Парфюмни размисли и страсти - 293 тема

• 55 179
  • 771
  •   1
Отговори
# 465
Включвам се само, защото имах преживяване точно със същия парфюм, който съм имала и ползвала много пъти, но преди няколко дни, на събитие, до мен седна приятелка "полята" с Хипнотик Пойзън.Никога, ама никога не ми е повлиявал така негативно аромат.Ако знаех, че няма да я обидя бих станала на мига.Странно ми стана, защото, когато аз го нося не го усещам така.
Въпрос на възприятия. Бях писала преди доста време за същия парфюм. Колежка го беше ползвала, и след като застъпих на смяна след нея щях буквално да колабирам. Такава непоносимост не съм имала към парфюм, освен към Макки от детството ми. Ходих след нея, бърсах с препарати, със спирт - клавиатура, телефонна слушалка, плотовете на бюрата, дори кожата на стола - всичко беше пропито с тази смрад. Стана ми адски зле, мечтаех да свърши смяната. И о, изненада! След две денонощия, когато отидох на работа, отново (все още) всичко вонеше на Хипнотичната. Намразих я тотално след този случай. 🤢

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 14:53 от cabochard

# 466
Хипнотичната отрова е великолепен, но много труден за носене, ако се прекали парфюм. Натрапчив, всепоглъщаш, буквално в здех не може да се вземе, ако се напръска повече. Отделно той е много популярен и хората го свързват с други личности и спомени и може да им повлияе негативно.
Бадеми и ултра количество ванилия с трайност над 24 часа не е за всеки. Той затова се казва Отрова и е в тази линия.
Но красотата му е безспорна и ще остане вечна класика. Просто хипнотизира. И в двете посоки.

# 467
Аз си взех този от Зара, който прилича на отровата - Hypnotic Vanilla. Първоначално не ми допадаше и на мен, не е за ежедневие, но за вечеря в ресторант и други събития е супер.

# 468
  • София
Приемате ли тук съвсем парфюмно неграмотни?
Ще купувам Mark Jacobs Daisy , основния вариант. Въпросът ми е откъде, за да е гарантирано качеството?
От нескъпи парфюми ми става неприятно, а от евтини директно бягам, защото не мога за стоя в близост. Опитах в магазин да избера нещо, трябваше да се боря с консултанта да не пръска "за проба", за да не се гътна.
Чували ли сте за такъв идиот, като мен, който иска да махне помпичката, за да може парфюмерийният продукт да се ползва свръх пестеливо? Да, практически аз искам от онези микро тестери, по 1-2 мл, с които да нанасям само една точица върху кожата си, за да не ми стане неприятно натрапчив, който и да е аромат. Продават ли се такива? Пак стои въпросът за качеството.
Четох и в темата за размяна (какво значи "отливка" ?  ), но аз нищо не мога да предложа, ако поискам някой да се отърве от своето Daisy.
Погледнах и в темата за сайтове. Там пък съвсем не върви да задавам своите въпроси.
Моля за съвети!

# 469
Защо изобщо ще се занимаваш с парфюми се зачудих съвсем искрено. Smiley

Иначе за гарантирано качество - към производителя, а ако става въпрос за избягване на риск от ментета, от големите парфюмерии - Даглас, Сефора, Нотино и подобни, онайн също има магазини с репутация. Даже май има тема по въпроса.

За микро тестерчета - размяна, ако някоя добра душа се смили да подари ли продаде на първо четене. Второ, ако някоя парфюмерия се смили да предложи мостричка, но това е твърде невероятно ако не купиш нещо.

Отливка е точно това - отлято малко количество парфюм в друго шише, не фабричното.

# 470
Хипнотичната отрова е великолепен, но много труден за носене, ако се прекали парфюм. Натрапчив, всепоглъщаш, буквално в здех не може да се вземе, ако се напръска повече. Отделно той е много популярен и хората го свързват с други личности и спомени и може да им повлияе негативно.
Бадеми и ултра количество ванилия с трайност над 24 часа не е за всеки. Той затова се казва Отрова и е в тази линия.
Но красотата му е безспорна и ще остане вечна класика. Просто хипнотизира. И в двете посоки.
Така е, Денси! Бях си купила мостра от тогавашното Енцо (Нотино), за да я разуча и аз тази "страховита" Хипнотична отрова и върху мен с 2 пръс доста ми хареса. Е, не ми стана любим и никога не го придобих, но успях да оценя достойнствата му, както и за себе си установих, че Лакриц е нотката, която провикира непоносимостта ми към аромата.

# 471
ЗаСлон, доста странни желания за ползване на парфюм, но и за това има решение, стига да си готова да предприемеш риска, който донякъде съществува. Разбира се и, колко гориш от желание да се сдобиеш с въпросния аромат.
Marc Jacobs предлагат вариации в количествата наречени ролербол (или малко флаконче с въртящо се топче отгоре, с което се нанася парфюма), които са точно за твоите нужди.
Към момента много набързо само в ebay (немско) успях да намеря 2 обяви за Daisy EDT, като едната е с 2 минита с по 3 и 4 мл. и някакви фибички в комплекта за 23 евро. Търговецът е с 10 годишна история и сравнително висок рейтинг.
Успех в начинанието!

# 472
Сдобих се с мостричка на Santal Royal Guerlain. Тази серия Absolus Allegoria започна да ми става много интересна.

В първия момент изобщо не ми хареса ароматът, но като се напръсках (едно фъс на кожа) започнах да усежам едни вълнички от много приятен аромат. Като си завра носа в ръката мирише силно на опушено и кожа, но във въздуха се носи нещо много приятно. Малко към мъжки аромат отива, макар че е определено унисекс. Мисля, че много ще се допълват с Rose Amira за тези, които искат да направят розата още по-тъмна.

За съжаление не се предлага по-малка разфасовка от 125мл което ще ми дойде много от този аромат. Ще търся частично употребено шише някъде из нета, защото бих искала да го имам - също като Черната орхидея на ТФ за "лична употреба".

# 473
  • 🌊
Аз си взех този от Зара, който прилича на отровата - Hypnotic Vanilla. Първоначално не ми допадаше и на мен, не е за ежедневие, но за вечеря в ресторант и други събития е супер.
Това май ще излезе сходно и за останалите Зари. Аз имам Cherry Smoothie и е толкова наситено-богат аромат, но определено не е ежедневен и почва да ме дразни в затворени пространства.

За парфюми които ми опротивяха - мъжкия Скандал и Pink Sugar.

# 474
  • Sunshine state

Това май ще излезе сходно и за останалите Зари. Аз имам Cherry Smoothie и е толкова наситено-богат аромат, но определено не е ежедневен и почва да ме дразни в затворени пространства.

За парфюми които ми опротивяха - мъжкия Скандал и Pink Sugar.
Ооо, точно се отървах от Скандал, ама женския, и го продадох, понеже вече не го понасям. А преди мнго го харесвах. Изведнъж започна да ми идва твърде синтетичен и силен. Pink Sugar никога не ми е харесвал - мирише ми на изгоряла гума и синтетика. А най-ужасният им фланкър е един с лимон.. Точно на лакочистител мирише. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 475
Да ви освежа малко с нещо противно на мнозина и един студен океан 😀🌊

Скрит текст:
Малко ми е избягал фокусът, ама ми трепереха ръцете от студения вятър 😬
Чета с интерес дискусията, никога не бих  предположила, че ХП може да е противен  на някого, ама свят шарен. 🙂
Аз продължавам да не мога да нося обичайните зимни, плътни аромати. Просто не ги чувствам свои в момента, не знам хормони ли се промениха, аз ли... 🤔
И коледно не се чувствам, на мен ми е лятно, просто малко по-облачно лято. 😀

# 476
  • BG-DE
Прекрасни снимки на любим аромат 😍 И на мен нещо никак не ми се носят зимни аромати 😀

# 477
В някой сайтове (parfumi shop мисля ) продават отливки , на мен са ми давали малки тестери от магазини , от които пазарувам . Като цяло много сайтове продават оригинални парфюми , вижте отделната тема . Сефора и Дъглас мисля , че няма смисъл да ги споменавам .
Като цяло според мен си намерете лек и ненатрапчив аромат , който ви харесва

# 478
  • София
От тези двата, кой бихте избрали?
Guerlain L'Homme Idéal Parfum

или
Guerlain L'Homme Idéal Extrême

Не познавам нито един от двата и съм пред дилема.

Този! Smiley
Guerlain L'Homme Idéal L'Intense

# 479
Приемате ли тук съвсем парфюмно неграмотни?
Ще купувам Mark Jacobs Daisy , основния вариант. Въпросът ми е откъде, за да е гарантирано качеството?
От нескъпи парфюми ми става неприятно, а от евтини директно бягам, защото не мога за стоя в близост. Опитах в магазин да избера нещо, трябваше да се боря с консултанта да не пръска "за проба", за да не се гътна.
Чували ли сте за такъв идиот, като мен, който иска да махне помпичката, за да може парфюмерийният продукт да се ползва свръх пестеливо? Да, практически аз искам от онези микро тестери, по 1-2 мл, с които да нанасям само една точица върху кожата си, за да не ми стане неприятно натрапчив, който и да е аромат. Продават ли се такива? Пак стои въпросът за качеството.
Четох и в темата за размяна (какво значи "отливка" ?  ), но аз нищо не мога да предложа, ако поискам някой да се отърве от своето Daisy.
Погледнах и в темата за сайтове. Там пък съвсем не върви да задавам своите въпроси.
Моля за съвети!
Мога да ви изпратя тази симпатична мостра 4мл. Мисля, че е това, което търсите.

Общи условия

Активация на акаунт