. Аз предпочитам да не рискувам.

Сгласни, несъгласни, това са моите разбирания и аз така процедирам. Дали е правилно или не, няма никакво значение, аз се пръскам за собствено удоволствие, не да спазвам някакви правила на пулсни точки и там каквито цитирате. Simple Smile

# 333
  • София
Аз пръскам и по кожа и по коса. По дрехи избягвам. Например Мансера оставят ужасни мазни петна.

# 334
Нямам нито една лекьосана от парфюм дреха. Не пръскам по копринените си шалове единствено, всичко друго е fair game

# 335
Аз на кожа много рядко пръскам. Гледам да е на дрехите и в косата. Зимата няма и много кожа на показ, а лятото комбинацията парфюм и слънце не е най-удачната.

Не съм съгласна. Удачна е, стига парфюма да е съобразен с температурата и аромата му.Затова и има толкова аромати, във фрагантика може да видите кой, за какво време е подходящ и пак не на 100%, трябва да го тествате върху кожата си. Няма сезон, в който да изляза без парфюм заради времето, абсурдно ми звучи. 😁
Не става въпрос за време, а за това, че напарфюмирана кожа, облъчена от слънцето може да доведе до алергични раекции и нежелана пигментация. Аз предпочитам да не рискувам.

Сгласни, несъгласни, това са моите разбирания и аз така процедирам. Дали е правилно или не, няма никакво значение, аз се пръскам за собствено удоволствие, не да спазвам някакви правила на пулсни точки и там каквито цитирате. Simple Smile

Абсолютно. Всеки сам си преценЯ , дето се вика.
Както Вие споделихте своята гледна точка, това направих и аз. Много подвеждащо прозвуча това за слънце и парфюм, затова и се включих.
Относно пръскането, разбира се, че всеки ще си спазва неговите си правила, това не означава, че не може да констатираме в темата кое всъщност е правилно и кое не.

# 336
Е къде написах, че трябва еди какво си? Недейте да правите от мухата слон.
Споделям моите възгледи и навсякъде пиша аз, за мен и в този дух. Никъде не твърдя, че друг трябва да прави като мен.

# 337
При парфюмиране, пръскам само на кожа. А при тест, просто задължително на кожа - само така мога да усетя как се развива ароматът и дали е мой.
Пристигна вчера парфюмът за мъжа ми, пратили ми и две мостри. Супер. Само че как можаха от всички разкошни аромати, творение на мосюто, да ми пратят Бакара руж??? Другата е Алиен, бива.

# 338
Пипи, и двата парфюма ги харесвам много , за Алиен имам специално място в сърцето си. Откъде сте пазарували, че са Ви изпратили такива хубави мостри?
А аз винаги получавам най-тъпите мостри😂 с изключение на Делириум, там винаги пращат нещо по вкуса ми.

# 339
Обожавам парфюмите на Килиън аз. Траят ми докато не ги махна.
Наркотик на Initio на мен ми мирише само на целина. Не знам каква е тази глупост с обонянието ми, но не откривам нито една нотка от посочените в пирамидата. Пробвала съм го много пъти винаги е така.

# 340
  • Sofia
Може би на твоята кожа избиват зелените нюанси на хедиона, оттам асоциацията с целина. С гореща кожа ли си?
Моята е хладна и суха и излъчва  пикантен черешов ликьор и сладостна тонка.

# 341
Да с гореща. Не знам още първия път така ми миришеше на целина и нищо друго не усещам. Пробвах на блотери, на кожа, върху други хора мси така е. Прочетох по парфюмните групи, че има и други хора да го усещат точно така.

# 342
Пипи, и двата парфюма ги харесвам много , за Алиен имам специално място в сърцето си. Откъде сте пазарували, че са Ви изпратили такива хубави мостри?
А аз винаги получавам най-тъпите мостри😂 с изключение на Делириум, там винаги пращат нещо по вкуса ми.

flaconi.de е сайта.

# 343
Здравейте, баща ми ще има рожден ден скоро и искам да му купя парфюм сходен по аромат на този, който има. Винаги използва един и същ, а ми се иска да пробва нещо различно, но едновременно с това да е по негов вкус. Ще ми препоръчате ли нещо подобно на Bvlgari Aqua Pour Homme?

# 344
  • София
Скрит текст:
Моля да ми препоръчате аромат за подарък на мъж 70+, бюджет 70-80 лв и да може да дойде преди Коледа. Simple Smile Последно му подарих Tabacco Gandini 1896 for men и много му хареса.

Лита - Привет, моята препоръка е Plein Parfums No Limit$ Gold Philipp
В момента, 90мл търговски продукт е 79лв.
Скрит текст:

https://www.fragrantica.com/perfume/Philipp-Plein-Parfums/No-Lim … t-Gold-86950.html
Ароматен, елегантен, чист, свеж, с приятен портокалов цвят.  Мисля, че е отличен избор не само като парфюмна композиция, но и трайността и шлейфа му са отлични.

---
Скрит текст:
Здравейте, баща ми ще има рожден ден скоро и искам да му купя парфюм сходен по аромат на този, който има. Винаги използва един и същ, а ми се иска да пробва нещо различно, но едновременно с това да е по негов вкус. Ще ми препоръчате ли нещо подобно на Bvlgari Aqua Pour Homme?

nezabravka_7 - бих се спрял на Azzaro Chrome Parfum
Скрит текст:

https://www.fragrantica.com/perfume/Azzaro/Azzaro-Chrome-Parfum-79268.html

Прекрасна EDP версия! Тук фокуса не е толкова върху морско-акватичното, а повече върху дървесно-ароматното, подкрепено от зелени, чисти и билкови акорди на заден план. Мисля, че точно това търсите - аромат, който носи чистота, свежест, въобще това Синьо усещане, но в един по-дълбок, рафиниран и елегантен дървесен прочит. При мен показва страхотна трайност и много приличен шлейф. Определно Азаро са се справили страхотно-гореща препоръка. Някои казват, че им напомня на стила на Amouage Beach Hut Man, но не мога да го потвърдя, защото не познавам въпросния амуаж.

Общи условия

Активация на акаунт