Парфюмни размисли и страсти - 293 тема

• 55 220
  • 771
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Да се запиша и аз с откритията ми този сезон, трио на Ести, заедно с рефил Dream Dusk.

За ЧП се разписах с тази красавица от Елинор.

# 76
Здравейте!
Харесала съм си два парфюма, между които се колебая.
Kilian Angel's shape
Xerjoff Erba pura
Като и двата съм пробвала, харесват ми, като Kilian повече се доближава до моят вкус. За съжаление обаче имам наблюдение, че не е толкова траен, колкото на мен ми се иска. Сравнявайки го и с Xerjoff, определено той обира точките.
Чудя се дали само аз съм го забелязала, защото мъжа ми твърди, че Kilian се усеща, докато аз не го усещам по себе си, отново сравнен с Xerjoff.

# 77
  • Melmak
Здравейте!
Харесала съм си два парфюма, между които се колебая.
Kilian Angel's shape
Xerjoff Erba pura
Като и двата съм пробвала, харесват ми, като Kilian повече се доближава до моят вкус. За съжаление обаче имам наблюдение, че не е толкова траен, колкото на мен ми се иска. Сравнявайки го и с Xerjoff, определено той обира точките.
Чудя се дали само аз съм го забелязала, защото мъжа ми твърди, че Kilian се усеща, докато аз не го усещам по себе си, отново сравнен с Xerjoff.

Двата парфюма нямат нищо общо.

Килиън се усещаше при мен около 5 часа, това като незрял аромат. Много силно усещах ябълков пай, алкохолната нотка (коняк) е само в първите 15 минути.

Ерба пура е спорен аромат, много експлоатиран и популярен. Имам го, ползвам го пролет.

Angels share за мен е есенен и зимен аромат. Понеже казахте, че се колебаете това са страшно различни аромати и не разбирам колебанието. 😁

# 78
Само не Ерба Пюра на този етап. Преди да и аз го имам, но сега всички го носят и то като копия. Цялото метро мирише.

# 79
Може би не се изразих правилно. Да, двата аромата нямат нищо общо и са за различни сезони, Xerjoff бих го носила и лятото.
Та да карам по същество...😅
Това, което ме притеснява е трайността на Kilian сравнена с тази на Xerjoff. Някак много слаб ми идва Kilian като трайност, а четейки многото отзиви за него, пише, че е изключително траен.
Общо взето се чудя дали си заслужава парите?

# 80
  • София
При мен е много траен, но и аз пръскам щедро.
Ерба Пура обаче е вечен, сигурно защото не мога да го понасям. Grinning

# 81
  • Melmak
Това е проблемът на Ерба пура, че всички имат копия, които често са зле. И всичко живо денонощно се къпе с този аромат. Аз го имам и му се радвам, за щастие около мен не го носи никой.

Angels share също е много копиран парфюм, но до сега хубав клонинг не съм надушвала. Близки да, но не е същото днк.

Възможно е при вас да не е толкова траен. При мен се усещаше на дрехите докато не ги изпера, примерно на шал.

# 82
  • София
Аз май съм от малцината във форума, които не разбират ароматите на Килиан, резки, запомнящи се, но няма никаква красота, поне за мен в тях. На моята кожа Angels share е супер нетраен.

По темата, кой парфюм е най-траен при вас?

При мен на първо място е Jour d’Hermеs Absolu и Womanity(едно двойче коментира, като го тества "мирише на стара жена да не го слагаш" Mr. Green)

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 20:46 от nad_tab

# 83
  • Melmak
Molecule 01. Пръскам два фъса сутринта на излизане за работа, вечерта се прибирам и пак мирише много. Чак след душ пада, а ако е попаднал по косата, до измиване на косата.

Повечето ми парфюми са трайни, Монтал също доста. Като цяло миришат по поне 8 часа (парфюмите, които имам, освен един Шанел, ама Шансовете не се славят с трайност).

# 84
Аз също пръскам щедро, за съжаление ми е изключително трудно да преценя от една мостричка, а трябва да отида до София, ако искам да се напръскам стабилно. 😅
За Erba не съм усещала някого, но щом няколко дами казвате, явно се превръща в някаква "мода", както преди години с Олимпеата и Саваж.😵

Над, аз си падам точно по такива аромати и за мой късмет "набарвам" изключително трайни парфюми, а и кожата ми предразполага.
Един от най-трайните за мен парфюми е адски стар, но много любим - Alien.
Препоръчвам и нишовите парфюми на Once, също за много добро попадение смятам Ван Клийф, по-конкретно Бойс Д'Аманде.
След Килиан съм се насочила към Portrait of a lady, най-вероятно пак няма да ти е по вкуса.🤪

# 85
  • Melmak
Моят съвет е да пробваш първо с отливка. Поръчай си и двата аромата и ще прецениш. Специално за Angel share като излезе се сдобих с отливка. Бях готова на спяла покупка с оглед на пирамидата и мненията. Цената ме спря да го поръчам без да е тестван. И си останах само с отливката. Не е моят. Харесвам го, но не достатъчно, че да го имам. Според мен така с разносване няколко дни ще разбереш дали го искаш.

Имай предвид, че понякога обонянието свиква с аромата и ти не го усещаш, но околните - да. Особено при ежедневно ползване на един аромат.

Ерба пура е мода откакто излезе, надявах се да отмине, че да почнем да го носим само тези, които го харесваме. Сигурно е добре, че рядко ползвам метро сутрин, иначе сигурно нямаше да искам да го имам и аз.

Да ви кажа ли моят мъж какви ги свърши преди няколко месеца? Не съм влизала в темата от месеци и не съм писала.

Отиде командировка в чужбина, знаейки моето парфюмно хоби, човекът решил да ме зарадва.
До тук идеално. Не съм фен на Шанел като цяло, харесвам малък брой техни аромати - allure edp и coco noir. Преди се чудех за един от Шансовете и с чуденето си останах. Не знам дали мм по някакъв начин го е разбрал или просто това е харесал от безмитния на летището, но се прибира с един от Шансовете. Оказа се, че ми допадна, само трайността е компромисна, но наистина много ме зарадва.

Беше ми споменал, че е взел и на техните по 1 парфюм. Не го бях питала какъв. Идва един ден свекърва ми на гости.. и какво да помириша.. същия Шанс. :Няма такава емотикона:

Много ме отблъсква, когато някой близък мирише на същото. Разбира се, то не е на 100% понеже всичко зависи от кожата, но мъж, който нищо не разбира от аромати, взел два еднакви.. направо…

Изпръсквам го тоя Шанел и никога повече няма да го купя.

# 86
Мен също би ме отблъснало, особено пък свекървата да е с такъв...😂

Килиан го носих 2 дни, усещам го още на сакото, с което бях. Хартийката от торбичката на Делириум още е в коридора, влизам и направо ме лъхва аромат, в който съм влюбена... Сърбят ме ръцете да го поръчам, на мноооого, много тънък косъм съм.😍
Относно репликите на маркови парфюми, въобще не се впечатлявам вече от такива, нито има нещо общо с оригинала, когато стои повече от час на кожата , аромата се променя и най-вече тогава се разбира, че няма нищо общо. Някой си, някъде чул, че това е реплика на мнооого скъп парфюм, пу, за мен, искам го! Кой пък ще разбере, че е менте?!
Е, има си и истински ценители на парфюмите като нас и винаги, винаги се разбира и усеща.
Слава Богу в кръга си нямам такива хора, нито имаме метро.😁

# 87
densi, Благодаря за темата!
hechicera_, ужас.. свекито да ухае на твоя аромат...

Трудно харесвам нещо ново и за ЧП си поръчах от Elinor любимия Mugler Angel към който винаги се връщам.

Обмислям да зарадвам дъщеря ми с Prada Paradoxe за Коледа, но се чудя между чистия Paradoxe и Paradoxe Intense, а не искам да разваля изненадата с уточняващи въпроси. Ще съм благодарна да споделите мнение кой е по-подходящ за млада девойка, която в момента се разбира прекрасно с Lancome Idole.
Ходих да ги душа и съвсем се обърках... в началото Paradoxe Intense е по-наситен и траен, но като престои чистия Paradoxe ми се струва някак по-интригуващ...

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 21:55 от Veryberry

# 88
Привет! Мъчи ме много едно нещо. Narciso Musc Noir Rose много ми напомня на някакъв аромат от детството, ранните 2000-ни. Дали е било парфюм или аромат на козметика, не знам, но е просто 1:1… със сигурност е било нещо евтино, у нас дизайнерски парфюми нямаше тогава.

# 89
  • София
Добър вечер !
Трябва ми за подарък парфюм за мъж на 40 г бюджет 150 лв харесва Шанел егоист Платиниум.....какъв ще ми препоръчате .... Трябва да го купя утре от физически магазин не онлайн

Общи условия

Активация на акаунт