Бременна и сама

• 15 758
  • 567
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Градина? Градината е след 3. А преди това?
Не те разбирам. Ако е само с бащата, как се случва?
...
Или единият родител поема основно издръжката, а другият - гледането, или си ги делят.

# 271
  • На изток от Ада
Не знаем на колко са родителите й , и кога ще се пенсионират!
Етърва ми забременя , гледа детето с баща му до 1.5 г . Свекървата се пенсиониране и веднага й го донесоха, на 5 ден от пенсионирането й .  Майката още половин година не работи. Детето е тук от 3години !

# 272
  • София
Родителите й са 50+ - беше го написала накъде. Далече са от пенсия. Нито тя е писала, че някой от тях е предложил да се пенсионира.

# 273
  • На изток от Ада
50+, но къде работят ? Свекървата ми беше учител те имат право на пенсия по- рано!
А 50+ , колко точно 51, 55 .,57
Тя е в 6 сед ще роди юли ? Ще има 2г майчинство.... До тогава може някой да се е пенсионирал ..

# 274
  • Melmak
Дайте сега да сметнем и пенсиите на родителите й. Очевидно работят още и няма да се пенсионират скоро. Да не говорим, че на хиляди хора и стаж не им достига, навършват годините и продължават да работят. Това не е основния въпрос. Просто едно е да разчиташ за спорадична помощ, друго е да легнеш на родителите си. Важно е да изяснят това какви са очакванията. Понеже не ми се струва да е дефинирано.

# 275
  • София
Дайте сега да сметнем и пенсиите на родителите й. Очевидно работят още и няма да се пенсионират скоро. Да не говорим, че на хиляди хора и стаж не им достига, навършват годините и продължават да работят. Това не е основния въпрос. Просто едно е да разчиташ за спорадична помощ, друго е да легнеш на родителите си. Важно е да изяснят това какви са очакванията. Понеже не ми се струва да е дефинирано.
Понеже ми направи впечатление, че те са предложили да помагат когато се наложи, предполагам, че става въпрос точно за спорадична помощ. Попитах я, лайкна ми поста, но не отговори. Така че вероятно съм права за спорадичната помощ.
Продължава да е с розовите очила, но когато се счупят, ще стане доста неприятно.

# 276
  • Melmak
Така е, Миленака. Просто някои съфорумки също са с розовите очила.

Фактът е, че каквото и решение да вземе авторката, ние сме просто едни непознати и от нас може да получи гледна точка тук и нищо повече. Да си опича акъла.

# 277
Интересни мнения дотук, но все пак нека да не сме светата инквизиция. Авторката е свободен човек и ще си реши проблема както намери за добре. С плужека или без. По-добре без него.
Ще порасне бързо и ще стане независима жена. Интелигентна и резервирана е, просто се е предоверила на мъж, ще й бъде обичка отсега нататък.

Споделям мненията, че нищо не й пречи да бъде добра майка. Не е невъзможно да отгледа детето си добре и да го възпита.
И нека не гледаме в чуждото канче. Може да има спестявания, може родителите й да имат такива  или/и някакъв бизнес, може да изкарват на черно.
Не е наша работа да слагаме всички черни краски около това какво я чака.

Единственият проблем според мен е ако преклони главичка и се остави на този "мъж" да обезличи живота й - с брак или без няма значение. Не вярвам в качествения скок на такъв индивид.

# 278
Всяко нещо си има цена (обратна страна). Като живее с мама и тати, те ще помагат, но и ще се бъркат. Ще се карат. После ще се сдобряват. Във всяко семейство има кризи.

# 279
Не всички мама и тате се бъркат.
Може би в Бг се среща по-често понякога. Днес вече хората са по-толерантни и приемат избора на децата си. Не сме във времето на Гераците.

# 280
  • На изток от Ада
И без да живее в тях ,може да се бъркат ,по телефона прим

# 281
  • София
Аз също съм съгласна с Marie curie, не става дума дали да има дете или не, дали да го роди ими не, а въобще  нясно ли е как ще протича живота й ако реши да го запази,  ще протече горе-долу както го описа Marie curie. В най-добрия случай, ако има подкрепа от родителите си, ще има все пак някаква помощ докато хората са в кондиция да помагат. И да, най-вероятно ще се справи, но до колко ще се наслаждава на този живот и самотно майчинство е друг въпрос. Да бъдеш самотна майка е трудно, лишаваш себе си и детето си от много неща (ако работиш и осигуряваш прехранта - ти лиспва време, внимание към детето,  ако не работиш.и имаш време, но имаш проблеми с финансите....) за всяко нещо си само ти, емоционално е трудно, самотните майки не са усмихнати и безгрижни, а често скапани от умора и нервни.  За това такова решение не трябва да се взема само емоционално.
Аз не виждам обаче авторката да има трезва представа за ситуацията. Мисля, че действа доста емоционално и няма никакъв инстинкт за самосъхраненеие за момента след като все още не е отрязала този мъж, а се оставя да я разиграва.
Да, тя може  да се промени и да узрее малко,  и сигурно ще бъде достаъчно добра майка, но ще и бъде трудно и ще има нужда от помощ още дълги години, което означава че още дълги години ще е зависима от други хора.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 07:20 от pimpinela

# 282
А, те родителите само ще издържат, подкрепят, приемат и приютяват бременната си дъщеря и няма изобщо да й се бъркат в нищо? Само пари и помощ ще предоставят на нея и на нероден Петко. Някои наистина живеете на един розов облак. Само, че нито вие ще я поемете с детето й, нито вие ще се разправяте с маминия откачалник в следващите има-няма 18-20 години.

Макар че като гледам какви самостоятелни избори прави авторката, всъщност ще е добре някой да й се бърка и да й посочва пътя.

# 283
Да беше ползвал предпазни средства, сега няма право на особенно мнение. Ще плаща, като поп, удоволствията се заплащат. Тук идва въпроса: Ти бащата ли искаш или детето? Защото ако мислиш, че заради това ще се върне, лъжеш се.

# 284
Да беше ползвал предпазни средства, сега няма право на особенно мнение. Ще плаща, като поп, удоволствията се заплащат. Тук идва въпроса: Ти бащата ли искаш или детето? Защото ако мислиш, че заради това ще се върне, лъжеш се.

И аз мисля, че смята, че с бебето той ще се умили и върне, ама едва ли.

Общи условия

Активация на акаунт