Бременна и сама

• 15 789
  • 567
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Аз вече си казах какво мисля - тя категорично иска онзи да се върне и макар да не си го признава, надява се това да стане чрез детето. В момента, в който осъзнае, че това няма да стане, като се сблъска с неговото безхаберие, незаинтересованост и особено онзи като не се умили, виждайки бебето, а започне да й върти гадни номерца за да й отмъщава, рязко ще й дотежи самотната грижа, но вече ситуацията ще е друга и избор няма да има. Ако не е така, да ме извинява авторката. Ако наистина иска бебето, а не то да е средство за връзване на бащата, значи ще се справи. Която не е поискала, тя не се е справила.

# 286
  • Paris, France
Аз не бих тръгнала да седя бременна, да раждам и гледам нежелано от бащата дете като самотна майка и у дъртите ми родители, нито на квартира. Това значи да се заробя за идните 10 години, да си разваля финансите и социалният ми живот да иде по ягодите. За самотна майка с дете и вземане на ипотека не е много лесно. Авторката и без дете още не е купила жилище там, където живее. Не се знае и има ли работа за нея в населеното място на родителите и.

Ако дъщеря ми реши да роди дете в подобни условия, особено както приема абортите за убийство, ще я подкрепим, макар и без да скачаме от радост.

И да, бащата в един момент може да се присети, че има дете и да го припознае със всичките неприятности, които припознаването носи. Някой писа, че щял да дължи издръжка за всичките години назад. Мисля, че никаква издръжка няма да дължи след като авторката не я е поискала. Може би ако го осъди за издръжка, ще получи за година или 2 назад, но не и цялата от раждането ако го припознае като е на 10 или 12г.

На мене би ми било обидно да раждам от мъж, който не желае детето. Съответно не бих го родила.

# 287
"Казах му, че сме обсъдили 3 - да не познава детето, да поеме отговорност за него и да го припознае и трети - да е около мен понякога и евентуално да се помирим във времето. Имало по-добър вариант."

По-добрия вариант - какъв да е? Освен цялото фемили семейно да предлага аборт? Или са толкова малоумни, че ще предложат да го родиш и оставиш за осиновяване? Аз наистина не виждам други алтернативи.

# 288
  • София
Друг е въпроса също с това дете да бъдеш свързан завинаги с човек който още сега се вижда, че е некоректен и безотговерен и няма грам грижа към тази жена и към детето което той е направил. Това може да се превърне в наказание, много жени тук знаят през какво са минали, когато са се разделяли с некоректни бащи...не пиша тези неща за да навивам авторката да прави аборт, просто смятам, че жената трябва да е наясно какво я очаква, много нереални за тези очаквания "евентуално да се помирият във времето". Когато роди проблемите на авторката въобще няма да са как да се помири с господина, а как да се грижи за млкото човече, така че то да е добре и тя да е добре. Въобще този мъж ще излезе от картинката на приоритетите и тогава, и тя ще има съвсем различни проблеми от това, че тоя не иска да е с нея. Освен това, той в прав текст си казва, че не иска да е с нея и да има дете (нищо, че било желано и от двамата ???)...какво повече има да се очаква от него? Не, няма да се върне, поне не за да си живеят щастливо, най-много да се върне да ти вгорчи живота и да те обвинява за всичките си несполуки докато ти се грижиш сама за детето.

# 289
Най-добрия вариант за майката, ако твърдо ще ражда, е да прекъсне всякакви отношения с "бащата" и да приеме офертата му той да не носи никаква отговорност. Тя ще има няколко години да помисли какво да обясни на детето, когато пита кой е баща му. Дотогава може да се случат най-различни неща.

# 290
"Казах му, че сме обсъдили 3 - да не познава детето, да поеме отговорност за него и да го припознае и трети - да е около мен понякога и евентуално да се помирим във времето. Имало по-добър вариант."

По-добрия вариант - какъв да е? Освен цялото фемили семейно да предлага аборт? Или са толкова малоумни, че ще предложат да го родиш и оставиш за осиновяване? Аз наистина не виждам други алтернативи.

Тя си е навила на пръста да го манипулира чрез детето, но това няма как да стане при положение, че оня не ще детето. За това най-добре да побърка родителите си. Естествено, че фемилито е най-добре или за аборт да я натиснат или да го остави за осиновяване. Какво друго да направят като това дете ще им се тресне на тях понеже дъщеря им ще се опитва, чрез него да извива ръцете на "милото"?

# 291
Аз визирах неговото семейство, не нейното. Офертата за 4 вариант нали тя я били измислили.

Може нейните родители да са от жертвоготовния тип, които отглеждат изцяло и внучетата след децата и там да няма пробпеми.

# 292
В други теми майките на момичета са заявявали пълна подкрепа и дори отглеждане на дъщеря си с дете, тук не ставало. Този форум ме изумява.
Това е някакво временно решение, докато авторката се окопити. Как пък ще настоявам дъщеря ми да прави аборт, защото е сгрешила в избор на партньор, или няма да подам ръка, защото ще ми изяде комфорта. Ако не става трима възрастни вкъщи, ще и наема квартира в близост. Свестно момиче, дипломирано, на 27. Как да прави аборт, умът ми не го приема в този казус.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 08:59 от tays

# 293
Ако дъщерята е забременяла от толкова гаден мъж, мен например адски ще ме е страх да не дойде да ни тормози после пак. Като се забременява случайно, поне да не е от психар. Този изглежда такъв, с напълно неадекватно поведение. Ако аз съм на мястото на майка й, значи вместо да си почивам най-сетне и да гледам себе си, да сме вечно обект на разправии с някакъв ужасен човек и да съм длъжна това да го правя години наред... не бих искала.

# 294
Не прочетох да е гаден и психар. По- скоро е безотговорен и незрял. Може и да му дойде акълът, когато разбере, че авторката няма да направи аборт. Може и да не му дойде.
Не съм прочела за насилие, вчера четох повърхностно на моменти.
Авторката е преценила, че става за баща. Не ми изглежда хищник този бъдещ татко

# 295
Никъде не съм казала, че не заживяват. Обаче и мъжете не са тъпи на днешно време. Някой “с кусур” ще си хване и той булка с кусур. Ама млад и перспективен мъж не изгаря от желание да гледа други деца, моля ви се. Има връзки, но със сигурност се основават на някакъв компромис.

Наскоро мой познат това ми обяснява, че излизал с една жена с дете, почувствал се като балък като на 3ия месец го карала да теглят обща ипотека. Каза, че за забавление е супер, но никога не би бил с такава жена сериозно. На 32 е той.

Май жената е била балъчката, като му се е вързала, че иска сериозна връзка и общ дом. Иначе ясно, че си има кусури явно, които жените без деца около него не могат да преглътнат.
Той не твърди да е искал нещо сериозно с него, ама тя явно си е решила, че 2 месеца “връзка” е достатъчна да се гмурнат на дълбокото.

А тя знаела ли е, че той не иска сериозно обвързване? Хич не си представям да го юрка за общо жилище, ако той не е давал сигнали за сериозна връзка. Вярно, че е рано след 2-3 месеца за повечето хора, но той за това време трябва да се е запознал с детето ѝ, да е показал добро отношение и някакви сериозни намерения, може би дори са съжителствали заедно, за да ѝ хрумне на нея да предлага обща ипотека. Не си представям да ѝ е казал "Дай само да се забавляваме, без нищо сериозно", а тя да напира за обща ипотека. Затова не знам защо слагаш "връзка" в кавички. За жената си в било баш връзка, нещо сериозно.

За мен подобно вкарване в заблуждение, с идеята да се позаблява с някоя жена с дете, е доста подла.

# 296
  • София
Аз лично не я навивам да напарви аборт, но мисля че е необходимо да осъзнае каква е ситуацията и какви ще са бъдещите проблеми, защото мисля, че за нея фокуса още е евентуално някога да се помирят с бащата, а не че следващите 20 години ще трябва да  промени живота си коренно, за да се грижи за детето както и че ще има нужда от постоянна подкрепа през следващите няколко години.  Това е реалността и трябва да е наясно. Другото са нюанси, може родителите и да са супер подкрепящи и наистина да са до нея в следващите 10 години, тя да успе да направи  кариера, да се осигури финансово, това е най-добрия вариант.
Но може и да няма този късмет, когато няма кой да ти вземе детето от детска, бързаш да излезеш от работа по-рано, трябва да напазаруваш а детето е болно, трябва да идеш ти на лекар, но няма ма кой да го оставиш, не е приятно и това ще е релаността...не е зле да е нясно.

# 297
"Държи се изключително нападателно с мен, когато стане въпрос за това да го задържа. Казва, че не иска да е баща, не иска мен, няма чувства и не желае да бъде част от живота ни, нито да припознава детето. Че е лош човек, че ако го оставя, съвсем ще ме намрази и т.н.
По всякакъв начин се опитва да ме накара да го махна. Щял да е до мен, докато се възстановя емоционално. Дори ми каза, че след година ще се видим пак и ще видим дали може да пламне нещо, тъй като в мен виждал страхотна жена и потенциална и способна майка."

На мен на психар ми прилича. Или има някакво раздвоение на личността. Опасно ми звучи.

# 298
  • София
Не е психар, просто се чувства притиснат до стената и се чуди как да се измъкне.

# 299
  • София
Най-малкото зло за нея е да направи аборт, след това да не бърза да забременява "след кратка и бурна любов", а да мисли и да преценява дали може да гледа дете. И да не се държи като 17-годишна с "ама аз искам".

Общи условия

Активация на акаунт