Бременна и сама

• 15 802
  • 567
  •   1
Отговори
# 120
Бебето не би й било пречка за живота. Според мен поне.

"Бащата" обаче - да, ще бъде огромен проблем. Тя трябва да избере.

# 121
Бащата не съществува в картинката…
Няма как да накарам някого насила да бъде такъв, за добро или лошо. Надявах се до последно поне да иска да си познава детето. Не да го връщам при себе си.

Самата идея за аборт ме плаши ужасно. Просто ще потъна психически. Колкото и слабохарактерно да звучи. Повече бих се справила да си гледам сама детето, но в главата ми минават и повечето от мислите, които тези, които са “против” споделят.

# 122
Колко време имаш да решиш, ако е удобно да се пита?

# 123
Боже, какви глуспости сте наредили.

Една харесвана жена, която знае какво иска и как да го получи от мъжете - и с 5 деца ще я вземат. А мъжете какво говорят съвсем не е това, което правят. Имам познат, който с е кълнеше, че иска деца, на 27 г., само това му беше в устата - месец по-късно се хвана с жена на 50, която е приключила с децата и за трето не мисли. Така вече 5 години. Друг се кълнеше, че той брак никога няма да сключи, ей го сега, на 50 и с вече големи деца от предходната си връзка, която беше без брак, щеше да си изпотроши краката да предлага на една мадама с цели 2 малки деца, а той беше от тия, дето тамън се зарадваха, че си изгледаха децата.

Та, никоя готина жена не е остана сама. Това са пълни глупости.

# 124
Няма как да накарам някого насила да бъде такъв, за добро или лошо. Надявах се до последно поне да иска да си познава детето. Не да го връщам при себе си.

Самата идея за аборт ме плаши ужасно. Просто ще потъна психически. Колкото и слабохарактерно да звучи. Повече бих се справила да си гледам сама детето, но в главата ми минават и повечето от мислите, които тези, които са “против” споделят.

Аборта е с анестезия, няма да усетиш нищо, дори ако искаш ще те приспят и самия аборт даже няма да разбереш кога се е случил. Възстановяването не боли, не е страшно. Ще си на крака за няколко дена, може и от днес за утре. И ще се чувстваш както и сега  - никак. Защото още нямаш корем, а ембриона няма крака, с които да те рита. Имаш един микроскопичен организъм, липсата му тялото няма да я усети, но присъствието след 3 месеца чак ще те боли

# 125
Една харесвана жена, която знае какво иска и как да го получи от мъжете...

Очевидно авторката не е съвсем точно описания вариант - защото не може да получи нищо от мъжа, от когото иска нещо, ама и тя не знае какво точно иска, и дали въобще го иска.

# 126
Никой не спомена варианта, ако след този аборт авторката не може повече да има деца. Хипотетично това е също възможно.

# 127
  • Melmak

О, то абортът не е детска игра. Въобще не е приятно. Да, с упойка е и не усещаш нищо. Медикаментозен не препоръчвам в твоя случай, за да запазиш психиката си. Но и с упойката пак не е лека процедура от към емоции. Просто е по-малкото зло. В началото изглежда страшно, после като мине време не го мислиш всеки ден. Животът продължава.

В 21 век сме, абортите се правят с модерна апаратура или медикаментозно и шансът да я повредят не е като през 1967 примерно.

# 128
Никой не спомена варианта, ако след този аборт авторката не може повече да има деца. Хипотетично това е също възможно.

Хипотетично има шанс да роди нежизнено дете или самата тя да не оцелее през раждането. Нека не обмисляме всичко възможно.

# 129
  • София
Не разбирам защо толкова натискате за аборт, нали вече го казахте, повторихте, потретихте...

# 130

Хипотетично има шанс да роди нежизнено дете или самата тя да не оцелее през раждането. Нека не обмисляме всичко възможно.

О, да. Хипотетично може много неща да й се случат - да махне това дете и да роди от друг партньор, щастливо омъжена с татко на бебето, но пак да се роди нежизнено бебе.
Хайде да не изброяваме неуместни хипотези.
Най-конкретната и първата е, когато посегне да унищожи  вече създаден живот чрез аборт. Абортът не е естествено раждане.

И се учудвам, че някои мислят за аборта като за козметична процедура, лифтинг, корекция на крив нос или нещо подобно.

# 131
Не разбирам защо толкова натискате за аборт, нали вече го казахте, повторихте, потретихте...

Защото темата на разговор е точно това, дали да има аборт или не

О, да. Хипотетично може много неща да й се случат - да махне това дете и да роди от друг партньор, щастливо омъжена с татко на бебето, но пак да се роди нежизнено бебе.
Хайде да не изброяваме неуместни хипотези.
Най-конкретната и първата е, когато посегне да унищожи  вече създаден живот чрез аборт. Абортът не е естествено раждане.

И се учудвам, че някои мислят за аборта като за козметична процедура, лифтинг, корекция на крив нос или нещо подобно.

Ама какъв създаден живот? В момента въпросното "бебе" е микроскопичен организъм. Няма крака, няма ръце, няма генеталии, най-вероятно и сърцето още не му се е развило! По тази логика и плесента, която също е жив организъм, която също би се развила ако е оставя на тавана в банята, също е живо същество!

# 132
  • София
... Няма крака, няма ръце, няма генеталии, най-вероятно и сърцето още не му се е развило! ...

Зависи в коя г.с. е.

# 133
... Няма крака, няма ръце, няма генеталии, най-вероятно и сърцето още не му се е развило! ...

Зависи в коя г.с. е.

В 6г.с. съм.

# 134
И да направиш аборт, и да не направиш, животът ти няма да свърши, хората преживяват далеч по-тежки неща от едно бебе. Все пак, не си и непълнолетна, че да се вайкаш чак толкова.

Това, което трябва да направиш, е напълно да се абстрахираш от този мъж и да вземеш решение лично за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт