Пубертетът при момчетата - тема 17

• 40 910
  • 769
  •   1
Отговори
# 225
elivelev, от Нотино ли го купихте?

# 226
Да, често е на промоция. Миналата седмица го поднових на около 37 лв с код.

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 21:59 от elivelev

# 227
Благодаря!

# 228
  • София
По-назад казвате, че на момчетата не им се учело. В класа на моя син (20 момичета и 7-8 момчета) на първо място по успех са 3 момчета. Но пък от друга страна - те не са от "популярните".
Винаги наблягам, че социалните умения са не по-малко важни от ученето. Тъй като си имам вече едно образовано дете-интроверт, за което обвинявам R себе си.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 11:48 от Cuckoo

# 229
Да, изключително важно е наред с ученето да развиват и емоционалната си интелигентност, да се учат да разпознават и изразяват по екологичен начин  емоциите си. Но кажете ми, къде се учат тези неща? И колко са родителите, които могат и имат време да помогнат на децата си в това?

# 230
Винаги наблягам, че социалните умения са не по-малко важни от ученето. Тъй като си имам вече едно образовано дете-интроверт, за което обвинявам R себе си.

Така мисля и аз.

# 231
Здравейте дами, още не съм за тази тема, но тъй като вие сте минали през това, мисля, че можете да ме насочите.
Момчето ми е почти на 8 г. и се чудя кога да повдигна въпроса за секса. Той не ме пита, не мисля че се интересува от това и си е направо един дечко. Не искам обаче да научава подробностите от съученици. Не ми е неудобно да говоря с него по темата, притеснява ме единствено, че е малко инфантилен и да не би да му е твърде рано Thinking ?
Имаме и момиченце на 4 г. и преди къпане, на плажа и т.н. си се разхождат голи без срам, знаят разликите в половите си органи и всичко приемат естествено. Но сякаш дори не му е любопитно!
Също така ще съм благодарна, ако препоръчате подходяща книжка по темата.

# 232
На тази възраст е достатъчно да знаят правилните названия на половите си органи.
Останалото ще дойде само, вие само следете подходящи ситуации в бъдеще, които предполагат към обсъждане на тази тематика.
Най-добре е, когато нещата се случват естествено.

# 233
  • София
Здравейте дами, още не съм за тази тема, но тъй като вие сте минали през това, мисля, че можете да ме насочите.
Момчето ми е почти на 8 г. и се чудя кога да повдигна въпроса за секса. Той не ме пита, не мисля че се интересува от това и си е направо един дечко. Не искам обаче да научава подробностите от съученици. Не ми е неудобно да говоря с него по темата, притеснява ме единствено, че е малко инфантилен и да не би да му е твърде рано Thinking ?
Имаме и момиченце на 4 г. и преди къпане, на плажа и т.н. си се разхождат голи без срам, знаят разликите в половите си органи и всичко приемат естествено. Но сякаш дори не му е любопитно!
Също така ще съм благодарна, ако препоръчате подходяща книжка по темата.
Рано му е. Като му замиришат краката и подмишниците сам ще попита, но и ще е ясно, че е време. И е по-добре с момче да говори баща му. Ако той не може вече остава важно все пак някой да му обясни.

# 234
Май има нова мода, за която разбрах тези дни. Отскоро забелязвам, че тийнът  излиза, без да си завързва връзките на маратонките. Първоначално си помислих, че бърза, за да не закъснее, защото има ужасния навик да тръгва винаги в последния момент. Но като видях, че го прави пак, го питах и ми каза, че така било модерно. Flushed

За секса досега не сме говорили преднамерено. Той не е проявявал интерес и умишлено не ни е задавал въпроси. Въпреки това е сексуално грамотен, знае, че няма срамни теми, и ако пожелае да разговаря, винаги може да разчита на мен и баща си.

# 235
Тези развързани обувки ме подлудяват. Модата е поне от 2-3 години

# 236
Да, и мен. Освен че не изглежда добре естетически, има и риск да се спъне и падне. Дано бързо да му мине този мерак.

# 237
Остави, но и крака се криви и е предпоставка за травми

# 238
Моята майка ми обясни за секса в 2-3 клас.
Когато я попитах как е предценила, тя каза че трябва да се обясняват нещата на децата преди да започнат да питат. Тогава вече ще е късно.
Така съм и процедирала, купувах книги от къде идват бебетата. После такива какво очаква едно момче през пубертета и някъде около трети клас обясних за секса.

# 239
  • пустинята Гоби
Отдавна моите деца знаят всичко за секса и правенето на деца, аз съм им обяснявала, защото са ме питали. Малкото е на 8 години и му купих тази книжка по препоръка, но няма интерес към нея, съучениците му са доста по-образователни Rolling Eyes . Книжката има вариант и за по-малки деца:

https://www.ozone.bg/product/moeto-seksualno-obrazovanie-za-dets … remeneno-izdanie/

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 11:35 от 🌹 Mimi Rose 🌹

Общи условия

Активация на акаунт