Бременна и сама

• 15 825
  • 567
  •   1
Отговори
# 150
  • На изток от Ада
Аз също се чудя защо е темата! Ако иска детето.
Ще пита непознати, какво да прави с ембриона и с тялото си?

# 151
  • София
Авторке, детето заради детето ли го искаш, или заради баща му? Това е важен въпрос, на който да си отговориш.

Иначе и двата избора идват с позитиви и негативи, а ти кои ще обереш, предварително няма как да разбереш. Помисли с кое би живяла по-лесно - например, да оставиш с детето, но да нямаш повече връзка, или да си свободна и да имаш връзки, но един ден да останеш без дете. Това разбира се са крайни варианти и може да не ти се случи нито един от тях.

# 152
Авторке, детето заради детето ли го искаш, или заради баща му? Това е важен въпрос, на който да си отговориш.
Това е много важно, затова ще го цитирам и аз! Успокой се и хубаво си помисли. АКо е заради бащата, недей. Ако се надяваш, че детето ще го умили и затова би го задържала, недей, ще си разочарована.

# 153
Това е много важно, затова ще го цитирам и аз! Успокой се и хубаво си помисли. АКо е заради бащата, недей. Ако се надяваш, че детето ще го умили и затова би го задържала, недей, ще си разочарована.

Не е заради бащата. Естествено, че се радвам да е от човек, когото обичам, но колкото и наивно да съм подходила към него, не съм чак толкова наивна да смятам, че ще го вържа с дете, което той дори не желае да припознае все пак.

# 154
Между другото, не разчитай и на това, че ако махнеш детето, за отношенията ви има шанс. Може и да греша, но изглежда сякаш още имаш останал сантимент към него. Нормално е, но надявам се ако не сега, то скоро да си категорична, че той трябва да излети от живота ти.

Иначе според мен ще се справиш, имаш подкрепа все пак и не си съвсем сама.

# 155
  • На изток от Ада
Според мен, темата е не дали да прави аборт. А дали , ако махне детето , след 1г с онзи ще се съберат , ще я забремени ще са щастливи? Дали тогава той ще е във възторг от бременността й.

Иначе, ако иска детето, няма да пита тук.
Разбирам , че е в шок .

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 21:27 от nasito8988

# 156
Много мъже си мислят само с долната глава. Този на какви лъжи е бил способен, за да топне чушлето без презерватив. Голям кеф. То за това на днешно време е трудно да намериш хора, които искат да обичат. Ти искаш да обичаш, те искат да те клатят.

# 157
  • Бургас
Кажи му, че си направила аборт и спри да се срещаш с него, спри да го чуваш. Ако той те потърси, кажи че имаш връзка с друг и да не те безпокои.
Не прави аборт. Роди си детето. Нека господинът да не разбира, че има дете. Ако те види ще кажеш, че детето е от новия. Ти представяш ли си, че сега се опитва да те манипулира, да те лъже че пак ще се срещате, да те заплашва за да абортираш. Ами като почне да е необходим подписа му за някои неща? Ще зависиш от него и от кефа му, разбираш ли? Ами като почне да взема детето за по два дни и новата му да се грижи за твоето дете?
Не си усложнявай живота. В бъдеще може да срещнеш човек, който ще обича детето ти като свое. И да не срещнеш не е страшно. Нито си първата, нито ще си последната. Ама постъпи хитро. Да не е като една позната "искам дъщеря ми да знае кой е баща и́". Знае и какво? Баща и́ и́ носи само разочарования.

# 158
Всички вече са го казали, но от този човек трябва да бягаш надалече! Никакви илюзии по отношение на него!
Относно аборта, това трябва сама да си решиш. Но ако задържиш детето, не трябва да е с идеята да задържаш и мъжа. От това нищо хубаво не идва.
Такава драма гледах в близкото си обкръжение 10 години - в крайна сметка жената 'задържа' мъжа си след две родени деца, той не работи, на нейна издръжка е, вика и, удря я понякога, а тя вече не общува с близките си приятелки, защото той не и дава, че и майка си изгони, защото мъжът и не я харесва, която отгледа първото и дете, докато въпросния се чудеше дали да е с нея или не. Не мисля, че е хепиенд.

# 159
На Ваше място бих запазила детето! Носите живот в себе си. Какво по-хубаво от това? Още повече че и го желаете. Мъж винаги можете да имате, а дете - невинаги. Не се знае дали ще можете да забременеете отново и как ще протече една евентуална следваща бременност. На Ваше място не бих изпуснала шанса си да имам дете, щом вече е напът. Стискам Ви ръката! Успех!

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 13:41 от Radilena

# 160
Не бих запазила детето. Ако имам неограничени финансови възможности, ок, но така- не. От гледната точка на родител на дете със сериозно увреждане, човек трябва да мисли 3-4 хода напред, ако не иска животът му да не стане пълна каша.
Само на 27 години, не виждам за къде да се бърза, та случайно да не останете бездетна. Имате образование, професия, защо просто не изчакате да срещнете нормален партньор? Никога няма гаранции, но зорлем да се хвърляте в дълбокото...

# 161
Помисли добре, дали искаш да имаш дете от този човек. На мен ми звучи, като да има някаква психопатия. Общо взето, мъжете, които смело хвърлят големи приказки и обещания в самото начало на връзката, рядко са читави, по мои наблюдения.
Друго, върху което трябва да помислиш е, че отглеждането на дете без баща ще донесе съответните травми на детето, колкото и любящи да са останалите около него.

# 162
  • София
То и в семейства с двама родители има често травми за детето.
Аз не бих го махнала, разсъждавам по сегашния си акъл. На млади години вероятно бих се замислила, но пък за мен би било голяма травма да живея с мисълта за загубеното бебе.

# 163
Много е сложен въпроса. Като човек с известни проблеми, завиждам на всички жени, които забременяват лесно, без никакви усилия. Обаче детето има нужда от двама родители. И ако можеш и да си самотна майка и да се справяш, ок, но се гледа и какъв е бащата. Защото ако е пияница или психопат или с някои наследствени заболявания е много вероятно и детето да наследи от него тези черти и тогава става страшно. После един невинен ще те пита - Майко, как можа да се свържеш с такъв човек и да забременееш от него? Затова да правиш необезопасен секс с човек, когото още не познаваш добре е безотговорно.
Всичко най-добро на авторката! Късно е да се връща назад. Мисля, че и аз бих запазила детето, но без осеменителя да знае. Винаги можеш да му намериш по-добър баща, даже и трябва!

# 164
Никъде не съм казала, че не заживяват. Обаче и мъжете не са тъпи на днешно време. Някой “с кусур” ще си хване и той булка с кусур. Ама млад и перспективен мъж не изгаря от желание да гледа други деца, моля ви се. Има връзки, но със сигурност се основават на някакъв компромис.

Наскоро мой познат това ми обяснява, че излизал с една жена с дете, почувствал се като балък като на 3ия месец го карала да теглят обща ипотека. Каза, че за забавление е супер, но никога не би бил с такава жена сериозно. На 32 е той.
То, защото всяка без дете хваща млад и перспективен мъж. Grinning Като тоя сапфир, бащата на детето.
На 27 е млада, йес, но не е на 20. Аборт на 27. И после с младия и перспективен мъж, ако нещо не стане така лесно и бързо? Забременяването. В днешно време медицината е напреднала и рядко аборт ще ти повлияе на плодовитостта, ама реално това, че един път е станало "от въздуха" изобщо не значи, че следващия ще е по същия начин. Я стане, я не. По един начин стават нещата на 27, по друг на 32 и по трети на 35, зависи кога дойде перспективния. И кога поживеят заедно и се решат.

Авторката трябва да си помисли дали истински иска това бебе. Защото не е на 17. Щом не е гола и боса, а има образование и работа, аз не бих бързала да я навивам за аборт. Около мен е пълно с жени с по 1-2 деца и втори мъж, явно има и тъпи мъже там някъде - впрочем, за протокола, абсолютно нормални хора са въпросните господа, не са някакви изпаднали от всякакво намиране на жени та да "опрат" до ужаса жена с дете. Изумява ме как натискате с 2 ръце и 2 крака (млада, ама все пак не "момиченце") жена с работа, доход и перспектива да абортира ей така. Хем самата тя твърди, че това няма да се отрази добре на психиката й. Нека си прецени сама чисто практически как вижда нещата.

Общи условия

Активация на акаунт