Бременна и сама

• 15 712
  • 567
  •   1
Отговори
# 450
На тема със заглавие "Бременна и сама" , не прочетох нито едно мнение, което, дори да е в дисонанс с авторката, да напише нещо от рода на:
мога да ти помогна малко с...

Авторката 15 пъти написа, че има 18 висши образования и 10 работи и допълнителни пари от трето място и работещи родители, които ще и помагат и се тросна да не и броим парите. Не са и парите или дрешките проблема, а това, че бившият не я иска.

Но й пресмятаха оскъдните пари за майчинство, скъпите прегледи, колко болно ще е детето..

# 451
  • Paris, France
Точно в първия си пост е писала, че не иска да маха детето. Не знам защо се чете избирателно...

Има разлика между не искане и твърдо решение да не го махне. Аз разбрах, че животът и ще се усложни и че би го задържала евентуално само, защото не се вижда да има дете от друг.

Не видях някъде да пита дали да го задържи....

Според мене в удебеленото:

Скрит текст:
Здравейте,

След бурна и кратка любов с човек, с когото страшно много си пасвахме (и обичахме) и до ден днешен го мислим и двамата, аз забременях. Той ме заряза преди да разбере това с довода, че травмите, които си носихме от предишната връзка, ни попречиха. Което е абсурдно, защото имаше хармония между нас на достатъчно нива, за да се справим. Не се бори. Когато разбра, че съм бременна, не се върна. Детето е желано и от двамата, когато е било правено.
Държи се изключително нападателно с мен, когато стане въпрос за това да го задържа. Казва, че не иска да е баща, не иска мен, няма чувства и не желае да бъде част от живота ни, нито да припознава детето. Че е лош човек, че ако го оставя, съвсем ще ме намрази и т.н.
По всякакъв начин се опитва да ме накара да го махна. Щял да е до мен, докато се възстановя емоционално. Дори ми каза, че след година ще се видим пак и ще видим дали може да пламне нещо, тъй като в мен виждал страхотна жена и потенциална и способна майка.
Принципите му били детето да има майка и баща и тази ситуация не се вписва в представите му (затова ако оставя детето, ще се прави, че го няма).
Не ни иска…..това е. Аз трябва да се върна при нашите, за да се справям, ако го оставя, тъй като сама на квартира няма да се справям. Той се страхува, че ще му търся отговорност.
Объркана съм и не знам какво да правя. Истински обичам все още този човек и не си представям да имам дете от друг. Дори не мога да го намразя за постъпката му…
Не искам да махам детенцето ми…. То не е виновно за нищо.
Дори не знам какво ви питам, скъпи четящи, може би търся просто подкрепа. А ако мислите по друг начин, моля ви, споделете.

Всеки пречупва написаното според собствените си разбирания и реалност. Аз си писах какво бих направила. Не мога да я накарам да направи аборт, но няма и да се втурна да и помагам с нищо, та затова. Извиних се за неразбирането и няма да го споменавам повече.

# 452
Невена, тя живее на квартира в същия град, в който живеят и родителите й. До сега е живяла с Муньо, който се е изнесъл, и тя трябва да се върне при тях, защото и с три работи явно ще й е трудно на квартира.

# 453
Авторката 15 пъти написа, че има 18 висши образования и 10 работи и допълнителни пари от трето място и работещи родители, които ще и помагат и се тросна да не и броим парите. Не са и парите или дрешките проблема, а това, че бившият не я иска.

Ще видите вие като ѝ падне на коляно тази вечер с пръстен в ръка, сълзи в очите и роза между зъбите... Laughing

# 454
На тема със заглавие "Бременна и сама" , не прочетох нито едно мнение, което, дори да е в дисонанс с авторката, да напише нещо от рода на:
мога да ти помогна малко с...

Но й пресмятаха оскъдните пари за майчинство, скъпите прегледи, колко болно ще е детето..

И ти какъв проблем имаш с това?

# 455
Ще видите вие като ѝ падне на коляно тази вечер с пръстен в ръка, сълзи в очите и роза между зъбите... Laughing

Ако стане този номер, директно моля на лични номера на майка му - таз жена ще да е майстор манипулатор и искам да взимам частни уроци от нея Laughing

# 456
Ако стане този номер, директно моля на лични номера на майка му - таз жена ще да е майстор манипулатор и искам да взимам частни уроци от нея Laughing
Интересен въпрос - майките на момчетата какво биха ги посъветвали в такава ситуация. Ако жената реши да остави бебето, дали биха посъветвали сина си да признае доброволно детето и да полага грижи?

# 457
Тя си е написала "АКО го оставя" - колко по-ясно да каже, че решението не е окончателно?

Аз виждам едно объркано момиче, което е наранено от връзката си, бременно и готово да се бори и то не знае с кого горкото!

# 458
Валери, в тази тема не усетих да се търси материална подкрепа. Жената написа, че има три работни места. От постовете й оставам с впечатление, че тя просто споделя своята ситуация, търси морална подкрепа, съпричастност и съвети от други жени и майки. Което е нормално. Бременните жени не трябва да бъдат нападани, а подкрепяни и окуражавани, каквото и да решат.

И не е нужно да сме минали по същия път като тях, за да ги подкрепим в пътя, който те, надявам се с разум и отговорност, СА ИЗБРАЛИ ЗА СЕБЕ СИ.

Radilena, така е. Тя не иска никаква материална подкрепа, ясно е. Но е объркана, защото всичко се е сгромолясало и търси как да се справи.
Осъзнава добре, че трябва да се върне при родителите си.

Духът й е сломен. В такива моменти едно човешко рамо на подкрепа дава сила да осъзнаеш, че не си сам, но че ще се справиш И сам.

Точно така - търсеше морална подкрепа и съпричастност от др. жени и майки. Получи обратното.

# 459
Бурна и кратка любов. Ако е забременяла на втория месец, от зор да не изпусне младежа, защо очаква, че той ще гори от желание да създава семейство с нея.
Ако е решила да ражда, да не разчита изобщо на него, освен на някаква издръжка, ако го осъди за бащинство. Даже да му каже, че е направила аборт. Щом има възможност да го гледа сама.
Един познат, след бурна и кратка любов, беше довел свидетели на делото за бащинство, за да кажат, че детето не е от него, ама имаше днк експертиза...

# 460
Напротив, много майки й обяснихме колко е трудно да си майка, камо ли самотна. Това да кажеш грозната истина е лошо така ли? Valerie R, ти колко деца изгледа сама? Ама сама, не да си в детската стая и мама и татко да те гледат и теб и бебето ти? Питам не защото ме интересува, а защото е супер лицемерно да не си изпитал нещо сам, ама да подкрепящ друг да го направи! Нали няма да си блъска ти главата....

# 461
Да, бих посъветвала сина си да си поеме отговорност за издръжка и грижи.

Но силно се надявам да не идват моите синове при мен за подобни съвети и да си управляват личния живот сами.

# 462
Дами, моля ви, нека не превръщаме темата в лични нападки. Нека изчакаме поне предложението на родителите, без да заключат темата.
Всяка майка е имала трудности, не сме в кралския двор, все пак.
Но нека да не отричаме правото на други жени да станат майки, само защото е трудно. Не е честно.

# 463
  • На изток от Ада
Тя може да е забременяла на. 2м , но той къде е бил?

# 464
Дами, моля ви, нека не превръщаме темата в лични нападки. Нека изчакаме поне предложението на родителите, без да заключат темата.
Всяка майка е имала трудности, не сме в кралския двор, все пак.
Но нека да не отричаме правото на други жени да станат майки, само защото е трудно. Не е честно.

Ама кой й го отнел това право? Аз ли? Дорис ли, кой? Или просто някои от вас, решава кое е правилно и грешно! Защо твоята подкрепа да е самотна майка е окей, а това, че казвам, че ще й е трудно с аргументи от ежедневието, не е окей?

И хайде тука няколко от вас, да не определя кой какво на кого да пише и казва! За свекърви ли тренират? Всеки си има гледна точка,водете комуникация като големи жени!

Общи условия

Активация на акаунт