Пубертетът при момчетата - тема 17

• 40 814
  • 769
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Моя лакомията му изяде главата още като беше на 6 години - ровичкайки из къщата за сладко е намерил таблета, който му бях купила и взе да ме разпитва за кой е таблета. Обясних че е за именния му ден и му купих нещо друго за коледа, но той беше написал че иска таблет в писмото си до Дядо Коледа и се усети. Това обаче до ден днешен изобщо не му пречи да си чака подаръка за коледа като наследство Laughing
По принцип много мразя тия подаръци: приемам ги като задължение точно на този ден. Предпочитам да изненадвам без повод или да купувам когато и каквото потрябва, но с малките дечица не става. Те си вярват и очакват.

# 61
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
А по конкретно?

# 62
Децата ми играят футбол отдавна.
Не препоръчвам Найк- най- късащите се стоножки, освен ако не са професионални.
Бих купила Кипста, Пума, Адидас.
Има разлика между марките, отделно номерацията на бутонките е различна от маратонки, освен това някои са тесни и е хубаво да има как да се пробват.Също зависи дали детето играе с калци или чорапи.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 18:48 от ДХ3

# 63
Много ми е труден тази година моят 12-годишен син с коледния подарък. До миналата година играеше много с Лего и беше лесно. Сега не знам... На любимите футболни/баскетболни отбори има фланелки.
Вие избрахте ли подаръци на младежите?

Аз тази година съм ‘отличничка’ - ще му подаря бленувания смартфон (с детски профил и родителски контрол на времето и приложенията 😉). Той иска Айфеловата кула на Лего, то и аз искам, но се чудя къде ще я сложим после и още не съм я поръчала. Иска ми се и книга, та питам за съвет. Какви книги четат или са чели напоследък вашите 12-16-годишни момчета? Имам чувството, че пазарът е зарит с разни тийн книги и не мига да избера нищо конкретно. Да не говорим, че и синът ми вече е изчел доста от тях. Така че ще съм благодарна за идеи.

# 64
Децата ми играят футбол отдавна.
Не препоръчвам Найк- най- късащите се стоножки, освен ако не са професионални.
Бих купила Кипста, Пума, Адидас.
Има разлика между марките, отделно номерацията на бутонките е различна от маратонки, освен това някои са тесни и е хубаво да има как да се пробват.Също зависи дали детето играе с калци или чорапи.
Благодаря много за споделеното!🌷
Много се ядосвам,че гледайки другите и започва да робува на марки.Говорим си,че не това е важното,че няма особено голямо значение какви са обувките,стига да са удобни.Все пак става дума и за това какви качества притежава този,който ги носи и т.н
До момента,всичките му обувки остават здрави(купувани от Декатлон и Адидас),просто му стават малки,затова се купуват нови.
Сега ще получи тези да си начеше крастата и сам да се убеди в това,което му се говори.Още повече,че му обяснихме,че толкова пари за обувки няма как да дадем,след като качествени такива можем да купим за приличната сума от 60-70лв..Щом държи да имат запетайка,ще си доплати от парите в касичката,съгласи се.😊

Мале ,каква майка съм ,детето ще си доплаща за нещо,което иска за Коледа.🫣Но като слушам какво се случва около него на терена-деца поставят условия на родителите си-ако не ми купиш тези обувки,няма да тренирам и още такива подобни.🤔

# 65
При нас за спорта маратонките са консуматив. Рядко издържат до 3 месеца. Купувам каквото намеря на прилична цена( успявам да намеря под $40, но поръчвам 5-6 чифта, че чакаме докато дойдат до България . Там ни марка гледам, ни цветове.
Екипите по същия начин.

# 66
Здравейте, и аз малко по разнищващите се теми Hug
На 12г големия, на 9г средния, малкия е още мн малък и никъде не влиза 7м Blush
Още горе долу успяваме да удържим фронта с Дядо Коледа. Има съмнение, но аз и аз така обичам Коледа и сама си вярвам, че съм непоклатима. Те нека си имат съмнение, но ги виждам,че предпочитат да вярват. Но и те знаят, че той носи по 1 подарък, другите са от семейството. Даже им бях казала, че носи до 10г, но миналата година донесе пак на големия Stuck Out Tongue Winking Eye
Лего още се харесва. Майнкрафт предимно. За тази Коледа се чудех за големия за игра за PS - FC 25, футболна, сега е и намалена в озон. То голямо намаление де, пак си е 100лв, но ще видим. Другата идея ми беше блутут колонка на jbl или sony.
Относно стоножките, залагам само на Декатлонски. Най издържливите са, тествани доста години. И големия е с широк крак. Не знам найк и адидас как са с номерата, но декатлон и адидас не съответстват. Колкото и да меря и сравнявам описаните см не оцелих и после връщах.

# 67
И моят хубавец се пънеше за Найк и като видя какво се случва, склони, че ще купуваме други:Даже сам каза Пума, след като с баща му купихме на своя глава едни.От Спорт Депо купувах и ми уважаваха гаранцията досега, но на последните не.

# 68
И моят хубавец се пънеше за Найк и като видя какво се случва, склони, че ще купуваме други:Даже сам каза Пума, след като с баща му купихме на своя глава едни.От Спорт Депо купувах и ми уважаваха гаранцията досега, но на последните не.
Моят син също тренира футбол и последните години иска само Найк. Сега сам си купи едни Найк Елит, защото му казах, че ние толкова пари за бутонки няма да дадем. Предишните два чифта Найк Про за 2-3 месеца не приличаха на нещо вече. Единият го връщах към Спорт депо и ми уважиха също рекламацията, а сега ще връщам и вторите, които обаче съм купувала преди 6-7 месеца, паднаха им задните бутони, но се забавихме защото не можа да си хареса нови.
Та в тая връзка защо не ти уважиха рекламацията и какво се случва тогава?
Честно казано и за мен Найк са с много ниско качество последните години, ама пуста мода 😅

# 69
Не знам, на стоножки Адидас, на които отдолу има една флекс зона, та тя се отлепи от останалата част и без обяснения не ми я уважиха.А си е дефект на модела, за мен, но няма как да възразя.

# 70
Много ми е труден тази година моят 12-годишен син с коледния подарък. До миналата година играеше много с Лего и беше лесно. Сега не знам... На любимите футболни/баскетболни отбори има фланелки.
Вие избрахте ли подаръци на младежите?
...
Иска ми се и книга, та питам за съвет. Какви книги четат или са чели напоследък вашите 12-16-годишни момчета? Имам чувството, че пазарът е зарит с разни тийн книги и не мига да избера нищо конкретно. Да не говорим, че и синът ми вече е изчел доста от тях. Така че ще съм благодарна за идеи.

Когато синът ми беше на тази възраст изяждаше за ден-два книгите от поредицата за Скълдъгъри Плезънт, но все пак зависи от интересите на детето.
И, благодаря за новата тема, Ан Мари! Flowers Hibiscus

# 71
Благодаря, Марини. Синът ми харесва някаква страхотии - Игри на глада, The Mazerunner, всички на Толкин, Джордж Мартин, Паолини и разни френски в същия стил. Наскоро откри Хари Потър и за месец изчете всичко, при все че години наред се подхвърляха из къщата. Класики също харесва, стига да не е за училище. Романите на Жул Верн са му супер интересни, но има няколко да чете за училище - ми точно тези били скучни.

Ще погледна предложените от теб и вероятно ще му взема една-две да пробва.

# 72
Синът ми играе 3 пъти седмично футбол, купуваме Адидас или найк. Кипста, Jakoo и други са му твърди на петата и не ги харесва. Най-удобни са му Адидас. Горе-долу купуваме 2-3 пъти годишно. Ползва ги до пълно скъсване.
Сега купихме и за Футзал  маратонки, пак Адидас. Ако не му умалеят и догодина ще ги носи.
Иначе коледен подарък - някакъв парфюм искаше и комикс N4 на Боруто. Това са единствените книги, които чете, така че ги купувам с удоволствие + зимни ръкавици за футбол.

# 73
Здравейте.
Някой тийн да е карал шарка в тази възраст?Как е преминало?С какво се лекуваше и с какво мазахте пъпките?
Моя син е на 13г,не беше карал варицела до сега.В училището му е пламнало и съответно нямаше как да го подмине.В  сряда вдигна Т и четвъррък сутрин се събуди с пъпки.
За да е още по цветна картинката - личната му излезе в пенсия и трябваше да го записвам при нова.За първи път я посетихме,каза да пие само вит Ц и ако е висока Т нурофен или парацетамол. За мазане ментолов спирт и толкова...

# 74
  • София
На 13 не, но баща им кара на 30+ и наше доста гадно Simple Smile Вижте как протича, ако не е много тежко наистина само витамини и нещо за температурата. За пъпките -ментолов спирт или някакъв гел (има 2 -3 вида). И най-важното е да не мокри и чопли пъпките, за да не се разнасят. Това е вирус, с който тялото трябва да се справи. На мъжа ми му изписаха и Изопринозин, но при него беше сравнително тежко протичането.
Дано се размине с по-малко пъпки младежът ви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт